Uczestnicy VIII Arte Culinaria Italiana przygotowali następujące potrawy podczas knkursu:
Zaułek Tawerna Pub - Marcin Szajer, Bartłomiej Brzyskiewicz – Żary
Danie główne - Pieczone spaghetti na sosie pomidorowym z boczkiem i kaparami
Deser - Babeczki drożdżowe z piwem i serem mascarpone na karmelu migdałowym
Restauracja Jazz - Hotl – Dariusz Borysiak, Robert Pecherzewski – Warszawa
Danie główne - Penne di mule
Deser - Vera Italia
Restauracja Coloseum – Marek Duszyński, Andrzej Górski - Warszawa
Danie główne - Wegetariańska lazania
Deser - Krem toskański
Hotel Copernicus – Marcin Filipkiewicz, Daniel Kozbiał – Kraków
Danie główne - Spaghetti podany z krewetkami i włoską kapustą
Deser - Rurki canelloni nadziewane musem z rikotty na sałatce z melona
La Cantina – Adrian Feliks, Michał Szafraniec – Katowice
Danie główne - Penne w parze ze spaghetti z cukinią i z krewetkami owinietymi prosciutto di parma podane w koszyku z parmezanu
Deser - Tiramisu w nowym stylu, wyciskane z espumy, udekorowane czekoladą
Restauracja Gording – Łukasz Fulara, Radosław Hnatyszyn- Sopot
Danie główne - Mezze penne tricolore z łososiem i szparagami
Deser - Gruszka w czerwonym winie z musem gorgonzola
Restauracja Mela Verde – Przemysław Waliszewski, Restauracja Vera Italia - Paweł Kałka – Warszawa
Danie główne - Penne z koniakiem insalata radicchio
Deser - Ciasto czekoladowe z kremem pasticiera
Ristorante Gemma – Mariusz Gasek – Restauracja nad jeziorem Garda – Włochy
Danie główne - Spaghetti carbonara z łososiem i z jajeczkami łososia
Deser - Tiramisu z ciasteczkami amaretto
Restauracja Bambini Di Praga – Michał Szczęsny, Maciek Kuś – Warszawa
Danie główne - Spaghetti z wędlinami włoskimi, rukolą, świeżym pomidorem i krewetką
Deser - Czekoladowe tiramisu z szaszłyczkami truskawkowymi
Restauracja Moonsfera – Michał Karadżow, Adrian Urbański – Warszawa
Restauracja Cafe Rene – Michał Suchanowski, Łukasz Smela – Bytom
Danie główne - Spaghetti ala orata duszone w limonowym sosie podane na bakłażanowym julienne i Parmigiano
Deser - Tarta z karmelizowanymi gruszkami i tartym imbirem z bukietem z rukoli
Novotel Airport – Marek Niedźwiadek, Gerard Wasik – Warszawa
Danie główne - Lasagne z gorgonzola, radicchio i orzechowym beszamelem
Deser - Suflet z sera ricotta z konfiturą ze świeżych pomarańczy i cukru trzcinowego
Restauracja Wieża Ciśnień – Małgorzata Nowak, Sebastian Futyma – Wrocław
Danie główne - Lasagne borowikowa zapiekana z sosem śmietanowym z nutą świeżego tymianku
Deser - Gruszka macerowana w winie Barolo w połączeniu z białą i czarną czekoladą w towarzystwie sera gorgonzola
Hotel Bristol – Maciej Prot, Paweł Kalbarczyk –Warszawa
Danie główne - Saszetki lasagne spowite smakiem białej kiełbasy i szparagów dopełnione sosem z wędzonej papryki
Deser - Deser kawowy z ryżem i czekoladą w sosie z owoców i octu balsamicznego
Hotel Warszawa - Krzysztof Bonk, Piotr Szeliga – Augustów
Danie główne - Lazania z policzkami cielęcymi, anchois, sosem grzybowym i sałatką z rukwii wodnej
Deser - Orzechowe ciasto z rozmarynem i owocową bezą
Trzy podkowy – Wojciech Wojtas, Paweł Wiśniewski – Biskupiec
Hotel Jarota – Przemysław Czekała, Marcin Stelmaszczyk – Jarocin
Danie główne - Spaghetti z karczochami, cukinia i bała truflą
Deser - Naleśnik z pomarańczami, grilowaną mozzarellą z sosem z granatu i syropem
Hotel Hilton – Rafał Zgajewski, Witold Iwański – Warszawa
Danie główne - Comber jagniecy z cannelloni grzybowym podany na zielonych szparagach
Deser - Lasagne z kremem mascarpone z prażonymi kasztanami, sosem truskawkowym aromatyzowanym miodem truflowym
Restauracja Dekanta – Arkadiusz Kruszewski, Robert Baliński – Warszawa
Danie główne - Farfale w asyście polnych warzyw i mini ośmiornic
Deser - Gruszkowy zawrót głowy
Restauracja Loża - Klub Aktora – Janusz Zabagło, Grzegorz Bucki – Kraków
Firma Wasa Barilla Poland - sponsor główny konkursu - oferuje wyśmienitej jakości makarony oraz sosy. Zainteresowanych makaronami Barilla zachęcamy do obejrzenia filmu prezentującego ich jakość oraz wydajność. Kliknij tutaj, aby obejrzeć film >>>
Chętnych do zakupu zapraszamy na strony programu lojalnościowego Horeca Profit. Kupując makarony Barilla zyskacie Państwo, oprócz wysokiej jakości i przystępnej ceny, bardzo atrakcyjne nagrody. Makarony Barilla dostępne w programie Horeca Profit >>>
Wasa Barilla Poland
ul. Poleczki 23
02-822 Warszawa
tel.: (022) 335 21 50
fax.: (022) 335 21 51
info@wasa-barilla.pl
www.wasa.pl
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.