Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
20.06.2025
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
TECNOINOX
Artykuły spożywcze
Pizzola
Cukiernia M&K
Debic
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Profesjonalista Roku 2009


21 listopada 2009 roku w Hotelu HP Park Plaza we Wrocławiu odbyła się kolejna edycja konkursu kulinarnego, która miała na celu wyłonić Profesjonalistę Roku 2009.

W czasie tegorocznej edycji konkursu, dwuosobowe drużyny przygotować miały sześć zakąsek gorących z łososia z polską kaszą oraz sześć dań głównych z dowolnego elementu perliczki z podrobami i suszonymi owocami, czas na przygotowanie potraw nie mógł przekraczać 75 min. Konkurs ma na celu wypromowanie młodych i utalentowanych kucharzy, którzy dbają o podtrzymanie regionalnej sztuki kulinarnej. Zmagania konkursowe rozpoczęły się w sobotę o godzinie 9:00 a zakończyły o 15:00 tego samego dnia, imprezę poprowadził Karol Okrasa.

            

Jury w składzie:
Jerzy Pasikowski - Przewodniczący, Robert Sowa, Markus Cia, Tomasz Szymański, Mirosław Szajkowski, nagrodziło trzy dwuosobowe drużyny:

I Miejsce – Krzysztof Bonk i Wojciech Roszyk – Hotel Warszawa z Augustowa
II Miejsce – Dariusz Kuźniak i Jarosław Bieńkowski – Restauracja Revelo z Łodzi
III Miejsce – Adam Kowalewski i Tomasz Kazimierski – Villa Secesja z Bydgoszczy

Drużyny zyskały uznanie dzięki potrawom, które udało im się przygotować.
 
Hotel Warszawa przygotował:
Łososia pieczonego z borowikami z kremową kaszą z buraczkami.
Perliczkę pieczoną z grzybami z wiśniowym pierożkiem z dodatkiem wątróbki drobiowej.
 
Restauracja Revelo przygotowała:
Chrupiącą perliczą pierś z dodatkiem foie gras z wędzonymi puszystymi ziemniakami, ozdobionymi czarnym kawiorem podanym na delikatnym sosie gruszkowym.
Maślanego łososia na gorącej sałatce z kaszy jaglanej z dodatkiem kolendry i marynowanego ogórka podany z chrupiącą oliwką.
 
Villa secesja przygotowała:
Terinę z łososia podaną z praliną z kaszy gryczanej.
Perliczkę z wątróbką i serduszkami drobiowymi podana z sosem z owoców suszonych oraz z kurkowym kremem.

Pozostali uczestnicy, którzy wzięli udział w konkursie:

Janusz Zabagło i Grzegorz Bucki – Hotel Unicus
Sylwester Lis i Karol Górka – Grand Hotel Stamary
Paweł Komosa i Marcin Leszczyński – Hotel Gniecki
Maciej Woźniak i Mateusz Kokot – Hotel Restauracja Kortowo
Tomasz Górski i Patryk Kusz – Hotel Bohema
Marian Frankowski i Radosław Seyda – Hotel Głęboczek
Tomasz Bonislawski i Arkadiusz Blazowski – Hotel Anders
Rafał Białek i Przemysław Bogucki – Art. Hotel i Restauracja
Dawid Pobuta i Jassin Aithaddou – Radisson Blu

 Organizatorem konkursu był Hotel HP Park Plaza z siedzibą we Wrocławiu.

HP Park Plaza
50-257 Wrocław
ul. Drobnera 11/13
tel. (48-71) 320 84 00
fax. (48-71) 320 84 59
e-mail.hpwroclaw@beph.pl

strona.www.parkplaza.pl/wroclaw.php

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000