Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
26.04.2025
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś 2019


Dnia 1 lipca odbył się siódmy z konkursów nominowanych do Kulinarnego Pucharu Polski – Ogólnopolski Konkurs Kulinarny Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś. Jego zwycięzcami zostali Emil Klimas i Dominik Świątecki.

W tym roku, w Hotelu BoniFacio, odbyła się już 11. edycja Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś. Organizatorami spotkania byli Stefan Birek i Konrad Birek.
 


Do rywalizacji przystąpiło 11 ekip z całej Polski. Zawodnicy musieli przygotować na przystawkę tatara oraz majonez według autorskiego pomysłu, a także danie główne z wykorzystaniem kurczaka kukurydzianego, sera Bursztyn oraz sezonowych dodatków.

Zadania konkursowe oparte zostały na prostych składnikach, ale mimo wszystko były wymagające. Poprzeczkę wysoko postawiło również profesjonale Jury w skład którego wchodzili: Adam Michalski (Przewodniczący Jury), Mirosław Szajkowski, Mirosław Reszczyk, Kuba Winkowski (National Chef of the Year 2019 w Wielkiej Brytanii), Witek Iwański (zwycięzca Kulinarnego Pucharu Polski w 2006 roku) oraz Jarosław Walczyk. Nad przebiegiem technicznym konkursu czuwali natomiast: Grzegorz Birek i Bartosz Peter – zwycięzca Kulinarnego Pucharu Polski 2017 i 2018).
 


Największe uznanie jurorów zdobyli Emil Klimas i Dominik Świątecki z Hotelu Andersia w Poznaniu. Ekipa ta stanęła nie tylko na najwyższym podium, ale otrzymała także nominację do tegorocznej edycji Kulinarnego Pucharu Polski. Na kolejnych miejscach uplasowali się: Michał Grzegorek i Agnieszka Piekarczyk z Puro Hotel Kraków Kazimierz – II miejsce oraz Maciej Małecki i Marcin Nowak z Puro Hotel Warszawa – III miejsca.

Przed Emilem Klimasem nowe wyzwanie – przygotowania do Kulinarnego Pucharu Polski, którego finał odbędzie się 1-2 października 2019 podczas Międzynarodowych Targów Gastronomii i Wyposażenia Hoteli POLAGRA GASTRO / INVEST HOTEL. Więcej informacji na www.kpp.mtp.pl oraz na fan page’u konkursu.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000