Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
06.05.2025
wtorek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Konkurs dla Młodych Adeptów Sztuki Kulinarnej rozstrzygnięty

7 marca 2007 w Centrum Kulinarnym Unilever Foodsolutions w Poznaniu odbył się finał III edycji konkursu kulinarnego „Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2007”. Konkurs skierowany jest do uczniów Zasadniczej Szkoły Gastronomicznej w zawodzie kucharz i Technikum Żywienia. Celem konkursu jest promowanie młodzieży z pasją do gotowania, pogłębienie wiedzy na temat produktów convenience, zachęcanie młodych kucharzy do doskonalenia swoich umiejętności, otwartości i aktywnego udziału w życiu środowiska kulinarnego. W tym roku tematem przewodnim było „Danie główne z cielęciny”.

O tytuł najlepszego walczyło 11 finalistów ze szkół z całej Polski. Atmosfera konkursu w tym roku była wyjątkowa. Uczniowie przybyli do Poznania z nauczycielami. Byli świetnie przygotowani, z zapałem i entuzjazmem przygotowywali stworzone przez siebie dania oraz pokazali bardzo wysoki poziom kulinarnego kunsztu.

Podczas konkursu potrawy oceniało profesjonalne jury w składzie:

  • Przewodniczący - Marcin Markowski - Executive Chef Unilever Polska,

  • Nowakowski Andrzej – Szef Kuchni z Hotelu Ikar z Poznania,

  • Dariusz Gwiazda - Szef Kuchni z Hotelu City w Bydgoszczy,

  • Marek Niemiec – Executive Chef z Hotelu Sheraton w Poznaniu,

  • Roman Ratajczak - Development Chef for CoE - Poznań.

Jury najlepiej oceniło Dorotę Mroczek z Zespołu Szkół Gastronomicznych z Bydgoszczy, która przygotowała Kotlety cielęce z cukinią. W nagrodę otrzymała: awans do finału konkursu kulinarnego „Primerba Cup 2007” i nagrodę główną w postaci kina domowego, II miejsce zdobył Jakub Łysk z Zespołu Szkół Hotelarsko – Gastronomicznych z Gdyni, który oczarował jury przygotowując Grilowaną cielęcinę z ziemniaczano – kasztanowym puree w sosie anyżowym. W nagrodę otrzymał kamerę. III miejsce zdobył Bartosz Budzyński z Zespołu Szkół Gastronomicznych z Poznania przygotowując Polędwicę cielęcą na zapiekanych warzywach w aromacie oliwy truflowej. W nagrodę otrzymał aparat fotograficzny.

Dodatkową nagrodę, którą był odtwarzacz MP4 za najlepsze wykorzystanie produktów Unilever Foodsolutions zdobył Daniel Mrozek z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie.

Szkoły uczniów, którzy stanęli na podium otrzymały podgrzewacze bankietowe ufundowane przez Unilever oraz firmę Eva-Tec i komplety zapasek kucharskich z firmy Grapil.

Piotr Wrotyński Dyrektor Zarządzający Unilever Foodsolutions pogratulował wszystkim uczniom dziękując za udział i tak profesjonalne przygotowanie oraz zaprosił nauczycieli do udziału z kolejnymi podopiecznymi w przyszłym roku.

Monika Jurczenia, Unilever Foodsolutions

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000