Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
26.04.2025
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Wielka Gala Myśliwska w Krasiczynie


17 sierpnia 2008 roku na dziedzińcu Zamku w Krasiczynie odbyła się Wielka Gala Myśliwska. Po raz VI podczas Gali Myśliwskiej prezentowane były potrawy kuchni o bogatych polskich tradycjach i historii. Odbył się także konkurs kulinarny, o tematyce potraw kuchni myśliwskiej.

Agencja Rozwoju Przemysłu S.A. w Warszawie - Oddział w Krasiczynie, Polski Związek Łowiecki oraz Kapituła Klubu Szefów Kuchni zaprosili wszystkich sympatyków myślistwa i koneserów myśliwskiej sztuki kulinarnej do wzięcia udziału w imprezie plenerowej „Gala Myśliwska 2008”.Celem imprezy jest propagowanie polskiej sztuki kulinarnej, z wykorzystaniem dziczyzny i grzybów.               

Imprezę rozpoczęto uroczystą Mszą św. Hubertowską celebrowaną przez księży kapelanów myśliwych z udziałem pocztów sztandarowych.

Program uświetnił występ Tadeusza Drozdy i Gabi Gold, nie zabrakło imprez towarzyszących takich jak: koncert hejnalistów myśliwskich, pokaz mody, prezentacja psów, i oczywiście konkurs kulinarny przy współpracy Waldemara Hołówki pod patronatem Klubu Szefów Kuchni. Ekipy oceniane były przez Jury Profesjonalne Degustacyjne oraz Jury Techniczne składające się z Koneserów Sztuki Kulinarnej, osób posiadających bardzo dużą wiedzę w tej dziedzinie.

Jury oceniające smak potraw: Mirosław Drewniak – przewodniczący Jury, Hanna Szymanderska, Leszek Gryka, Giancarlo Russo, Paweł Malewski.
Jury techniczne: Marcin Stańczyk, Carlos Gonzalez Tejera

W konkursie udział wzięli:

Ryszard Dudziak i Robert Masny - Restauracja Bakata - Hotel Gromada w Warszawie
Wojciech Radzimirski i Adam Bul - Noma Residence- Promnice
Janusz Pyra i Krzysztof Bobola - Hotel Grand Rzeszów
Dorota Pajęcka i Mariusz Nazimek - Hotel Ambasador Rzeszów

Małgorzata Ślęzak i Dorota Barszczewska – Zamek Baranów Sandomierski
Irena Brzeska i Zbigniew Grzejda – Villa Rosa Włodzimierzów
 

Zdaniem Jury zawodnicy pracowali profesjonalnie, wszyscy otrzymali dyplomy, gratulacje i podziękowania, ale wśród najlepszych byli tacy, którzy się wyróżnili.

I miejsce - Dorota Pajęcka i Mariusz Nazimek z Hotelu Ambasador w Rzeszowie
II miejsce - Adam Bul i Wojciech Radzimirski – Noma Residence Promnice
III miejsce - Janusz Pyra i Krzysztof Bobla – Hotel Grand Rzeszów
 

Zawodnicy otrzymali nagrody pieniężne ufundowane przez ARP oddział w Krasiczynie. 

Materiały przesłał: Waldemar Hołówka

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



" Krasiczyn 2008"
(29.08.2008 - 21:00)  (Waldemar Załuski)
"Krasiczyn WGM"
(31.08.2008 - 19:06)  (Wiesiek Ambros Prezes Polskiej...)
 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000