Giancarlo Russo jest znanym i cenionym szefem kuchni a także właścicielem restauracji "Giancarlo" w Warszawie. Jako mistrz i koneser włoskiej sztuki kulinarnej często zasiada w jury różnego rodzaju konkursów kulinarnych. Jest także współorganizatorem dorocznego konkursu Arte Culinaria Italiana. W telewizji Tele 5 Giancarlo Russo prowadzi program kulinarny dotyczący specjałów kuchni włoskiej.
Podczas festiwalu "Smak i Styl", który odbył się w Warszawie 3 i 4 grudnia 2005 roku Giancarlo Russo przygotowywał wiele różnych potraw. Pokaz odbywał się w ramach Teatru Kucharska Rewia Gwiazd.
 Dania kuchni włoskiej, które przygotowywał to między innymi: - Spaghetti alla Carbonara
Risotto allo zafferano - Risotto z szafranem
Filetto all''aceto balsamico - Polędwica w occie balsamicznym
Risotto ai carcofi - Risotto z karczochami
Involtino di salmone e speck su crema di sedano - Roladki z łososia i wędzonej szynki w kremie z selera
Tiramisu
Scaloppine al limone - Kotleciki cielęce w sosie cytrynowym
Filetto al Marsala - Polędwica w winie Marsala
Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"
Joanna Załęska - Gastrona.plPublikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|