Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
10.05.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Konkurs Gotowania Zupy Rybnej - Sielawa Blues 2007

Zobaczcie państwo:
Sielawa Blues 2007
VI Turniej Restauracji Warmii i Mazur
IX Mistrzostwa Polski w Potrawach z Ryb
Konkurs Gotowania Zupy Rybnej
I Mistrzostwa Polski w Carvingu
Sielawa Blues 2006
Sielawa Blues 2005
Sielawa Blues 2004
Sielawa Blues 2003
Sielawa Blues 2002

Jedną z największych atrakcji Sielawy Blues był Konkurs Gotowania Zupy Rybnej, który odbył się 3 czerwca 2007 roku.  Przystąpiło do niego pięć ekip składających się z popularnych artystów, polityków i kucharzy

Konkurs Gotowania Zupy Rybnej przyciągnął liczną publiczność

Pierwsze miejsce zdobyła drużyna w składzie: Jarosław Walczyk, Tomasz Kozłowicz i Jan Nasewicz. O sukcesie zadecydował niepowtarzalna zupa rybna: Eksplozja Smaku. Nagrodą dla zawodników był kociołek, pamiątkowy piec i szampan.

Giancarlo Russo, Krzysztof Przepiórka i Mariusz Markiewicz zostali laureatami drugiego miejsca. Swoją zupą Gromówką, podbili podniebienia jury i publiczności Sielawy Blues. Srebro nagrodzone zostało kociołkiem i szampanem.

Trzecie miejsce zdobyła drużyna w składzie: Rafał Targosz, Walentyna Jałocha i Jarosław Klimczak, która przygotowała zupę o nazwie Soljanka. Członkowie ekipy dostali kociołki i szampany.
Uczestnicy konkursu

Specjalne wyróżnienie i kociołki od hotelu Anders dostały także dwie biorące udział w zmaganiach załogi:
Carlos Gonzalez Tejera (doradca i PR Stalgast), Włodzimierz Brodziuk i Hanna Szymanderska, którzy przygotowali zupę o roboczej nazwie Tygrysia.
Waldemar Hołówka, Stanisław Harajda i Karol Strasburger,
którzy ugotowali  natomiast Krem słodko - morski.

Pracę zespołów oceniało profesjonalne jury: Stefan Birek, Mirosław Drewniak, Zbigniew Kurleto, Marek Widomski, Jerzy Pasikowski i Arleta Żynel.

Zawodnicy zabawiali publiczność śpiewem. Giancarlo Russo i Carlos Gonzalez Tejera stoczyli pojedynek na najlepsze piosenki. Karol Strasburger, choć poważnie podszedł do konkurencji znalazł czas na anegdoty. Walentyna Jałocha razem z publicznością zaśpiewała najpopularniejsze rosyjskie piosenki.
Jarosław Walczyk, Tomasz Kozłowicz i Jan Nasewicz - zwycięska ekipa przy pracy

Każda z załóg, po zakończonych zmaganiach sprzedawała swoje danie licznie zgromadzonej publiczności -  pieniądze uzyskane ze sprzedaży przeznaczono dla dzieci z domu dziecka.

Prowadzący konkurs Karol Okrasa i Dariusz Maląg razem z publicznością robili falę. Rozbawione audytorium z chęcią przystąpiło do konsumpcji przygotowanych dań.

Patron honorowy: Marszałek Województwa Warmińsko- Mazurskiego
Organizatorzy:
Hotel Anders, Klub Szefów Kuchni, Wędkarski Świat, OSSKiC, Festiwal Smaku
Patroni medialni:
Instytut Rynku Hotelarskiego, TVP 3, Gazeta Olsztyńska, Gastrona.pl, Papaja.pl, Restaurator, Menu Smakosza, Przegląd Gastronomiczny, Poradnik Restauratora, Moje Gotowanie, Radio Olsztyn
Sponsor strategiczny:
Johnson Diversey
Sponsorzy główni:
Wyborowa, Nestle Foodservices, Oerlemans, Sanechem, Miłka, Gronex, Limito, Smoker, Tchibo Coffee Service, Agrimpex, Winterhalter, Pritchitts
Sponsorzy:
Unilever Foodsolution, Stalgast, Suempol, Gastromedia, Darbowen, Proglass, Develey, Coca – Cola, Tymbark, Intereuropol, Indykpol, Tan – Viet, Borner, Unifine, Robot – Coupe, Tom – Gast, ABER, Yoona, Hiestand, Wilbo, Bolero, Fiskars, Żywiec, Dar Natury, Nestle Ice Cream, GMS, Best – Pest, Hyperica Natura, Centrum Wina

Magdalena Gorczyca - Gastrona.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000