Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
08.06.2025
niedziela
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
TECNOINOX
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Najlepszy Wyrób Okazjonalny Wielkanoc 2006

Zakończył się konkurs o tytuł „Najlepszy Wyrób Okazjonalny Wielkanoc 2006”. Konkurs odbył się w Raciborzu w dniach 23 i 24 lutego 2006 roku.

W rywalizacji o tytuł wzięło udział 33 zakłady mięsne z całej Polski, które w sumie zaprezentowały 170 produktów.

Tym razem organizatorzy konkursu zaprosili do grona jurorów przedstawicieli Klubu Szefów Kuchni. Wyroby zakładów mięsnych oceniali: Mirosław Drewniak, Jan Ryszka, Wiesław Bober, Andrzej Mleczko, Mariusz Jazowski i Artur Kupczyk. Z ramienia Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczpospolitej oceny dokonywał Ryszard Mroczek, z Polskiego Mięsa - Wojciech Prorok.

Konkurs o tytuł „Najlepszego Wyrobu Okazjonalnego – Wielkanoc 2006” odbywał się w sześciu, stałych kategoriach: szynka gotowana, szynka surowa, kiełbasa świąteczna, wyrób z mięsa drobiowego, okazjonalny (wielkanocny) wyrób specjalny i pasztet świąteczny. Nowością w tym roku była kategoria żywność prozdrowotna i cztery należące do niej podkategorie: kiełbasy wędzone-parzone, wędzonki, kiełbasy surowe dojrzewające, wyroby garmażeryjne formowane.

Jurorzy oceniali produkty poszczególnych zakładów biorąc pod uwagę wielkość dziennej produkcji. Wyróżniono zakłady o produkcji do 5 ton dziennie i powyżej 5 ton dziennie.

Kolejną nowością okazał się zorganizowany, podczas Uroczystej Gali Zwycięzców, konkurs „patera wielkanocna”. Tu jurorami byli: Wiesław Ambros, Wiesław Bober, Jean Bos, Raffaele Derosa, Mirosław Drewniak, Mariusz Jazowski i C. Michel Labarre.

Przyznali oni laury następującym firmom:

  • 1 miejsce - Zakład Przetwórstwa Mięsnego Beata i Gabriel Borowik – Gidle

  • 2 miejsce - Lech Garmażeria Staropolska Lech Zwolan - Kleosin

  • 3 miejsce - Zakłady Mięsne Bartek Tadeusz Bartkowiak - Sieraków Wielkopolski

Uroczysta Gala Zwycięzców odbyła się 11 marca 2006 roku we wspaniałych wnętrzach Zamku Książ. Bawiono się w świetnych humorach do białego rana.

W klasyfikacji generalnej konkursu zwyciężyła firma Rzeźnictwo Wędliniarstwo Artur Stodółkewicz i Barbara Dyrduła, Żarki w kategorii zakładów o produkcji do 5 ton na dzień. W drugiej z kategorii najlepszy okazał się Zakład Przetwórstwa Mięsa Peklimar, Umienino.

Laureaci konkursu otrzymali statuetki, puchary, dyplomy i certyfikaty oraz dodatkowe upominki. Zdobywcy pierwszego miejsca w klasyfikacji generalnej dostali ponadto cenne nagrody rzeczowe ufundowane przez sponsorów.

Organizator konkursu - miesięcznik Rzeźnik Polski.
Patronat nad imprezą - Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej, Polskie Mięso i Klub Szefów Kuchni.
Sponsor generalny konkursu - Avo Werke.

Joanna Załęska - Gastrona.pl

Materiały dzięki uprzejmości miesięcznika Rzeźnik Polski.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony bez zgody właściciela portalu jest zabronione.


 


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000