Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
09.05.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
IX Festiwal Ryby, Wędki i Muzyki Sielawa Blues 2007

Zobaczcie państwo:
Sielawa Blues 2007
VI Turniej Restauracji Warmii i Mazur
IX Mistrzostwa Polski w Potrawach z Ryb
Konkurs Gotowania Zupy Rybnej
I Mistrzostwa Polski w Carvingu
Sielawa Blues 2006
Sielawa Blues 2005
Sielawa Blues 2004
Sielawa Blues 2003
Sielawa Blues 2002

Stare Jabłonki jak co roku zmieniły się w pierwszy weekend czerwca (2-3 czerwca 2007) w miejsce wielkiego święta ryby, wędki i muzyki. Za nami IX Festiwal Sielawa Blues.

Jak zwykle też w ramach Festiwalu odbyło się kilka różnych konkursów - tych z większymi tradycjami, jak i takich, które zorganizowane zostały po raz pierwszy.

W sobotę, 2 czerwca odbyły się organizowane corocznie od pierwszej edycji Sielawy Blues, Mistrzostwa Polski w Potrawach z Ryb. Pierwsze miejsce zajęli debiutujący na konkursach kulinarnych: Jacek Babula i Przemysław Kaczor - reprezentanci Hotelu Hilton z Warszawy. Więcej na temat IX Mistrzostw Polski w Potrawach z Ryb >>>

Nowością wśród festiwalowych konkursów były I Mistrzostwa Polski w Carvingu. Sztuka rzeźbienia w owocach i warzywach staje się coraz bardziej popularna, do mistrzostw przystąpiło 9 zawodników. Najlepsza zdaniem jurorów była Supatra Seedol. Zobacz relację z I Mistrzostw Polski w Carvingu >>>

Drugi dzień Sielawy Blues upłynął pod hasłem promocji kuchni regionalnej. Zorganizowany po raz szósty Turniej Restauracji Warmii i Mazur zgromadził między innymi takie pyszności jak: Mazurski rosół z kluseczkami mięsnymi, Karpia na grzance ze śliwką, Rybę ze spiżarni babuni. I miejsce w Turnieju zajęła ekipa Hotelu Rydzewski z Ełku. Relacja z VI Turnieju Restauracji Warmii i Mazur >>>
 
Nie zabrakło także zmagań aktorów, kucharzy i VIP-ów. W Konkursie Gotowania Zupy Rybnej wzięło udział pięć drużyn, w skład których weszli przedstawiciele każdej z grup. Zwycięzcami zostali autorzy zupy Eksplozja Smaku. Szczegóły zmagań w Konkursie Gotowania Zupy Rybnej >>>
 
Sielawa Blues to także trwające przez cały weekend: Jarmark Warmiński, występy estradowe, pokazy sprzętu wędkarskiego, IV Wystawa Sprzętu Gastronomicznego i Hotelarskiego, prezentacje sponsorskie i konkursy z nagrodami dla widzów. Atrakcji nie zabrakło też w sobotni wieczór - pokazy: barmański, tańca z ogniem i laserów z pewnością na długo zapadną w pamięć widzom. 

Patron honorowy: Marszałek Województwa Warmińsko- Mazurskiego
Organizatorzy:
Hotel Anders, Klub Szefów Kuchni, Wędkarski Świat, OSSKiC, Festiwal Smaku
Patroni medialni:
Instytut Rynku Hotelarskiego, TVP 3, Gazeta Olsztyńska, Gastrona.pl, Papaja.pl, Restaurator, Menu Smakosza, Przegląd Gastronomiczny, Poradnik Restauratora, Moje Gotowanie, Radio Olsztyn
Sponsor strategiczny:
Johnson Diversey
Sponsorzy główni:
Wyborowa, Nestle Foodservices, Oerlemans, Sanechem, Miłka, Gronex, Limito, Smoker, Tchibo Coffee Service, Agrimpex, Winterhalter, Pritchitts
Sponsorzy:
Unilever Foodsolution, Stalgast, Suempol, Gastromedia, Darbowen, Proglass, Develey, Coca – Cola, Tymbark, Intereuropol, Indykpol, Tan – Viet, Borner, Unifine, Robot – Coupe, Tom – Gast, ABER, Yoona, Hiestand, Wilbo, Bolero, Fiskars, Żywiec, Dar Natury, Nestle Ice Cream, GMS, Best – Pest, Hyperica Natura, Centrum Wina

Joanna Załęska - Gastrona.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000