
Składniki (na 1 porcje):
- Marcepan 100 g
- Krem kasztanowy 100 g
- Pistacje 40 g
- Krem bawarski 40 g
- Konfitura figowa
|
Sok z 1 cytryny
Mąka 100 g
Białko 4 szt.
Cukier 100 g
Masło 80 g
|
Sposób przyrządzenia:
Krem bawarski przygotować według przepisu. Marcepan połączyć z kremem kasztanowym, pistacjami i sokiem ½ cytryny. Połączyć składniki ciasta ze sobą.
Ciasto rozsmarować cienko na pergaminie lub papierze do wypieków i piec w temperaturze 180 stopni aż do zarumienienia się brzegów. Po upieczeniu owinąć ciasto na wąskiej literatce tak aby powstał nam gotowy kieliszek.
Po wystudzeniu ciasta wypełnić je gotowym musem i udekorować kremem bawarskim. Konfiturę połączyć z pozostałą częścią cytryny. Przygotowanym sosem udekorować talerz.
Przygotowali: Piotr Kwaśny i Marek Adamski z Restauracji Orle Gniazdo we Wrocławiu

Piotr Kwaśny i Marek Adamski prezentują zwycięskie dania Kulinarnej Gali TGH we Wrocławiu
Zobaczcie Państwo : |
|
|
Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|