Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
16.04.2024
wtorek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
VIII Arte Culinaria Italiana - Podziękowania Giancarlo Russo

Zobaczcie państwo:
Konkurs
Potrawy
Zwycięzcy i gala
Sponsorzy i patroni
Punktacja
Danie główne - I miejsce
Deser - I miejsce
Danie główne - II miejsce
Deser - II miejsce
Podziękowania Giancarlo Russo
Danie główne - III miejsce
Deser - III miejsce

Szanowni Państwo,
 
Za nami kolejna edycja Arte Culinaria Italiana. Chciałbym raz jeszcze serdecznie podziękować wszystkim sponsorom, patronom medialnym i współorganizatorom konkursu, którzy pomogli mi zorganizować go na tak wysokim poziomie.
 
Dzięki Państwa zaangażowaniu konkurs kuchni włoskiej, z roku na rok, nabiera coraz większego rozmachu i cieszy się coraz to większym zainteresowaniem.
 
Pragnę podziękować szanownemu jury zrzeszonemu w Ogólnopolskim Stowarzyszeniu Szefów Kuchni i Cukierni, Klubie Szefów Kuchni i Stowarzyszeniu Polskich Kucharzy i Cukierników z Regionu Pomorskiego, bez których pracy, zaangażowania i kreatywnej krytyki nie byłbym w stanie przeprowadzić tego konkursu.
 
Szczególne podziękowania składam firmie Stalgast Sp. z o.o. za profesjonalne przygotowanie stanowisk konkursowych i wyposażenie w sprzęt gastronomiczny, z którego mogli korzystać uczestnicy konkursu.
 
Wyrazy wdzięczności dla Pań Dyrektor ze szkół gastronomicznych, które umożliwiły i zorganizowały dzięki uczniom, dodatkową pomoc kelnerską i kucharską podczas konkursu. Dziękuję  Zespołowi Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich przy ul. Majdańskiej w Warszawie, Zespołowi Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich przy ul. Poznańskiej w Warszawie oraz  Zespołowi Szkół Zawodowych nr 1 im. Grota-Roweckiego w Zambrowie.
 
Do wspólnego sukcesu przyczynili się także Pan Piotr Strzałkowski - szef kuchni Hotelu Marriott oraz Pan Jacek Schliske oraz Pan Mariusz Nowicki - sekretarz konkursu.
 
Dziękuję również Panu Goran Solter - dyrektorowi Hotelu Marriott oraz Panu Andrzejowi  Bryk – szefowi kuchni Executive,  za umożliwienie mi przeprowadzenia konkursu w Hotelu Marriott.
 
Miło mi także poinformować, iż wszyscy uczestnicy konkursu godnie reprezentowali brać kucharską (zarówno swoją kondycją fizyczną jak i strojem kucharskim), a zastrzeżenia swoje wnoszę w kwestii marnotrawstwa produktów, wcześniejszego przygotowania składników dań konkursowych oraz wydumanych deserów (które nie były formą fusion, ale w przypadku niektórych ekip formą confusion’e ).
 
Podsumowując, stwierdzam jednakże, iż kucharze wykazują się coraz to lepszą znajomością produktów włoskich i użyciem ich w kompozycjach dań.
 
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam na kolejny Konkurs Włoskiej Sztuki Kulinarnej  już za rok.

Giancarlo Russo
Presidente
Federazione Italiana Cuochi
Delegazione Polonia

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



"Zapytanie"
(23.01.2008 - 20:21)  (Pressa di canario)
"Odpowiedź"
(04.02.2008 - 21:55)  (Lamia)
 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robot - Coupe Rational Robvita LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000