Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
02.05.2025
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Kulinarne Pożegnanie Lata 2006 - Mistrz Kuchni Śląskiej


Zobaczcie państwo:
Mistrz Kuchni Śląskiej
Prezentacja Regionów

IV edycja Pożegnania Lata 2006 odbyła się w Kroczycach niedaleko Zawiercia w dniach 22-24 września 2006 roku.

Najważniejszym wydarzeniem Kulinarnego Pożegnania Lata 2006 był, zorganizowany po raz pierwszy w regionie „Konkurs Młodych Talentów”- Mistrz Kuchni Śląskiej. Konkurs miał na celu nie tylko propagowanie śląskiej kuchni, ale także zachęcenie młodych kucharzy do nauki i poznania tego regionu od strony kulinarnej.

Do udziału w konkursie mogli zgłaszać się profesjonalni kucharze w wieku do 25 lat. Jedyny postawiony im warunek to zamiłowanie do kuchni śląskiej. Nie ważne było skąd pochodzą, bardzo ważne natomiast żeby znali tradycję i historię dań śląskich.

W ciągu jednej godziny zawodnicy mieli za zadanie przygotować 7 porcji potrawy (przystawka lub danie główne – do wyboru).

Nagrodzeni zostali:

  • za zajęcie I miejsca - Agnieszka Stępień - Zajazd Hetman, Lgota Murowana – 372 punkty, w nagrodę – dyplom, statuetka od Marszałka Województwa Śląskiego Jana Greli, oraz dwuosobowy weekend – rejs promem UnityLine Świnoujście - Istad – Świnoujście
  • II miejsce - Janusz Pyra - Restauracja Zamkowa, Krasiczyn – 370 punktów
  • III miejsce - Kamil Szubstarski - Restauracja Magnacka w Baranowie Sandomierskim – 342 punkty

W konkursie wzięli też udział: Mirosław Ozimkowski - Pod Kasztanami, Zabrze, Marek Łukaszewicz - Baranów Sandomierski, Wojciech Michniak - Pióro, Zakopane, b>Eugienij Doraszenko - Opałkowa Chata, Kijów.

Konkurs oceniany był przez Jury Techniczne - Arleta Żynel i Jean Bos. W skład Jury Profesjonalnego weszli: Wiesław Bober, Mirek Drewniak, Artur Kupczyk i Zbigniew Kurleto.

Nie zabrakło także Jury Smakoszy: Sabina Ambros, Andrzej Grabarczyk, Włodzimierz Kustra i Artur Malecha.

Organizatorzy Kulinarnego Pożegnania Lata 2006: Waldemar Hołówka i Wiesław Ambros - Kapituła Klubu Szefów Kuchni, Urząd Gminy Kroczyce, Zajazd Hetman Lgota Murowana, Jura Hotel Kroczyce.

Patronat honorowy nad imprezą objęli: Marszałek Sejmiku Śląskiego, Starosta Zawierciański, Śląska Organizacja Turystyczna. Patronat organizacyjno - merytoryczny: Klub Szefów Kuchni.

Gastrona.pl objęła patrnonat medialny nad Kulinarnym Pożegnaniem Lata 2006.

Sponsorzy imprezy: Hügli Food Polska, WCZG EVA-TEC, Lobos, Awbud, E. Spera Kroczyce, PKO BP, Rational, Broil King, Jan M Jan, Żywiec, Urbit, Stalgast, Inter Europol, Gloster, Bonduelle, Coca-Cola, Domena, Onyx, Źródełko, Develey, Meridon, Tadmix, Victor, Sokołów, Stollimpex, Elbiz.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000