Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
Smoker
LabelFresh
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Hello Coffee
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Wielkie Grillowanie Braci – Wołowy Grill Natury Smak


 
Wielkie Grillowanie Braci pod taką nazwą odbyło się jedyne w tym roku na tak dużą skalę wydarzenie kulinarne, które zostało zorganizowane wspólnie z Wędzarniczą Bracią oraz Grillową Bracią. W pięknej scenerii Hotelu Parasol nad Zalewem Zegrzyńskim podczas tego eventu można było zdobyć wiedzę na temat wędzenia, grillowania oraz barbecue.
 

Celem imprezy była promocja Polskiej Wołowiny oraz zdrowego żywienia poprzez edukację kulinarną. Szczególnym wydarzeniem były I Mistrzostwa Polski w grillowaniu steka wołowego, gdzie to najlepsi kucharze profesjonalni oraz amatorzy, walczyli o tytuł Mistrz Steka 2020.
 
 
W programie Promocji Polskiej Wołowiny – Wołowy Grill Natury Smak, która odbyła się dnia 3 października 2020 roku w Hotelu Parasol. W ramach Wielkiego Grillowania Braci odbyły się również profesjonalne pokazy Grill Masterów, Wędzarzy, panele szkoleniowe o grillowaniu i wędzeniu. Podczas szkolenia i warsztatów dla zebranej publiczności oraz uczestników Mistrzostw w Grillowaniu, zostały poruszone następujące tematy:
 
  • Hodowla oraz rozpoznawalność i stosowanie kulinarnych elementów mięsa wołowego.
  • Walory i wartości odżywcze mięsa wołowego.
  • Bezpieczeństwo i jakość mięsa.
  • Zagrożenia mikrobiologiczne w produkcji żywności.
  • Wędzenie mięsa, (wwa ) - wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne - znaczenie i zagrożenia.
  • Metody i sposoby obróbki termicznej mięsa wołowego, przepisy kulinarne.
  • Kuchnia Wczoraj i Dziś – prawidłowe serwowanie wołowiny rozpoznawalność steków wołowych, stopnie wysmażenia.

Warsztaty poprowadzili:

1. Grzegorz Kazubski – Prezes Zarządu Polskiego Grilla i BBQ
2. Jacek Kucharski – Deputy Chief Veterinary Officer of the Republic of Poland
3. Leszek Kosarzecki – VicePrezes Polskiego Stowarzyszenia Grilla i BBQ.
 
 
Nie zabrakło także pokazu obróbki termicznej wołowiny metodami niskich temperatur ( BBQ ), który został wykonany przez Narodową Reprezentację: Polish Bbq King ® - Smoker.
 
 
Pokaz zaprezentowano na innowacyjnym urządzeniu w nowej technologii, gdzie stosuje się niskie temperatury w obróbkach mięs, sterowanym komputerowo pod nazwą:  Mac & Ivic marki SMOKER.
 

Impreza Wołowy Grill Natury Smak w całości finansowana jest z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego.
 
 
Organizatorem imprezy było Polskie Stowarzyszenie Grilla i BBQ.
Polskie Stowarzyszenie Grilla i BBQ
ul. Długa 28
05-090 Łady
tel.: 502 198 028
e-mail: pbqapl@gmail.com
www.polishgrillandbbq.com


ZOBACZ GALERIĘ
 
  

 

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe Smoker LabelFresh Cukiernia M&K Debic Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut Alumast HAGEA Kocham Wodę Metro-Catering-System Internorga
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000