Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
19.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Konkurs "L''Arte de la cuisine Martell" 2005

Zobaczcie Państwo

Gala Zwycięzców

Drużyny i potrawy

Zmagania drużyn

Konkurs Martell 2004

W Ogólnopolskim Konkursie Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej „L'Art de la cuisine Martell”, który odbył 22 stycznia 2005 w Hotelu Mercure Mrongovia w Mrągowie laureatami zostali:

I Miejsce

- Hotel Westin – Warszawa

Marcin Sasin, Ernest Jagodziński

II Miejsce

- Hotel Haffner – Sopot

Michał Zawierzeniec, Daniel Burandt

III Miejsce

- Hotel Warszawa – Augustów

Krzysztof Bonk, Robert Podsiadły

Jury Techniczne oceniało w składzie:

  • Kurt Scheller – Ekspert Kulinarny
  • Valius Eepanonis - Prezes Stowarzyszenia Kucharzy na Litwie
  • Theofilos Vafidis - Szef kuchni restauracji Dionizos

Nagrodę Jury degustacyjnego otrzymali:

Emilia Różańska i Paweł Halicki - WSHiG Poznań

Jury Degustacyjne oceniało w składzie:

  • Edyta Górniak - piosenkarka
  • Tessa Caponi - Borawska - redaktor naczelna „Elle”
  • Hanna Bakuła - malarka
  • Grażyna Wolszczak - aktorka
  • Monika Kucia - redaktor „Rzeczpospolita”
  • Michał Milowicz - aktor

Pozostali Uczestnicy Konkursu:

  1. Artur Prątnicki i Krzysztof Jaworski - Hotel Jan III Sobieski - Warszawa
  2. Krzysztof Niesłuchowski i Krzysztof Mięgoć - Hotel Warszawianka – Jachranka
  3. Łukasz Kozioł i Krzysztof Peć - Hotel Noma Residence - Promnice
  4. Maciej Stefaniuk i Sebastian Bień - Restauracja Pesca Bar
  5. Robertas Eichltas i Pavel Torbejav - UAB "Cilija" Żalgirno (Reprezentacja Litwy)

  6. Krist Ulass i Aija Skrivele - Hotel Gutenbergs Riga (Reprezentacja Łotwy)

  7. Michał Grzywacz i Rafał Gadowski - Hotel Mercure Mrongovia - Mrągowo
  8. Artur Szymański i Sławomir Miotk - Hotel Łeba - Łeba
  9. Tomasz Grzelka i Łukasz Pietrasz - Hotel Qubus - Katowice
  10. Aleksander Kozub i Sebastian Humski - Stara Karczma - Szczyrk
  11. Tomasz Szrama i Rafał Sajur - Restauracja Brovaria - Poznań
  12. Artur Kupczyk i Dawid Pietrasz – SaneChem
  13. Srdjan Stojanovic i Zbigniew Składanek – Janex - Warszawa
  14. Tomasz Kosiński i Łukasz Gościniak - Karczma Rzym

Organizatorami IV edycji Konkursu był Klub Szefów Kuchni i Komisja Gastronomiczna PZH. Gospodarzem imprezy był Krzysztof Dubrow - Przewodniczacy Komisji Gastronomicznej PZH, członek Klubu Szefów Kuchni i Dyrektor Hotelu Mercure Mrongovia

Cały konkurs i galę prowadził Zygmunt Chajzer.

Sponsorami konkursu były firmy:
Wyborowa S.A., Stalgast, Janex, Nord Capital, Inter Europol Piekarnia Szwajcarska, Mleczarnia Łukta, Cheman, Gastromedia, Żywiec, Nestle FoodServices, Nestle Waters, Wilbo, Pro Glass, JohnsonDiversey, Ronnefeldt, Materne Polska, Sanechem, Medium, Winterhalter, Bruno Tassi, Bonduelle, Agros Nova, Ecolab, B&K, Gastro Tech, Sudety IT, Orbis S.A.

 


 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000