Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
18.04.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Pokaz stołów wielkanocnych -
IV Ogólnopolskiego Festiwalu Kuchni Dworskiej

Zobaczcie Państwo

Pokaz stołów

Konkurs potraw

III Festiwal - 2004

II Festiwal - 2003

I Festiwal - 2002

Zapraszamy do obejrzenia relacji z Pokazu stołów wielkanocnych IV Ogólnopolskiego Festiwalu Kuchni DworskiejEdycja Dań Wielkanocnych, który odbył się w dniach 19-20 marca 2005 roku w Zespole Pałacowo Parkowym w Baranowie Sandomierskim.

20.03.2005, w niedzielę do prezentacji stołów wielkanocnych przystąpiło 6 ekip:

  1. Zamek Sucha Beskidzka
  2. Pałac Maciejewo
  3. Zamek Kliczków
  4. Noma Residence Promnice
  5. Dom Poloni w Pułtusku
  6. Zamek w Krasiczynie

Stoły honorowe, poza konkursem wystawili: Gospodarze, czyli Zamek w Baranowie Sandomierskim, LechPol, "Piekarnia TURBIA" i Zajazd "Sezam" Państwa Bełzaków oraz Kotlin Super Fish, reprezentowany przez Mirosława Drewniaka.

Drugi etap to pokaz tradycyjnych dań kuchni szlachecko - magnackiej, związanych z obchodami Świąt Wielkanocnych, zaprezentowanych w dowolnie zaaranżowanym bufecie.

Potrawy oceniane były przez Jury Smakoszy. W jego skład wchodzili:

  • Pan Dyrektor Kazimierz Idzik – Zespół Pałacowo- Parkowy w Baranowie Sandomierskim
  • Pani Hanna Rzeszut – Zespół Ludowy „Lasowiaczki”
  • Giancarlo Russo – właściciel „Giancarlo Ristorante Italiano”.

Nagrodę przyznaną przez Jury Smakoszy otrzymał Zespół Zamkowo-Parkowy w Krasiczynie – Janusz Pyra i Maciej Gołdyn.

Również zgromadzona w Sali Portretowej publiczność mogła oddać swój głos na któryś z prezentowanych stołów wielkanocnych. Decyzją publiczności zwyciężyła ekipa reprezentująca Dom Polonii w Pułtusku.

Całą imprezę poprowadził niezwykle sympatyczny Jacek Lenartowicz, a wieczór uatrakcyjnił występ kabaretu "PAKA".

Podczas uroczystej gali zostały wręczone nagrody za Konkurs dań wielkanocnych

 


"Gościnność gospodarzy Zamku."
(07.04.2005 - 22:12)  (Wiesław Bober)
 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robot - Coupe Rational Robvita LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000