Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
27.04.2025
niedziela
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Cukiernia M&K
Debic
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Najlepszy Wyrób Okazjonalny

Po raz kolejny członkowie Klubu Szefów Kuchni oceniali wyroby wędliniarskie podczas ogólnopolskiego konkursu wędliniarskiego. Prezentacja konkursowa i ocena produktów mięsnych odbyła się w dniach 22 – 23 marca 2007 roku.

Wyniki konkursu zostały ogłoszone podczas Uroczystej Gali Zwycięzców, która miała miejsce 17 marca 2007 roku w Zamku Na Skale w Trzebieszowicach, koło Lądka Zdroju. Imprezę uświetnił swoją obecnością Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Andrzej Lepper.



Wśród honorowych gości Gali znaleźli się również członkowie Klubu Szefów Kuchni: Mirosław Drewniak, Jean Bos oraz Wiesław Bober.

Zwycięzcy w konkursie „Najlepszy Wyrób Okazjonalny” w poszczególnych kategoriach:

Zakłady o produkcji do 5 ton na dzień

  • I miejsce – spółka Lesz, Bełk
  • II miejsce – Zakład Przetwórstwa Mięsnego Pabich, Lubjany
  • III miejsce - Zakład Masarski Więcek, Psary

Zakłady o produkcji powyżej 5 ton na dzień

  • I miejsce – Zakłady Mięsne Poliwczak, Mysłowice
  • II miejsce – Zakład Przetwórstwa Mięsa Matthias, Kolonia Zamek
  • III miejsce - Zakłady Mięsne Andrzej Bystry, Swarzędz



Oceny prezentowanych wyrobów wędliniarskich dokonała komisja w składzie :

  • Bober Wiesław - Hotel Villa Verde Resort&SPA - Zawiercie

  • Drewniak Mirosław – Domenu

  • Jean Bos - Hotel Farmona – Kraków,

    którzy reprezentowali Klub Szefów Kuchni

  • Miłek Michał - Hotel Czarny Las Woźniki

  • Kupczyk Artur - Hotel Villa Almira w Wiśle

    oraz:

  • Celina Helbik - Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP

  • Beata Czajkowska - Polskie Mięso

  • Grzegorz Bieniek - Upemi



Konkurs zgromadził 28 obiektów z całej Polski. Prezentowane produkty oceniane były w następujących kategoriach: szynka gotowana, szynka surowa, kiełbasa świąteczna, wyrób z mięsa drobiowego, wyrób świąteczny, okazjonalny (wielkanocny) wyrób specjalny.

Tematem przewodnim konkursu była „żywność prozdrowotna”. Zgłoszone przez zakłady wyroby oceniane były w kategoriach: wędzone-parzone, kiełbasy surowe, wędzonki, wyroby garmażeryjne formowane.



Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Andrzej Lepper wyróżnił głównego organizatora konkursu Marka Bielskiego oraz członków Klubu Szefów Kuchni: Mirosława Drewniaka, Jean Bos i Wiesława Bobera dziękując za zaangażowanie, wręczając im pamiątkowe patery.

Organizator - „Rzeźnik Polski”.

Patronat nad konkursem objęło Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Zrzeszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej, Izba Gospodarcza Polskie Mięso i Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego oraz Klub Szefów Kuchni.


Informację przysłał - Wiesław Bober

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000