W Ogólnopolskim Konkursie Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej „L'Art de la cuisine Martell”, który odbył 22 stycznia 2005 w Hotelu Mercure Mrongovia w Mrągowie laureatami zostali:
I Miejsce | - Hotel Westin – Warszawa |
Marcin Sasin, Ernest Jagodziński
II Miejsce | - Hotel Haffner – Sopot |
Michał Zawierzeniec, Daniel Burandt
III Miejsce | - Hotel Warszawa – Augustów |
Krzysztof Bonk, Robert Podsiadły
Jury Techniczne oceniało w składzie: - Kurt Scheller – Ekspert Kulinarny
- Valius Eepanonis - Prezes Stowarzyszenia Kucharzy na Litwie
- Theofilos Vafidis - Szef kuchni restauracji Dionizos
Nagrodę Jury degustacyjnego otrzymali: Emilia Różańska i Paweł Halicki - WSHiG Poznań
Jury Degustacyjne oceniało w składzie: - Edyta Górniak - piosenkarka
- Tessa Caponi - Borawska - redaktor naczelna „Elle”
- Hanna Bakuła - malarka
- Grażyna Wolszczak - aktorka
- Monika Kucia - redaktor „Rzeczpospolita”
- Michał Milowicz - aktor
Pozostali Uczestnicy Konkursu: - Artur Prątnicki i Krzysztof Jaworski - Hotel Jan III Sobieski - Warszawa
- Krzysztof Niesłuchowski i Krzysztof Mięgoć - Hotel Warszawianka – Jachranka
- Łukasz Kozioł i Krzysztof Peć - Hotel Noma Residence - Promnice
- Maciej Stefaniuk i Sebastian Bień - Restauracja Pesca Bar
Robertas Eichltas i Pavel Torbejav - UAB "Cilija" Żalgirno (Reprezentacja Litwy)
Krist Ulass i Aija Skrivele - Hotel Gutenbergs Riga (Reprezentacja Łotwy)
- Michał Grzywacz i Rafał Gadowski - Hotel Mercure Mrongovia - Mrągowo
- Artur Szymański i Sławomir Miotk - Hotel Łeba - Łeba
- Tomasz Grzelka i Łukasz Pietrasz - Hotel Qubus - Katowice
- Aleksander Kozub i Sebastian Humski - Stara Karczma - Szczyrk
- Tomasz Szrama i Rafał Sajur - Restauracja Brovaria - Poznań
- Artur Kupczyk i Dawid Pietrasz – SaneChem
- Srdjan Stojanovic i Zbigniew Składanek – Janex - Warszawa
- Tomasz Kosiński i Łukasz Gościniak - Karczma Rzym
Organizatorami IV edycji Konkursu był Klub Szefów Kuchni i Komisja Gastronomiczna PZH. Gospodarzem imprezy był Krzysztof Dubrow - Przewodniczacy Komisji Gastronomicznej PZH, członek Klubu Szefów Kuchni i Dyrektor Hotelu Mercure Mrongovia
Cały konkurs i galę prowadził Zygmunt Chajzer.
Sponsorami konkursu były firmy:
Wyborowa S.A., Stalgast, Janex, Nord Capital, Inter Europol Piekarnia Szwajcarska, Mleczarnia Łukta, Cheman, Gastromedia, Żywiec, Nestle FoodServices, Nestle Waters, Wilbo, Pro Glass, JohnsonDiversey, Ronnefeldt, Materne Polska, Sanechem, Medium, Winterhalter, Bruno Tassi, Bonduelle, Agros Nova, Ecolab, B&K, Gastro Tech, Sudety IT, Orbis S.A.
|