Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
10.05.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
VI Turniej Restauracji Warmii i Mazur - Sielawa Blues 2007

Zobaczcie państwo:
Sielawa Blues 2007
VI Turniej Restauracji Warmii i Mazur
IX Mistrzostwa Polski w Potrawach z Ryb
Konkurs Gotowania Zupy Rybnej
I Mistrzostwa Polski w Carvingu
Sielawa Blues 2006
Sielawa Blues 2005
Sielawa Blues 2004
Sielawa Blues 2003


VI Turniej Restauracji Warmii i Mazur wygrała ekipa Hotelu Rydzewski z Ełku. Mozaika rybaka, Mazurski rosół z kluseczkami mięsnymi oraz Polędwica wołowa otulona boczkiem na borowikach zachwyciły jurorów. Konkurs rozegrał się 3 czerwca 2007 roku podczas IX Sielawy Blues.
 
Bożena Grzegorczyk, Urszula Gorajewska i Artur Czupryński - przedstawiciele Hotelu Rydzewski nagrodzeni zostali pucharem marszałka województwa warmińsko-mazurskiego a także zestawem gastronomicznym o wartości 6.000 złotych. Wśród nagród znalazła się również gillo-wędzarnia Queen Smoker, zaproszenie na szkolenie z kuchni włoskiej Makro i upominki oraz dyplomy od sponsorów. Ta sama ekipa doceniona została także za Najlepszą Aranżację Stoiska.
Laureaci Turnieju wraz z Agnieszką Woźniak z firmy TOM-GAST

II miejsce na podium zajęła ekipa Gospodarstwa Agroturystycznego Źrebaczówka z Liwy. Ewa Rodzewicz, Katarzyna Dzika i Monika Żurawska przygotowały: Plince z ziołami, Zupę rybną z grzankami, Karpia na grzance ze śliwką oraz Nalewkę z końskiego kopyta. Marszałek województwa warmińsko-mazurskiego wręczył im puchar okolicznościowy, w nagrodę otrzymały także zestaw gastronomiczny o wartości 4.000 złotych i upominki od sponsorów.

Firma gastronomiczna Krys-Stan w składzie: Anna Tomaszewska i Dariusz Skonieczka znaleźli się na III miejscu. Uhonorowani zostali pucharem  od marszałka województwa a także zestawem gastronomicznym o wartości 2.000 złotych i upominkami od sponsorów.

IV miejsca zajęła Stajnia Janczary - Wojciech Charewicz i Maciej Gosiewski, na V miejscu uplasowały się panie reprezentujące Zajazd u Leszka - Longina Ambrochowicz, Wanda Winiarska i Cecylia Panasewicz. Obie ekipy otrzymały upominki od sponsorów Turnieju. Wszyscy uczestnicy natomiast dostali pamiątkowe dyplomy.

Ekipa Hotelu Rydzewskiego zajęła I miejsce, wygrała też w kategorii
Najlepsza Aranżacja Stoiska

Konkurs rozgrywał się tradycyjnie - uczestnicy mieli za zadanie przygotować potrawy kuchni regionalnej: przystawkę, zupę i danie główne z wykorzystaniem karpia. Swoje nagrody przyznawało jury składające się z profesjonalistów - szefów kuchni i osób związanych z branżą. W jego skład weszli: Jerzy Pasikowski - przewodniczący, Andrzej Bałdyga, Stefan Birek, Tomasz Deker, Mirosław Drewniak, Carl Friedle, Zbigniew Kurleto, Kut Scheller,  Hanna Szymanderska, Jarosław Walczyk, Marek Widomski, Krzysztof Wojtal, Arleta Żynel.

Regionalne smakowitości oceniało także audytorium Sielawy Blues poprzez zakup cegiełki. Swoją nagrodę publiczność przyznała Wojciechowi Charewiczowi i Maciejowi Gosiewskiemu - reprezentantom Stajni Janczary.

Puchar okolicznościowy i weekend w Hotelu Anders a także nagrody od sponsorów za Najlepsze Danie Rybne - Rybę ze spiżarni babuni otrzymała drużyna Catering Service u Michała z Olsztyna - Michał Wierzbicki, Anna Fedorowicz i Łukasz Rymaniak.

Najlepszą Potrawę Regionalną przygotowali: Paweł Dąbrowski i Alina Dąbrowska z Dąbrowszczyzna - prywatna wieś. W nagrodę pojadą na weekend do Szklarskiej Poręby, otrzymali także okolicznościowy puchar od Hotelu Anders oraz nagrody od sponsorów Turnieju.

Przedstawicielki Źrebaczówki z Liwy zajęły II miejsce

Patron honorowy: Marszałek Województwa Warmińsko- Mazurskiego
Organizatorzy:
Hotel Anders, Klub Szefów Kuchni, Wędkarski Świat, OSSKiC, Festiwal Smaku
Patroni medialni:
Instytut Rynku Hotelarskiego, TVP 3, Gazeta Olsztyńska, Gastrona.pl, Papaja.pl, Restaurator, Menu Smakosza, Przegląd Gastronomiczny, Poradnik Restauratora, Moje Gotowanie, Radio Olsztyn
Sponsor strategiczny:
Johnson Diversey
Sponsorzy główni:
Wyborowa, Nestle Foodservices, Oerlemans, Sanechem, Miłka, Gronex, Limito, Smoker, Tchibo Coffee Service, Agrimpex, Winterhalter, Pritchitts
Sponsorzy:
Unilever Foodsolution, Stalgast, Suempol, Gastromedia, Darbowen, Proglass, Develey, Coca – Cola, Tymbark, Intereuropol, Indykpol, Tan – Viet, Borner, Unifine, Robot – Coupe, Tom – Gast, ABER, Yoona, Hiestand, Wilbo, Bolero, Fiskars, Żywiec, Dar Natury, Nestle Ice Cream, GMS, Best – Pest, Hyperica Natura, Centrum Wina

Joanna Załęska - Gastrona.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000