Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
19.05.2025
poniedziałek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Warsztaty dla kucharzy z Jackiem Grochowiną


Grupa DORA METAL oraz Centrum Techniki Kulinarnej zaprasza na
warsztaty kulinarne dla kucharzy
– prowadzi Jacek Grochowina

Potrawy z dziczyzny



Szkolenie będzie dotyczyło technik i sposobów przygotowywania przystawek i dań głównych z dziczyzny oraz nowoczesnej aranżacji potraw.

Pod okiem znanego szefa kuchni Jacka Grochowiny, uczestnicy warsztatów będą przygotowywać kilka potraw z wykorzystaniem różnych technik i sztuczek kulinarnych dotyczących mięs oraz dodatków i sosów do nich serwowanych.

Po etapie przygotowywania przez prowadzącego oraz uczestników, odbędzie się degustacja przygotowanych potraw. Nasi goście wraz z prowadzącym będą mieli czas na wymianę swoich spostrzeżeń na temat przyrządzonych dań i zastosowanych technik.

Warsztaty będą połączone z degustacją oraz prezentacją win pasujących do tematu szkolenia (food and wine matching), przeprowadzoną przez Wojciecha Henszela „Brix 65”.

Centrum Techniki Kulinarnej „DORAM”
w Warszawie jest największym tego typu kulinarnym centrum szkoleniowym w  Polsce, z profesjonalnie wyposażonymi stanowiskami treningowymi i wzorcowym zapleczem gastronomicznym, które otworzyliśmy w Warszawie. W odróżnieniu od miejsc służących głównie nauce gotowania, CTK DORAM daje możliwości praktycznego poznania wszelkich technik gotowania oraz zasad prawidłowego doboru sprzętu używanego w gastronomii, cukiernictwie, przetwórstwie żywności czy dziedzinach pokrewnych.

Prowadzącym kurs będzie szef kuchni Jacek Grochowina. Od stycznia 2010 prowadził jako szef kuchni restaurację Amber Room i Klub Polskiej Rady Biznesu.

Od 2008 roku pracował w Klubie Polskiej Rady Biznesu, jako executive sous chef. Wcześniej spędził 5 lat pracując w Londynie w Hotelu Ritz. Doświadczenie zdobywał również w londyńskich restauracjach Le Gavroche (2 gwiazdki Michelin), Capitol (2 gwiazdki Michelin), Tom Aikens (1 gwiazdka Michelin), The Grill w Hotelu Dorchester i w Kensington Roof Gardens (restauracji należącej do Richarda Bransona), a także w Dubaju u światowej sławy szefa kuchni Emila Mineva w restauracji Vu’s (Hotel Jumeirah Emirates Towers).
Jest laureatem kilku nagród, w tym „Annual Award of Excellence 2008” przyznawanej przez Brytyjską „Academy of

Culinary Arts”, II miejsce w konkursie Esscofier przyznanej przez Francuską Akademię Kulinarną 2007 , II miejsce Caviar Trophy organizowanym przez Francuską Akademię Kulinarną 2006 oraz brązowy medal podczas międzynarodowego konkursu we Włoszech 2010 Andria Qoco.
Organizator i przewodniczący jury pierwszej edycji konkursu młodych talentów kuchnia „Monamour 2010”.

Data szkolenia:
21 styczenia 2012 r. godz. 10.00
Miejsce: Centrum Techniki Kulinarnej,
ul. Racjonalizacji 5, 02-673 Warszawa.
Tel. 22 847-65-86; 660-45-54-35
e-mail.:
ctk@dora-metal.pl
Czas trwania:
6-7 godzin
Ilość miejsc:
12 osób
Koszt szkolenia dla 1 osoby:
500 zł brutto*
Szkolenie odbędzie się przy minimalnym stanie 10 osób. W przypadku mniejszej ilości osób organizator zastrzega sobie prawo do zmiany terminu.

Dodatkowe informacje i formularz zgłoszeniowy pod adresem: http://projektctk.pl/zgloszenie/
*Płatność 100% przelewem na konto firmowe DORA METAL podane w formularzu zgłoszeniowym. W przypadku pisemnego (mailowego) powiadomienia o rezygnacji ze szkolenia, jednak nie później niż 10 dni roboczych przed rozpoczęciem szkolenia, uczestnikowi przysługuje zwrot 100% wpłaconej kwoty. W przypadku późniejszych rezygnacji, lecz nie później niż 5 dni roboczych przed rozpoczęciem szkolenia, uczestnik zostanie obciążony kwotą w wysokości 50% jego wartości. Po tym terminie, wpłaty nie podlegają zwrotowi. W przypadku odwołania z winy Organizatora, koszty zostaną zwrócone w 100% wszystkim uczestnikom warsztatów. Po otrzymaniu zgłoszenia oraz otrzymaniu przelewu, firma wysyła fakturę VAT.

Prosimy o dokonanie przelewu wg poniższych danych:
Bank Pekao S.A.
71124066091111000049355383
Dora Metal Sp. z o.o.
ul. Chodzieska 27
64-700 Czarnków
NIP: 763-000-37-07
W tytule przelewu proszę umieścić wpis „Tytułem opłaty za warsztaty kulinarne 21.01.2012” oraz Nazwa firmy lub nazwisko uczestnika.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000