Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
04.05.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
VII Mistrzostwa Polski Kucharzy w potrawach z ryb
Sielawa Blues 2005 - relacja z konkursu

W dniach 3-5 czerwca 2005 w Hotelu Anders w Starych Jabłonkach odbył się VII Festiwal Ryby, Wędki i Muzyki "Sielawa Blues 2005".

Zobaczcie Państwo

VII Mistrzostwa
w potrawach z ryb

Gotowanie zupy rybnej

Festiwal Kuchni Polskiej

Wokół Festiwalu

Organizatorem konkursu był Hotelu Anders w Starych Jabłonkach przy współpracy z Klubem Szefów Kuchni.

Sielawa Blues to największy w Polsce festyn popularyzujący wędkarstwo i sztukę kulinarną. Wielu gości przyciąga wspaniała atmosfera wiosennego pikniku. Można tu było obejrzeć konkurs najlepszych szefów kuchni, konkurs wędkarski z udziałem popularnych aktorów, czy też przy dobrej muzyce spróbować potraw ze świeżych ryb.

Przedstawiamy relację z VII Mistrzostw Polski Kucharzy w potrawach z ryb, które odbyły się w sobotę, 4 czerwca 2005 r. Nad przebiegiem konkursu czuwało znakomite jury.

Jury techniczne:

  • Waldemar Hołówka - prezes hoteli Rivendell w Szczawnie Zdrój,
  • Marcin Budynek - szef kuchni w hotelu Warszawa w Augustowie,
  • Jacek Szczepański - szef kuchni w hotelu Warszawianka w Jachrance,
  • Giancarlo Russo - szef kuchni w restauracji Giancarlo w Warszawie,
  • Jarosław Roszak - szef kuchni w hotelu Lival w Gdańsku
  • Constant-Michel Labarre - szef kuchni w pałacu Wiejce,
Jury Gwiazd:
  • Iwona Krupa (Super Express)
  • Piotr Gębarowski (TVP)
  • Barbara Czarnecka (TVP)
  • Karol Okrasa (TVP - „Gotuj z Okrasą”)
  • Teofilas Vafidis (TVP 2)
Jury degustacyjne profesjonalne:
  • Kurt Scheller - przewodniczący
  • Jerzy Pasikowski
  • Jarosław Walczyk
  • Grzegorz Labuda
  • Wiesław Bober
  • Arleta Żynel

Laureatami Konkursu zostali:

I miejsceAnna Rączkowska, Krzysztof Kowalczyk - 821 pkt.
Hotel Radison Sas – Warszawa

II miejsceWiesław Ambroz, Mariusz Friebe - 815 pkt.
Stara Karczma – Szczyrk

III miejsceDaniel Burandt, Łukasz Szczepaniak - 777 pkt.
Hotel Haffner – Sopot

Pozostali uczestnicy biorący udział w konkursie:
  1. Urszula Sygentowska, Birek Konrad - 754 pkt.
    Hotel J. III Sobieski – Warszawa
  2. Paweł Koch, Przemysław Gajewski - 629 pkt.
    Mazurkas Travel – Ożarów
  3. Reprezentacja Litwy - 598 pkt.
  4. Reprezentacja Łotwy
  5. Reprezentacja Ukrainy
  6. Piotr Marniak, Waldemar Rydz - 646 pkt.
    Unity Line –„Polonia” – Szczecin
  7. Tomasz Cieślak, Zbigniew Kuzio - 639 pkt.
    Unity Line –„Gryf” – Szczecin
  8. Sebastian Gołębiewski, Jacek Świerk - 685 pkt.
    Team Nestle
  9. Dariusz Richter, Matayoshi Haraguchi - 707 pkt.
    Sanechem - Kuchnie Świata – Czosnów
  10. Piotr Kitowski, Marta Zygmunt - 742 pkt.
    Hotel Nadmorski – Gdynia
  11. Bartosz Budnik, Artur Szymański - 636 pkt.
    Hotel Łeba – Łeba
  12. Łukasz Michoń, Dariusz Bolanowski - 554 pkt.
    Restauracja „Luizjana” - Warszawa
  13. Jacek Fajkowski, Krzysztof Dąbrowski - 591 pkt.
    Restauracja Magellan – Bronisławice k. Łodzi
  14. Kamil Piwowarczyk, Mirosław Jabłoński - 665 pkt.
    Hotel Kongresowy – Kielce
  15. Damian Nielaba, Marcin Gigla - 665 pkt.
    Restauracja „Leśniczówka” - Wodzisław Śląski
  16. Dominik Ciubak, Łukasz Piliszek - 553 pkt.
    Restauracja „Opera” - Warszawa
  17. Andrzej Słociński, Mariusz Piątek - 555 pkt.
    Gospoda „Dwie Wiedźmy” – Żory
  18. Robert Wiśnicki, Paweł Pęczyński - 662 pkt.
    Hotel Park – Olsztyn
  19. Sebastian Bień, Łukasz Fedorowicz - 564 pkt.
    Restauracja Pesca Bar - Warszawa

Sponsorzy strategiczni: Agrimpex, Johnson Diversey, Oerlemans, Wyborowa S.A., Mleczarnia Łukta, Nestle.

Sponsorzy: Nestle Schöller, Nestle Waters, Kasol - Leśne skarby, Tasman, Fisch, Partner Center, Podravka, Janex, Aber, Iglotex, Fanex, Stalgast, Gronex, Suchi Tekeda, North Coast, Dora Metal, PZU Życie, Wilbo, Cheman, Suempol, Winterhalter, Gastromedia, Dr. Oetker, Inter Europol Piekarnia Szwajcarska, Villeroy & Boch, Fagor, Coca-Cola, Żywiec, Rudopal, RUN Chłodnia, Sokpol, Matrex – Mierki

Patroni Medialni: TVP, Super Express, Gazeta Olsztyńska, Radio Olsztyn, Gastrona.pl, W-M.PL, Menu Smakosza, Moje Gotowanie, Hotelarz, Przy Stoliku, Papaja.pl, Restaurator

 
Error : SELECT pictures_old.FILENAME, pic_categories.DIR_TITLE AS DIR1, pic_subcategories.DIR_TITLE AS DIR2 FROM pictures_old, pic_categories, pic_subcategories WHERE ID_PICTURE= AND pictures_old.CATEGORY_ID=pic_categories.ID_CATEGORY AND pictures_old.SUBCATEGORY_ID=pic_subcategories.ID_SUBCATEGORY