Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
07.05.2025
środa
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Podsumowanie I Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Nowoczesna”


9 października 2010 roku w nowo otwartym Centrum Konferencyjno-Wystawienniczym w Lublinie odbył się I Konkurs Kulinarny „ Kuchnia Polska Nowoczesna”.  Było to pierwsze tak duże wydarzenie kulinarne na Lubelszczyźnie. Konkurs został zorganizowany dzięki merytorycznemu wsparciu Fundacji Klub Szefów Kuchni.

W konkursie wzięło udział 13 uczestników z całej Polski, wybranych przez jury selekcyjne: 

  • Łukasz Fulara
  • Przemysław Wieloch
  • Arkadiusz Korzeń
  • Adam Hasiak
  • Kamil Raczyński
  • Jakub Ignyś
  • Kamil Wierzbowski
  • Robert Stefański
  • Łukasz Partyka
  • Łukasz Grzesik
  • Przemysław Gryz
  • Łukasz Smela
  • Daniel Twardo

Konkurs rozłożony był na cztery tury kulinarne. Każda z nich trwała 1godz. 15 min. Był to czas na przygotowanie dania popisowego oraz na posprzątanie stanowiska roboczego. Organizator przedsięwzięcia zadbał o to, by uczestnicy mieli profesjonalne warunki do gotowania. Między turami przedstawiane były spoty sponsorskie a w jednej z przerw Mirek Drewniak oraz Carlos Gonzalez Tejera pokazali ideę technologii Sous Vide z degustacją dla gości. Przedstawili także niezbędne urządzenia do wykonania tejże technologii.

Konkurs poprowadził członek Klubu Szefów Kuchni - Mirek Drewniak oraz trzej panowie z kabaretu OT.TO.

Jury konkursowe złożone z członków Fundacji KSK w składzie:

  • Jerzy Pasikowski – przewodniczący jury,
  • Rafał Targosz,
  • Waldemar Hołówka,
  • Wiesław Bober,
  • Theofilos Vafidis,

przyznało nagrodę główną za zajęcie:

  • I miejsca o wartości 4000 PLN Przemysławowi Wielochowi z Restauracji Jan z Bełchatowa. Zwycięzca I konkursu Kuchnia Polska Nowoczesna został automatycznie nominowany do Finałowego Konkursu Kulinarnego Szef Roku 2011 organizowanego przez Fundację Klubu Szefów Kuchni. Nagrodę specjalną w postaci czeku na wartość 1500 zł i nominację do konkursu Kulinarny Puchar Polski 2011 przyznał Wiceprezes Międzynarodowych Targów Poznańskich - Tomasz Kobierski.
  • II miejsce i 2000 zł zdobył Arkadiusz Korzeńa zdobywca
  • III miejsca Robert Stefański został nagrodzony nagrodą o wartości 1000 PLN.

Jury degustacyjne w składzie: Carlos Gonzales Tejera oraz  Andrzej Tomanek z Kabaretu OT.TO przyznało dodatkowo I nagrodę w ocenie jury degustacyjnego Panu Łukaszowi Fulara. Nagrodę ufundowała firma Bamix.
Uroczyste ogłoszenie wyników konkursu odbyło się 9 października 2010 roku podczas uroczystej Gali w salach bankietowych Centrum Konferencyjno-Wystawienniczego  „Etiuda” w Lublinie.

Wszystkim sponsorom i partnerom  serdecznie dziękujemy za wsparcie.

W związku z dużym zainteresowaniem tegorocznym konkursem już dzisiaj możemy zaprosić do uczestnictwa w II Konkursie Kulinarnym „ Kuchnia Polska Nowoczesna”.


Sponsorami konkursu byli: Multivac sp. zo. o, Sokołów S.A., EURO-DAG Dagmara Frydecka, Bank BGŻ Oddział w Lublinie, Perła Brwary Lubelskie S.A., Manuel Caffe, Firma Cukiernicza Solidarność S.A.

Partnerami konkursu byli: Stalgast, Rational
Patronat honorowy nad konkursem objęli: Międzynarodowe Targi Poznańskie, Fundacja Klub Szefów Kuchni
Patronat medialny nad konkursem: papaja.pl, Rzeźnik polski, Przegląd Gastronomiczny, NewsGastro.pl, fresh&cool market, Poradnik Restauratora, gastrona.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000