Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
26.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
I Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Steka Wołowego


Za nami Pierwsze Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Steka Wołowego, które odbyły się 3 października 2020 roku w hotelu Parasol nad pięknym Zalewem Zegrzyńskim. Podczas konkursu poprowadzone zostały warsztaty i szolenia, gdzie można było zdobyć wiedzę na temat wędzenia, grillowania oraz barbecue. Całość wydarzenia odbyła się pod nazwą Wielkie Grillowanie Braci – Wołowy Grill Natury Smak.
 
 
Zadaniem każdego uczestnika konkursu było przygotowanie steka na grillu przywiezionym przez siebie lub wybranym przez organizatora. Steki należało serwować w temperaturze wysmażenia od 57°C do 63°C w środku mięsa. Na przygotowanie i serwis steka każdy zawodnik miał jedną godzinę. Podczas odprawy odbyło się losowanie steków dla każdego uczestnika. W konkursie o tytuł Mistrza Steka 2020 walczyło 10 zawodników:
 
1. Karol Zieliński - Polish BBQ Team
2. Adam Kajfosz - Polish BBQ Mafia
3. Szymon Romaniuk - Polish BBQ Mafia
4. Sławomir Gutowski - Smoker
5. Marcin Żbikowski - Polish BBQ Team
6. Justyna Czaplińska - restauracja Świętoszek
7. Aleksander Krzysztofiak - Smoker
8. Sebastian Mierzejewski - Smoker
9. Jan Kaszuba - Top Grille
10. Julian Karewicz - This is smokę by Julian Karewicz.
 

Steki serwowane były w zamkniętych pojemnikach jednorazowych. Ocenie i ostatecznej punktacji podlegał: wygląd, smak i delikatność z podziałem procentowym:
  • Wygląd:14,00% ogólnej oceny
  • Smak: 57,00% ogólnej oceny
  • Delikatność: 29,00% ogólnej oceny.

W składzie sędziowskim zasiedli:

  • Mariusz Jeznach – Szef Kuchni – certyfikowany sędzia KCBS, trener Reprezentacji polish Bbq KING-Smoker
  • Marek Zwoliński – smakosz, certyfikowany sędzia KCBS
  • Bart Luna – smakosz, Grillowa Brać
  • Adam Kotomski – Szef Kuchni Hotel Narvill
  • Adam Tomaszny – Beef Master, właściciel marki
  • Kacper Salzman – Grill Master firma Weber
  • Adam Klimek – smakosz, TVN Turbo
  • Adam Kornacki – smakosz, TVN Turbo.

Tytuł Mistrz Steka 2020 zdobyła Justyna Czaplińska, która znokałtowała wszystkich Panów i dodatkowo zrobiła Najlepszą kratkę na steku, za co otrzymała nagrodę główną firmy Broil King. 
 
 
Drugie miejsce zajął Jan Kaszuba, a trzecie Karol Zieliński.
 

Konkurs finansowany był z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego.
 
Organizatorem konkursu było Polskie Stowarzyszenie Grilla i BBQ.

Aida Harrison - Gastrona.pl

Polskie Stowarzyszenie Grilla i BBQ
ul. Długa 28
05-090 Łady
tel.: 502 198 028
e-mail: pbqapl@gmail.com
www.polishgrillandbbq.com

ZOBACZ GALERIĘ

 
  

 

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Debic Cukiernia M&K iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000