Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
06.05.2025
wtorek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Dworzysko Country 2007


Zobaczcie państwo:
Dworzysko Country 2007
Dworzysko Country 2006
Dworzysko Country 2005
Dworzysko Country 2004

Wyśmienita kuchnia,  muzyka i doskonała zabawa, a wszystko utrzymane w klimacie country –  podczas IX edycji Dworzyska Country na gości czekała moc atrakcji. Festiwal odbywał się w dniach 31 sierpnia - 1 września 2007 r. w malowniczo położonym Szczawnie Zdroju.

Impreza rozpoczęła się Paradą Country, która przeszła ulicami miasta. Korneliusz Pacuda – znawca i miłośnik country dokonał uroczystego otwarcia festiwalu.

Dużym zainteresowaniem cieszył się towarzyszący imprezie Festiwal Kuchni Amerykańskiej. Potrawy dla publiczności, a nawet przy jej czynnym udziale, przygotowywali znakomici kucharze: 

  • Wiesław Ambros – ekspert kulinarny, Zajazd Hetman
  • Mirosław Bobrowski – Szef Kuchni - Unity Line
  • Jean Bos – Belg, Szef Kuchni Akademia Molekularna Jeana Bos, członek Kapituły Klubu Szefów Kuchni
  • Mirosław Drewniak – Mistrz Kulinarny - Kapituła Klubu Szefów Kuchni
  • Leszek Gryka – Mistrz Kulinarny - Szef Kuchni firmy Hügli
  • Paweł Jadczyk – Zajazd Hetman
  • Marek Łukasiewicz – Szef Kuchni z Zamku w Baranowie Sandomierskim
  • Wojciech Mikuła – z-ca Szefa Kuchni Gospoda Babinicz Spółka Rivendell
  • Mirosław Sipa – Szef Kuchni Gospoda Babinicz - Spółka Rivendell Szczawno Zdrój
  • Janusz Skrobot – Kłodzko
  • Jarosław Uhle – Unity Line Prom Polonia
  • Waldemar Załuski – Szef Kuchni Hotelu Pan Tadeusz

Podczas Dworzyska Country, odbyły się również prezentacje rzeźbienia w owocach, czyli Carving w stylu Country. Motywy wiązały się z tradycjami westernowymi prosto z Dzikiego Zachodu. Rzeźby wystawiono na aukcję, z której dochód przeznaczony został na Warsztaty Terapii Zajęciowej przy Zespole Szkół Specjalnych w Wałbrzychu. Eksponaty na licytację przygotowali członkowie Carving Team Polska w składzie:

  • Mirosław Bobrowski
  • Marek Rybacki
  • Dariusz Ślusarczyk wraz z córką Anitą
  • Krzysztof Wierzba

Imprezie towarzyszyły Mistrzostwa Dolnego Śląska w siatkówce plażowej mężczyzn oraz „westernowe” wyścigi konne. Widowiskowe konkurencje cieszyły się sporym zainteresowaniem publiczności.

Oprócz atrakcji kulinarnych organizatorzy zadbali także o oprawę muzyczną festiwalu. Na Dworzysku zagrały gwiazdy muzyki country: Katarzyna Bochenek i Black Horst, Elektric Roostes, Couch.

Dużym zainteresowaniem nie tylko wśród najmłodszych uczestników festiwalu cieszyła się loteria fantowa.  Uczestników imprezy przyciągała możliwość wygrania atrakcyjnych nagród. Śmiałkowie, ci duzi i ci mali, próbowali swoich sił na rodeo. 

Tradycją lat ubiegłych festiwal Dworzysko Country realizowany jest na zakończenie wakacji. W propozycji programowej i w tym roku nie zabrakło różnych atrakcji związanych z westernowym stylem życia. Uczestnicy mogli oderwać się od codziennych problemów i w rytm muzyki Country bawili się, korzystając z licznych atrakcji – powiedział podsumowując imprezę Waldemar Hołówka Prezes Zarządu Spółki Rivendell - Przed nami X – jubileuszowa edycja Festiwalu Dworzysko Country i mamy nadzieję, że zaskoczymy planowanymi niespodziankami z tej okazji. Dziękując wszystkim za tak liczne uczestnictwo i wsparcie zapraszamy już dziś na jubileusz za rok - dodaje.

 

Sponsorzy:  Urząd Miejski w Szczawnie Zdroju, Johnson Diversey Polska, Uzdrowisko Szczawno-Jedlina, Oerlemans Foods Polska, Grabinex, Winterhalter Gastronom Polska, Jama- Centrum Dystrybucji Drobiu, Panagastro, PEC Przedsiębiorstwo Energetyki Cieplnej Wałbrzych, Energia PRO Wałbrzych, PAKT Centrum Zaopatrzenia PHP, Inchcape Motor Polska Sp. z o.o. MINI MORIS, Wałbrzyskie Przedsiębiorstwo Wodociągów i Kanalizacji, Salon Laurent Wałbrzych, Ekologiczna Pralnia Chemiczna Foka, Kredyt Bank, Unity Line, Wałbrzyska Wyższa Szkoła Zarządzania i Przedsiębiorczości, Coca Cola, Hurtownia BS System, Firma Meridon, Hügli.

 
Zdjęcia: Gastrona.pl, Organizator

Magdalena Gorczyca - Gastrona.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



"podziękowania "
(30.10.2007 - 11:00)  (janusz)
 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000