Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
18.04.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
VIII Arte Culinaria Italiana - potrawy

Zobaczcie państwo:
Konkurs
Potrawy
Zwycięzcy i gala
Sponsorzy i patroni
Deser - I miejsce
Danie główne - I miejsce
Deser - II miejsce
Danie główne - II miejsce
Deser - III miejsce
Danie główne - III miejsce
Punktacja
Podziękowania Giancarlo Russo

Uczestnicy VIII Arte Culinaria Italiana przygotowali następujące potrawy podczas knkursu:

Zaułek Tawerna Pub - Marcin Szajer, Bartłomiej Brzyskiewicz – Żary

  • Danie główne - Pieczone spaghetti na sosie pomidorowym z boczkiem i kaparami
  • Deser - Babeczki drożdżowe z piwem i serem mascarpone na karmelu migdałowym

Restauracja Jazz - Hotl – Dariusz Borysiak, Robert Pecherzewski – Warszawa

  • Danie główne - Penne di mule
  • Deser - Vera Italia

Restauracja Coloseum – Marek Duszyński, Andrzej Górski - Warszawa

  • Danie główne - Wegetariańska lazania
  • Deser - Krem toskański

Hotel Copernicus – Marcin Filipkiewicz, Daniel Kozbiał – Kraków

  • Danie główne - Spaghetti podany z krewetkami i włoską kapustą
  • Deser - Rurki canelloni nadziewane musem z rikotty na sałatce z melona

La Cantina – Adrian Feliks, Michał Szafraniec – Katowice

  • Danie główne - Penne w parze ze spaghetti z cukinią i z krewetkami owinietymi prosciutto di parma podane w koszyku z parmezanu
  • Deser - Tiramisu w nowym stylu, wyciskane z espumy, udekorowane czekoladą

Restauracja Gording – Łukasz Fulara, Radosław Hnatyszyn- Sopot

  • Danie główne - Mezze penne tricolore z łososiem i szparagami
  • Deser - Gruszka w czerwonym winie z musem gorgonzola

Restauracja Mela Verde – Przemysław Waliszewski, Restauracja Vera Italia - Paweł Kałka – Warszawa

  • Danie główne - Penne z koniakiem insalata radicchio
  • Deser - Ciasto czekoladowe z kremem pasticiera

Ristorante Gemma – Mariusz Gasek – Restauracja nad jeziorem Garda – Włochy

  • Danie główne - Spaghetti carbonara z łososiem i z jajeczkami łososia
  • Deser - Tiramisu z ciasteczkami amaretto

Restauracja Bambini Di Praga – Michał Szczęsny, Maciek Kuś – Warszawa

  • Danie główne - Spaghetti z wędlinami włoskimi, rukolą, świeżym pomidorem i krewetką
  • Deser - Czekoladowe tiramisu z szaszłyczkami truskawkowymi

Restauracja Moonsfera – Michał Karadżow, Adrian Urbański – Warszawa

Restauracja Cafe Rene – Michał Suchanowski, Łukasz Smela – Bytom

  • Danie główne - Spaghetti ala orata duszone w limonowym sosie podane na bakłażanowym julienne i Parmigiano
  • Deser - Tarta z karmelizowanymi gruszkami i tartym imbirem z bukietem z rukoli

Novotel Airport – Marek Niedźwiadek, Gerard Wasik – Warszawa

  • Danie główne - Lasagne z gorgonzola, radicchio i orzechowym beszamelem
  • Deser - Suflet z sera ricotta z konfiturą ze świeżych pomarańczy i cukru trzcinowego

Restauracja Wieża Ciśnień – Małgorzata Nowak, Sebastian Futyma – Wrocław

  • Danie główne - Lasagne borowikowa zapiekana z sosem śmietanowym z nutą świeżego tymianku
  • Deser - Gruszka macerowana w winie Barolo w połączeniu z białą i czarną czekoladą w towarzystwie sera gorgonzola

Hotel Bristol – Maciej Prot, Paweł Kalbarczyk –Warszawa

  • Danie główne - Saszetki lasagne spowite smakiem białej kiełbasy i szparagów dopełnione sosem z wędzonej papryki
  • Deser - Deser kawowy z ryżem i czekoladą w sosie z owoców i octu balsamicznego

Hotel Warszawa - Krzysztof Bonk, Piotr Szeliga – Augustów

  • Danie główne - Lazania z policzkami cielęcymi, anchois, sosem grzybowym i sałatką z rukwii wodnej
  • Deser - Orzechowe ciasto z rozmarynem i owocową bezą

Trzy podkowy – Wojciech Wojtas, Paweł Wiśniewski – Biskupiec

Hotel Jarota – Przemysław Czekała, Marcin Stelmaszczyk – Jarocin

  • Danie główne - Spaghetti z karczochami, cukinia i bała truflą
  • Deser - Naleśnik z pomarańczami, grilowaną mozzarellą z sosem z granatu i syropem

Hotel Hilton – Rafał Zgajewski, Witold Iwański – Warszawa

  • Danie główne - Comber jagniecy z cannelloni grzybowym podany na zielonych szparagach
  • Deser - Lasagne z kremem mascarpone z prażonymi kasztanami, sosem truskawkowym aromatyzowanym miodem truflowym

Restauracja Dekanta – Arkadiusz Kruszewski, Robert Baliński – Warszawa

  • Danie główne - Farfale w asyście polnych warzyw i mini ośmiornic
  • Deser - Gruszkowy zawrót głowy

Restauracja Loża - Klub Aktora – Janusz Zabagło, Grzegorz Bucki – Kraków



Firma Wasa Barilla Poland - sponsor główny konkursu - oferuje wyśmienitej jakości makarony oraz sosy. Zainteresowanych makaronami Barilla zachęcamy do obejrzenia filmu prezentującego ich jakość oraz wydajność. Kliknij tutaj, aby obejrzeć film >>>

Chętnych do zakupu zapraszamy na strony programu lojalnościowego Horeca Profit. Kupując makarony Barilla zyskacie Państwo, oprócz wysokiej jakości i przystępnej ceny, bardzo atrakcyjne nagrody. Makarony Barilla dostępne w programie Horeca Profit >>>


Wasa Barilla Poland
ul. Poleczki 23
02-822 Warszawa

tel.: (022) 335 21 50
fax.: (022) 335 21 51
info@wasa-barilla.pl

www.wasa.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


"Pozdrowienia"
(23.01.2008 - 18:26)  (Uczący się gotować>>>)
"kuchnia indukcyjna"
(02.03.2008 - 12:57)  (Reni)
 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robot - Coupe Rational Robvita LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000