Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
07.05.2025
środa
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Cukiernia M&K
Debic
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Magia sztuki kulinarnej

w Centrum Kongresów i Rekreacji "Orle Gniazdo" w Szczyrku





W ostatni weekend czerwca w Szczyrku odbył się jak co roku III konkurs "Fantazje Kulinarne" organizowany przez Stowarzyszenie Polskich Kucharzy i Cukierników.


W atmosferze letniego wypoczynku, na łonie pięknej górskiej natury zebrało się w Szczyrku grono smakoszy i znawców by w corocznym konkursie wyłonić najlepszych mistrzów kuchni.








Zmagania czujnym okiem kontrolowało jury w składzie:





  Marek Widomski (Prezes SPKiC),


  Luis Levano (doradca kulinarny restauracji La Exotica),


  Marcin Markowski (ekspert kulinarny firmy Sodexo).


  Waldemar Hołówka (dyrektor gastronomiczny


       Hotelu Polisno - Piotrków Trybunalski),


  Andrzej Pałka


  Leszek Pyszny (Prezes Regionu Śląskiego SPKiC),


  Tadeusz Bargiel (szef kuchni hotelu


       Orbis Magura - Bielsko-Biała).





Laureaci Konkursu  "Fantazji Kulinarnych"


  • miejsce I - Radosław Danielak i Mariusz Szajewski. Ekipa reprezentująca Hotel pod Tężniami z Ciechocinka,


  • miejsce II - Piotr Jonczy z restauracji Casablanca


                         Sławomir Lassok ze Spectra Cafe z Bierunia,


  • miejsce III - Maria Luisa Alarcon i Elisabeth Roque, studentki poznańskiej uczelni WSHiG,


                           pochodzące z Limy z Peru,


  • miejsce IV - Remigiusz Orzechowski i Mariusz Kupczyk, reprezentanci Villa Almira z Wisły.






Całej imprezie patronowali sponsorzy:


  • KONKRET (reprezentowali panowie: Grzegorz Łagowski i Dawid Kopiec szef kuchni restauracji Gościniec Górecki prowadzący pokaz kuchni amerykańskiej z polskich produktów)


  • AVIKO (przedstawicielem firmy był pan Sławomir Górny)


  • TADMIX przedstawiła miksery i roboty kuchenne znakomitej firmy szwajcarskiej BAMIX, reprezentowana przez państwa Katarzynę i Tadeusza Ilicz


  • STOLLIMPEX - polska firma rodzinna organizator konkursu przypraw,  właścicielki panie: Róża Stolecka i Beata Małecka, które otrzymały certyfikat jakości dla swoich produktów


  • SCHOLLER - najdłuższa kolejka (po lody)


  • TORK - SCA HYGIENE PRODUCTOS - Michał Bajorek i P. Zabłocki


  • FISKARS


  • AGROS-FORTUNA - Adamusiński Mariusz i Kostner Grzegorz


  • KAMIS


  • INTER EUROPOL


  • POLKUB - zabrakło na gali kieliszków, tak dużo wina rozdał pan Stanisław Polaczek - prezes  


  • MRÓZ


  • SAGA FOODS


  • JARO PRO TRADE - na stoisku firmy można było obejrzeć i przymierzyć uniformy i stroje dla kucharzy i obsługi lokali gastronomicznych - reprezentowali Jacek Ruciński i Małgorzata Olbrychowska


  • MYSŁAW


  • DORADO


  • COMBI


  • MAG CAFE


  • BROWAR CIESZYN


  • SILEX






W czasie zjazdu odbywały się również pokazy sztuki kulinarnej dla licznie zgromadzonej publiczności. Pan Wei Kang, szef kuchni w restauracji chińskiej w Ustroniu, prezentował swoje mistrzowskie dania. Restauracja, której szefuje pan Kang, działa przy klinice chińskiej medycyny naturalnej w Ustroniu.


Całość imprezy miała charakter bardzo radosny i wakacyjny głównie dzięki występom zespołów muzycznych, które umilały gościom pobyt w Szczyrku. Specjalnie dla wszystkich zgromadzonych zagrał zespół Target oraz zespół muzyki klasycznej Bene.

 


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Debic Cukiernia M&K Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000