Grupa DORA METAL oraz Centrum Techniki Kulinarnej zaprasza na
warsztaty kulinarne dla kucharzy
– prowadzi Jacek Grochowina
Potrawy z dziczyzny
Szkolenie będzie dotyczyło technik i sposobów przygotowywania przystawek i dań głównych z dziczyzny oraz nowoczesnej aranżacji potraw.
Pod okiem znanego szefa kuchni Jacka Grochowiny, uczestnicy warsztatów będą przygotowywać kilka potraw z wykorzystaniem różnych technik i sztuczek kulinarnych dotyczących mięs oraz dodatków i sosów do nich serwowanych.
Po etapie przygotowywania przez prowadzącego oraz uczestników, odbędzie się degustacja przygotowanych potraw. Nasi goście wraz z prowadzącym będą mieli czas na wymianę swoich spostrzeżeń na temat przyrządzonych dań i zastosowanych technik.
Warsztaty będą połączone z degustacją oraz prezentacją win pasujących do tematu szkolenia (food and wine matching), przeprowadzoną przez Wojciecha Henszela „Brix 65”.
Centrum Techniki Kulinarnej „DORAM” w Warszawie jest największym tego typu kulinarnym centrum szkoleniowym w Polsce, z profesjonalnie wyposażonymi stanowiskami treningowymi i wzorcowym zapleczem gastronomicznym, które otworzyliśmy w Warszawie. W odróżnieniu od miejsc służących głównie nauce gotowania, CTK DORAM daje możliwości praktycznego poznania wszelkich technik gotowania oraz zasad prawidłowego doboru sprzętu używanego w gastronomii, cukiernictwie, przetwórstwie żywności czy dziedzinach pokrewnych.
Prowadzącym kurs będzie szef kuchni Jacek Grochowina. Od stycznia 2010 prowadził jako szef kuchni restaurację Amber Room i Klub Polskiej Rady Biznesu.
Od 2008 roku pracował w Klubie Polskiej Rady Biznesu, jako executive sous chef. Wcześniej spędził 5 lat pracując w Londynie w Hotelu Ritz. Doświadczenie zdobywał również w londyńskich restauracjach Le Gavroche (2 gwiazdki Michelin), Capitol (2 gwiazdki Michelin), Tom Aikens (1 gwiazdka Michelin), The Grill w Hotelu Dorchester i w Kensington Roof Gardens (restauracji należącej do Richarda Bransona), a także w Dubaju u światowej sławy szefa kuchni Emila Mineva w restauracji Vu’s (Hotel Jumeirah Emirates Towers).
Jest laureatem kilku nagród, w tym „Annual Award of Excellence 2008” przyznawanej przez Brytyjską „Academy of
Culinary Arts”, II miejsce w konkursie Esscofier przyznanej przez Francuską Akademię Kulinarną 2007 , II miejsce Caviar Trophy organizowanym przez Francuską Akademię Kulinarną 2006 oraz brązowy medal podczas międzynarodowego konkursu we Włoszech 2010 Andria Qoco.
Organizator i przewodniczący jury pierwszej edycji konkursu młodych talentów kuchnia „Monamour 2010”.
Data szkolenia: 21 styczenia 2012 r. godz. 10.00
Miejsce: Centrum Techniki Kulinarnej,
ul. Racjonalizacji 5, 02-673 Warszawa.
Tel. 22 847-65-86; 660-45-54-35
e-mail.: ctk@dora-metal.pl
Czas trwania: 6-7 godzin
Ilość miejsc: 12 osób
Koszt szkolenia dla 1 osoby: 500 zł brutto*
Szkolenie odbędzie się przy minimalnym stanie 10 osób. W przypadku mniejszej ilości osób organizator zastrzega sobie prawo do zmiany terminu.
Dodatkowe informacje i formularz zgłoszeniowy pod adresem: http://projektctk.pl/zgloszenie/
*Płatność 100% przelewem na konto firmowe DORA METAL podane w formularzu zgłoszeniowym. W przypadku pisemnego (mailowego) powiadomienia o rezygnacji ze szkolenia, jednak nie później niż 10 dni roboczych przed rozpoczęciem szkolenia, uczestnikowi przysługuje zwrot 100% wpłaconej kwoty. W przypadku późniejszych rezygnacji, lecz nie później niż 5 dni roboczych przed rozpoczęciem szkolenia, uczestnik zostanie obciążony kwotą w wysokości 50% jego wartości. Po tym terminie, wpłaty nie podlegają zwrotowi. W przypadku odwołania z winy Organizatora, koszty zostaną zwrócone w 100% wszystkim uczestnikom warsztatów. Po otrzymaniu zgłoszenia oraz otrzymaniu przelewu, firma wysyła fakturę VAT.
Prosimy o dokonanie przelewu wg poniższych danych:
Bank Pekao S.A.
71124066091111000049355383
Dora Metal Sp. z o.o.
ul. Chodzieska 27
64-700 Czarnków
NIP: 763-000-37-07
W tytule przelewu proszę umieścić wpis „Tytułem opłaty za warsztaty kulinarne 21.01.2012” oraz Nazwa firmy lub nazwisko uczestnika.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.