Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
06.05.2025
wtorek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Cukiernia M&K
Debic
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Za nami VIII Festiwal Dworzysko Country w Szczawnie Zdrój


Zobaczcie państwo:
VII Dworzysko Country
VI Dworzysko Country

Miłośnicy kuchni, muzyki i atmosfery rodem z westernu po raz kolejny spotkali się na Festiwalu Dworzysko Country. Impreza odbyła się w Szczawnie Zdrój 2 i 3 września 2006 roku.

Dworzysko Country zorganizowano już po raz ósmy w Kompleksie Rekreacyjno-Wypoczynkowym Dworzysko. Głównym sprawcą imprezy jak z Dzikiego Zachodu jest miłośnik amerykańskiego stylu country Waldemar Hołówka.

Impreza przebiegała pod znakiem przygotowywania potraw kuchni amerykańskiej. Między innymi grillowanie steki przygotowywali:

  • Rafał Bączyk - Unity Line – Prom Polonia
  • Mirosław Bobrowski - Szef Kuchni - Unity Line Prom Polonia
  • Mirosław Drewniak - Mistrz Kulinarny, Kapituła Klubu Szefów Kuchni
  • Carlos Gonzalez Tejera – Doradca Kulinarny Stalgast
  • Leszek Kołodziej - Mistrz Kulinarny, Dolnośląskie
  • Janusz Mizera – firma BMC
  • Waldemar Rydz - Unity Line – Prom Polonia
  • Mirosław Sipa – Szef Kuchni Gospoda Babinicz - Spółka Rivendell Szczawno Zdrój
  • Janusz Skrobol – doradca Kulinarny Hotel Pan Tadeusz w Kłodzku
  • Waldemar Załuski - Szef Kuchni Hotelu Pan Tadeusz w Kłodzku

Zgromadzona na festiwalu publiczność mogła także oglądać zajmującego się carvingiem Mirosława Bobrowskiego oraz podziwiać efekty jego pracy - rzeźby w owocach.

Mirosław Drewniak wspólnie z Leszkiem Kołodziejem i Carlosem Gonzalezem Tejerą przygotowywali dania z grilla. Niezwykle pomocna okazała się w tym wypadku zgromadzona publiczność. Nie tylko degustowała, ale też przyrządzała grillowane potrawy.

Dworzysko Country to także Mistrzostwa Barmanów w Free Country Style. Popisy barmańskie, jak zazwyczaj, cieszyły się ogromnym zainteresowaniem publiczności Festiwalu. Butelki z wysokoprocentowymi alkoholami i shakery żonglowały nad głowami barmanów.

Swój show pokazali:

  • Mariusz Grzesiuk – Bar End Akcjon Rzeszów V-ce Mistrz Polski 2006
  • Bartosz Baranowski – Bar End Akcjon Zielona Góra Klub DJP Poznań
  • Marek Galas – Bar End Akcjon Pub Zajazd Pocztowy
  • Leszek Górczyński – Bar End Akcjon Poznań – Unity Line Szczecin Prom Polonia
  • Robert Borkowski – Pub Deytona Wrocław Bar End Akcjon Wrocław V-ce Prezes Stowarzyszenia Polskich Barmanów okręgu Południowego.

Oprócz związanych z gastronomią atrakcji organizatorzy zadbali także o oprawę muzyczną festiwalu. Na Dworzysku Country zagrały największe gwiazdy muzyki country, laureaci i uczestnicy festiwalu w Mrągowie – m.in. Zespół Coach, Klakson Country, Grupa Furmana, Mariusz Kalaga, Country FIVE i Tomasz Szwed.

Imprezie towarzyszyły także pokazy westernowej jazdy konnej i konkurs Barrel Race w wykonaniu Jerzego Pokoja. Miłośnicy sportów siłowych mogli sprawdzić swoje możliwości w turnieju armwrestlingu. Uczestnicy – kowboje, traperzy, Indianie i ich piękne Squo – tańczyli w rytm porywającej muzyki country do białego rana.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


"Tu warto bywać"
(07.09.2006 - 21:44)  (janusz skrobot i waldemar zału...)
"Tu warto bywać"
(07.09.2006 - 21:46)  (janusz skrobot i waldemar zału...)
"" Popieram ostatnio wszystkie konkursy sa ukartowa..."
(16.09.2006 - 09:57)  (max)
 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robot - Coupe Rational Robvita LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000