Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
25.04.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Akademia Gastrony
Akademia Kuchni Molekularnej Jeana Bos


Akademia Kuchni Molekularnej Jeana Bos nabiera popularności w zaskakującym tempie a liczba fascynatów tej kuchni wzrasta. Ta niesamowita technika gotowania znalazła zainteresowanie w całej Polsce, jak też za granicą.  
 
To spowodowało, że Akademia Kuchni Molekularnaj Jeana Bos działa w: Skwierzynie - Hotel Dom nad Rzeką i w Bydgoszczy - Restauracja Dolce Vita. Kursy oraz pokazy dla grup na zamówienie. Zapraszamy w imieniu organizatorów. 

Wszelkich informacji udziela:
Marzenna Konkolewska
tel. 0 501 354 515
e-mail: jean.bos@onet.eu
www.jeanbos.com.pl

Program  kursu:
10.00.  Powitanie uczestników
10.15.  Przedstawienie produktów używanych w kuchni molekularnej
10.45.  Część teoretyczna:   
          - sferyczne raviolis
          -  różny kawior
          -  technika vacum
          -  gotowanie w azocie
          -  pianka na ciepło i na zimno
          -  smażenie w wodzie
          -  technika wędzenia
 11.15. Przerwa, barek kawowy
11.30.  Część praktyczna:
              - różny kawior ze świeżych soków
              - sferyczne raviolis:
                 * koktajlowe
                 * owocowo- warzywne
               - gotowanie w vacum w niskiej temperaturze
               - smażenie w wodzie
               - technika wędzenia (różny aromat)
 14.30.  Przerwa, obiad
 15.15.  II część praktyczna:
               - pianka na ciepło i zimno z blendera
               - pianka z espuma
               - gotowanie w azocie
 17.00.  Wolne dyskusje oraz wnioski
 17.30.  Uroczyste wręczenie dyplomów
 18.00.  Zakończenie kursu
Aktualności:
Dla zaawansowanych, organizujemy kursy Kuchni Molekularnej II stopnia  - molekularny zestaw menu.
 
Dla zainteresowanych organizujemy również kursy o specjalności:
- chleb, sól i olej
- przysmak w słoiku
- łyżki degustacyjne
- zupy
- kęs na widelcu
- i inne.
 
Nowości: Organizujemy również szkolenia z zakresu kwiatów jadalnych.
 
Z A P R A S Z A M Y !
 
Kuchnia molekularna - jej prekursorem i najbardziej sławnym mistrzem jest Ferran Adria, prowadzący restaurację El Bulli w Hiszpanii. Innowacyjne rozwiązania produktowe w połączeniu z nowatorskimi technikami przyrządzania potraw mają na celu zaskoczyć i maksymalnie zadowolić gości restauracji. Nic dziwnego więc, że kuchnia molekularna interesuje coraz większą liczbę profesjonalistów. Początkowo uważana za niezdrową (ze względu na mylne przekonanie o jej "chemiczności") staje się coraz bardziej popularna również i w Polsce - dzięki zaangażowaniu i pracy wielu specjalistów, a wśród nich także Jeana Bos.
 

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



"dzien dobry"
(16.08.2007 - 21:31)  (lamia)
"Odpowiedź"
(16.08.2007 - 23:36)  (Jean Bos)
"LAMIa"
(20.08.2007 - 17:48)  (DAWID )
"falsyfikat"
(06.03.2008 - 11:55)  (autentyczny lamia)
"kuchnia"
(17.08.2007 - 08:43)  (marcinczop@op.pl)
"Odpowiedź"
(17.08.2007 - 10:16)  (Jean Bos)
"Kuchnia Molekularna"
(17.08.2007 - 10:53)  (Andrzej)
"Odpowiedź"
(17.08.2007 - 15:04)  (Jean Bos)
"Kuchnia Molekularna"
(17.08.2007 - 17:57)  (Andrzej)
"Sprostowanie"
(01.09.2007 - 16:55)  (Andrzej Mularczyk (prawdziwy))
"POLECAM "
(12.09.2007 - 23:15)  (Krzysztof Rabek)
"l union fait la force"
(16.09.2007 - 19:05)  (pascal eurogastronomie)
"Cher Pascal"
(17.09.2007 - 21:13)  (jean bos)
"Salut les mecs"
(26.06.2008 - 07:49)  (C-Michel)
"Salut Michel,"
(29.06.2008 - 14:18)  (Jean Bos, Akademia Molekularna...)
"Kuchnia molekularna"
(17.09.2007 - 00:44)  (Kamil)
"Już nie PIĄTY!!!"
(09.10.2007 - 23:56)  (Ryszard Omlet)
"..."
(30.10.2007 - 20:21)  (ryzy)
"lecytyna w sosach"
(30.10.2007 - 20:06)  (j.j)
"Witam serdecznie"
(02.11.2007 - 17:17)  (Jean Bos)
"lecytyna sojowa"
(18.11.2007 - 13:26)  (Romualda Musiał)
"Odpowiedz!!"
(19.11.2007 - 12:09)  (Jean Bos)
"ciekly azot a lody?"
(04.11.2007 - 17:19)  (w..w)
"Ciekły AZOT"
(04.11.2007 - 20:58)  (Jean Bos)
"skad azot"
(07.02.2009 - 22:18)  (misiu)
"skąd azot"
(09.02.2009 - 17:53)  (Jean Bos)
"vacum.....?"
(04.11.2007 - 17:28)  (asded.c)
"Vaccum"
(04.11.2007 - 21:04)  (Jean Bos)
"niech pan sprobuje gotowac w nizszej temp "
(14.01.2008 - 02:26)  (ciupek)
"dlaczego/"
(01.02.2008 - 21:53)  (gg)
"lepszy efeekt "
(17.02.2008 - 12:15)  (ciupek)
"Kurs kuchni molekularnej"
(27.11.2007 - 17:55)  (Uczestnik kursu)
"podręczniki."
(09.01.2008 - 00:02)  (Marta Łobodowska)
"Odpowiedź"
(09.01.2008 - 17:40)  (Jean Bos)
"odpowiedz"
(21.01.2008 - 12:37)  (obserwator)
"po co jechac do hiszpani na staz?"
(15.01.2008 - 01:35)  (ciupek)
"Gratulacje"
(15.01.2008 - 23:18)  (Jean Bos)
"dlaczego?"
(19.01.2008 - 02:35)  (Jean Bos)
"ja nie klamie "
(20.01.2008 - 02:11)  (ciupek)
"wlasnie wyslalem panu emaila jeszcze raz"
(20.01.2008 - 02:27)  (ciupek)
"Dziękuje Pan Robert"
(21.01.2008 - 10:09)  (jean Bos)
"Gratulacje Jean!"
(08.04.2008 - 01:16)  (Jacek Milenko)
"zmysły kuchni"
(27.04.2008 - 21:46)  (Piotr Krawczyk)
"Molekularna sztuka kulinarna"
(28.04.2008 - 17:43)  (Jean Bos, Akademia Molekularna)
"jean chyba zapomniales o mnie"
(02.05.2008 - 20:28)  (robert)
"Hallo Robert!"
(03.05.2008 - 01:16)  (Jean Bos)
"jak dostales sie tam..."
(23.05.2008 - 17:45)  (zcx)
"swiete slowa"
(02.05.2008 - 20:24)  (robert)
"gastronomia a molekuły"
(28.04.2008 - 21:30)  (Piotr Krawczyk)
"Elbulli"
(05.05.2008 - 12:48)  (Piotr Krawczyk)
"wlasnie ja chce wiedziec?"
(05.05.2008 - 22:01)  (ciupek)
"informacje"
(24.05.2008 - 17:22)  (Bogol)
"odpowiedz"
(28.05.2008 - 12:30)  (robert)
"CHEć POZNANIA PANA OSOBY"
(14.05.2008 - 08:05)  (ARTUR)
"Zapraszam"
(14.05.2008 - 11:59)  (Jean Bos)
"Czekamy!!"
(20.08.2008 - 18:46)  (Jean Bos)
"jean boss i jego kuchnia"
(28.01.2009 - 15:05)  (radek Pelc)
"ciekly azot"
(09.02.2009 - 10:38)  (waldek)
"ciekły azot"
(09.02.2009 - 17:48)  (Jean Bos)
"serdeczne podziękowania!"
(20.02.2009 - 01:13)  (Marcin)
"cena kursów"
(17.04.2010 - 18:07)  (Piotr)
 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000