Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
06.05.2025
wtorek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Półfinał Primerba Cup - Poznań 2008

Zobaczcie państwo:
Primerba Cup 2007
Primerba Cup 2006

18 czerwca 2008 roku w Centrum Kulinarnym Unilever Foodsolutions w Poznaniu, odbył się półfinał III edycji konkursu Primerba Cup.

W konkursie wzięło udział 13 kucharzy, których zadaniem było ugotować po 8 porcji dania głównego z dowolnych elementów perliczki z dodatkiem przynajmniej jednego rodzaju Primerby KNORR.

O wejście do finału walczyli:

  • Paweł Rozmiarek - Hotel HP Park, Poznań
  • Artur Maćkowiak – Hotel IBB Andersia, Poznań
  • Karol Łukomski – firma cateringowa Athina, Wrocław
  • Kamil Rękar – Art Hotel, Wrocław
  • Wojciech Ćwikowski – Hotel Spa Diament, Ustroń
  • Arkadiusz Czarnik – Hotel Restauracja Dworek, Rzeszów
  • Adrian Kołos – Hotel Turówka, Wieliczka
  • Marcin Belgrau – Hotel Nadmorski, Gdynia
  • Łukasz Fulara – Restauracja Godding, Sopot
  • Konrad Wojciechowski – Hotel Lord, Warszawa
  • Gracjan Szidel – Hotel U Pietrzaków, Zielonka k. Warszawy
  • Attila Toth – Restauracja Tokaj, Olsztynek
  • Piotr Narel – Karczma Jana, Olsztyn

Uczestnicy mieli 1 h 15 min na przygotowanie dania, które oceniało jury w skladzie:

  • C-Michel Labarre - Ambasador Instytutu Paula Bocuse z Lyonu w Polsce
  • Piotr Murawski - Executive Chef T&M Unilever Polska Warszawa,
  • Michał Keil - Executive Chef Hotel Qubus Katowice,
  • Marcin Dudek - Executive Chef Hotel Holiday INN Kraków,
  • Wiesław Bober - Executive Chef Hotel Verde Montana Kudowa Zdrój
  • Łukasz Szczepaniak - Executive Chef Hotel Haffner Sopot

Do finału, który odbędzie się 16 września 2008 na targach Polagra-Food zakwalifikowało się 7 kucharzy, którzy przygotowali następujące dania:

  • Perliczka w egzotycznym sosie z kumkwatą i roladą truflową - Artur Maćkowiak

  • Perliczka faszerowana musem ziołowym z sosem truflowym z foie gras - Paweł Rozmiarek

  • Perliczka maślana ze szpinakiem i cieciorką, z dodatkiem owocowego chutney - Karol Łukomski

  • Udko perliczki faszerowane riccottą i gęsiną podane na soczewicy - Łukasz Fulara

  • Pierś z perliczki faszerowana musem szparagowym, mięsem z udka, podana z pieczonym ziemniakiem, baby warzywami i sosem porzeczkowym - Konrad Wojciechowski

  • Pieczone udko perliczki z sosem szalotkowym podane ze spaghetti z cukinii i borowika - Wojciech Ćwikowski

  • Podwędzana pierś perlicy w kurkowej otulinie podana z puree serowo-selerowym z orzechami i gruszką w prosciutto - Arkadiusz Czarnik

Zwycięzcy półfinału oraz zwycięzca konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej - Mateusz Trzeciak podczas finału będą walczyć nie tylko o atrakcyjne nagrody pieniężne i rzeczowe, ale przede wszystkim o prawo do udziału w Kulinarnym Pucharze Polski 2009, uznawanym za najbardziej prestiżową imprezę gastronomiczną w Polsce.

Po ogłoszeniu wyników wręczono nagrody i wyróżnienia. Siedmiu uczestników z najwyższą punktacją otrzymało nominację do finału i profesjonalne malaksery, a uczestnicy, którzy zakończyli swoje potyczki konkursowe w półfinale, odebrali wraz z wyróżnieniem profesjonalne blendery. Nagrody zostały ufundowane przez Unilever Foodsolutions i firmę Viva Mix. Sprzęt najwyższej światowej i legendarnej już marki Kitchen Aid wszyscy odbierali z błyskiem w oku, ponieważ według opinii nagrodzonych jest on nieodzownym elementem nowoczesnej i dobrze wyposażonej kuchni.

Sponsorem perliczek, z których przygotowywano konkursowe dania, była firma DROP S.A.


nullUnilever Foodsolutions
ul. Bałtycka 43
60-960 Poznań
tel. (061) 876 43 26
fax. (061) 876 44 63
Bezpłatna infolinia: 0 800 661 111
e-mail: ufs.poland@unilever.com
www.unileverfoodsolutions.pl

Sylwester Łącki – Gastrona.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000