Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
15.05.2025
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Wielkopolski Kucharz Roku 2008



16 września 2008 roku w Poznaniu odbył się konkurs o miano Wielkopolskiego Kucharza Roku.  W kulinarnych potyczkach zmierzyło się 10 uczestników.

Pierwsze miejsce zajął Robert Echaust - Hotel HP Park Poznań, który przygotował na konkurs danie: Kaczka w wiśniach z modrą kapustą i pyzami. Zwycięzca otrzymał upominki od sponsorów oraz nominację do przyszłorocznej edycji Kulinarnego Pucharu Polski.

Drugie miejsce na podium zajął Piotr Dominiak - Hotel HP Park Poznań. Laureat przygotował na konkurs danie: Kaczka duszona w gęsim tłuszczu, podana z cassolette i kaszanką z kaczki.

Andrzej Tritt - Dom Vikingów, Poznań zajął natomiast trzecie miejsce. Wysoką pozycję zapewniło mu przygotowanie dania: Filet z musem pistacjowym z jesiennymi skarbami.

Konkursowe dania oceniało jury w składzie:
  • C-M Labarre – przewodniczący
  • Arleta Żynel
  • Leszek Gryka
  • Piotr Lisiewski
  • Krystian Szopka
W konkursie wzięli również udział:
  • Marcin Hajnce – Restauracja Papavero; Pierś z kaczki nadziewana jabłkami z dodatkiem ravioli z kapustą i galaretką żurawinową w otoczce z sosu kaczkowego
  • Maciej Piątek – Hotel System Restaurants; Pierś kaczki nadziewana wątróbką z dodatkiem ciasta francuskiego, marynowana w nalewce wiśniowo-śliwkowej z dodatkiem świeżych ziół
  • Patryk Wróblewski – Hotel Akapit Leszno – Kacza pierś otulona kurczakiem z orzeszkami pini podana z babeczką kruchą z borowikami i rydzami w asyście brukselki i pomidorków koktajlowych z sosem porzeczkowym
  • Paweł Wasilewski – Restauracja Papavero; Pierś z kaczki z posmakiem leśnym, podawana z racuszkami razowymi i szpinakiem z dodatkiem sosu na bazie nalewki z własnej spiżarni
  • Tomasz Lemański – Hotel Groclin; Kaczka podana z ciastem ziemniaczanym, boczkiem i marchewką z sosem jarzębinowym
  • Marcin Ochotny – Hotel Andersia; Pierś kaczki z daktylami z config z kaczki i sernikiem z miodowo-sojową nalewką
  • Piotr Stefanowski – Hotel Rzymski; Danie z kaczki.

 null

Patronat nad konkursem objęła 

Magda Gorczyca - Gastrona.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000