Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
04.12.2024
środa
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Sielawa Blues 2003

W dniach 30.V - 1.VI.2003 odbyła się piąta edycja Festiwalu Ryby, Wędki i Muzyki "Sielawa Blues". Organizatorami Festiwalu było Czasopismo „Wędkarski Świat” i Hotel „Anders”.

Cały festiwal odbywał się przy współpracy i pod patronatem OSSKiC oraz SPKiC.

Impreza odbyła się jak co roku na terenach należących do Hotelu „Anders” w Starych Jabłonkach nad jeziorem Szeląg.


W tym roku kucharze z całej Polski konkurowali w przyrządzaniu potraw z pstrąga.


Wybrano w konkursie najlepszą restaurację Warmii i Mazur.


Aktorzy przy pomocy kucharzy gotowali zupę rybną.


Wędkarze walczyli o Puchar „Wędkarskiego Świata”.


Oto wyniki konkursów kulinarnych


V Mistrzostwa Polski Kucharzy w Potrawach z Ryb:


    I miejsce –  1183 pkt. - Mariola Głuszak i Andrzej Leszczuk - Hotel Marriott z Warszawy,


  II miejsce – 1102 pkt. - Andrzej Ławniczak i  Marek Pietrzak - Hotel Heveliusz z Gdańska,


III miejsce – 937 pkt. - Łukasz Michoń i Norbert Pazio - Hotel Radisson SAS z Warszawy.


Najlepszą przystawkę przygotował Hotel Heveliusz a danie główne Hotel Marriott.


Nagrody Jury Degustacyjnego:


    I miejsce - Andrzej Zielaskiewicz, Bogdan Jeżewski - Hotel Park z Olsztyna,


  II miejsce - Jacek Czerny, Wiesław Wąsik - Tratoria Chianti z Warszawy,


III miejsce - Paweł Rak, Artur Prątnicki - Hotel Jan III Sobieski z Warszawy.

Konkurs na najlepszą restaurację Warmii i Mazur wygrała


„Karczma w Skansenie” z Olsztynka.


Klasyfikacja w poszczególnych kategoriach:


Potrawy z pstrąga


    I miejsce     - Karczma w Skansenie z Olsztynka


  II miejsce   - Restauracja u Michała z Olsztyna


III miejsce  - Karczma pod Królewską Koroną ze Stębarka


Dania regionalne


    I miejsce     - Karczma pod Królewską Koroną ze Stębarka


  II miejsce   - Janczary z Barczewka


III miejsce  - Zajazd Mazurski z Olsztynka


Aranżacja stoiska


    I miejsce   - Restauracja Węgierska Tokaj z Olsztynka


  II miejsce  - Restauracja Sielawa z Mikołajek


III miejsce - Hotel Novotel z Olsztyna

Nagrodę za najlepszą aranżację stanowiska poza konkursem wywalczył Zespół Szkół Gastronomicznych z Władysławowa.


Najlepszym wędkarzem i zdobywcą IV Pucharu „Wędkarskiego Świata” został Piotr Piskorski
 


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000