Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
27.04.2025
niedziela
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Kulinarna Gala Tur-Gastro-Hotel we Wrocławiu


Zobaczcie państwo:
Targi Tur Gastro Hotel we Wrocławiu

15 października 2008 roku we Wrocławiu odbyła się kolejna edycja Kulinarnej Gali Tur-Gastro-Hotel, po raz drugi pod szyldem Dania Cateringowo-Bankietowe.

W kulinarnych zmaganiach udział wzięły cztery dwuosobowe ekipy. Uczestnicy mieli okazję wykazać się umiejętnościami kulinarnymi przygotowując dania z wykorzystaniem mięsa, ryb, warzyw oraz deser.

Pierwsze miejsce zajęli: Piotr Kwaśny i Marek Adamski z Restauracji Orle Gniazdo we Wrocławiu. Ekipa przygotował na konkurs:
Danie mięsne: Siekana kacza pierś serwowana na toście w osłonie sosu rumiankowo-żurawinowego
Danie rybne: Marynowany łosoś w otoczce szparagowej wypełniony kawiorem na kleksie sosu maślano-szafranowego
Danie wegetariańskie: Pergaminowe jajo wypełnione galimatiasem warzywnym z dodatkiem ryżu dzikiego
Deser: Galimatias marcepanowo-kasztanowy z dodatkiem pistacji wyłożony w kielichu maślanym w asyście sosu figowego

Drugie miejsce zdobyli: Marcin Sobolewski i Marcin Trocha z Hotelu Campanile we Wrocławiu. Konkursowe potrawy, które przygotowali to:
Danie mięsne: Rolada z wołowiny
Danie rybne: Trio rybne
Danie wegetariańskie: Niespodzianka szpinakowa
Deser: Fantazja smakowa

Wobec faktu, że dwa pierwsze miejsca miały zbliżoną liczbę punktów, jury zadecydowało, iż obydwie drużyny zakwalifikowały się do Wielkiego Finału Kulinarnej Gali sezonu 2008/2009.

Trzecie miejsce jury przyznało ekipie z Hotelu System Premium we Wrocławiu  w składzie: Jarosław Buczacki i Grzegorz Walczak. Ekipa zaprezentowała:
Danie mięsne: Polędwiczka wieprzowa w parmezanie
Danie rybne: Grillowany łosoś na paprykowym tagliatelle
Danie wegetariańskie: Słodko-pikantna sałatka z mieszanką chińską i wędzonym tofu
Deser: Torcik z kaszy manny z czekoladą i chili

Konkursowe dania oceniało jury w składzie: Marek Widomski - The Culinary Institute in Cracow oraz Leszek Kołodziej i Grzegorz Pomietło – szefowie kuchni z Art Hotel, Wrocław.

W zmaganiach udział wzięli również Damian Chrzanowski i Agnieszka Szewczyk z Hotelu Świeradów w Świerardowie Zdroju, którzy zaprezentowali:
Danie mięsne: Królewskie warkocze z sosem kurkowym
Danie rybne: Łosoś pieczony z musem z krewetek podany z sosem kokosowym
Danie wegetariańskie: Roladki z sera i szpinaku z sosem gyros na warzywach
Deser: Gruszki Dianna

Sponsorami konkursu były firmy: Oerlemans, Küppersbusch. Patronat kulinarny objął The Culinary Instytute In Cracow.

 

null
 
Patronat nad konkursem objęła

 

nullOerlemas Foods Polska
 ul. Wyszyńskiego 52
88-320 Strzelno
tel: (052) 319 30 12
fax: (052) 318 94 49
ofp@oerlemans-foods.pl
www.oerlemans-foods.pl
 

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000