Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
02.05.2025
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Konkurs black box w Zespole Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Tarnowie


W Zespole Szkół Ekonomiczno–Gastronomicznych w Tarnowie odbył się pierwszy konkurs dla uczniów w stylu black box. Wydarzenie miało miejsce 25 kwietnia 2009 roku, a jego pomysłodawcą był Marcin Mróz.

Część praktyczna konkursu trwała 90 min. Zwycięzców wyłoniono sumując punkty komisji degustacyjnej i technicznej. Dodatkowym zadaniem dla uczniów było nadanie nazwy potrawie, którą sporządzili.

Pierwsze miejsce zajął Michał Lemer - ZSG nr1, Kraków z potrawą Filet z łososia na sosie grzybowym. Drugie - Paweł Kras - ZSEG Tarnów: Łosoś na postumencie ryżowym w towarzystwie warzyw grillowanych. Trzecie miejsce - Krystian Zygmunt - ZS nr 3 Bochnia: Łosoś przebity szparagami w bandażu francuskim spoczywający na balsamie koperkowym pokonany z wieży ryżowej

Podziwiam młodzież za odwagę i chęć do przystąpienia do tej formy konkursowej. Black box jest również dużym wyzwaniem dla kucharzy zawodowych - podsumował Marcin Mróz.

W konkursie wzięło udział 14 uczniów z następujących szkół:

ZSP Zakliczyn         Ewa Flakowicz

                              Agnieszka Mendel

ZS nr 3 Bochnia      Łukasz Krzysiek

                              Krystian Zygmunt

ZSLiT Wojnicz         Mateusz Wiśniewski

                              Paweł Góral

ZSZ Gorlice             Dorota Masłowska

                              Bartłomiej Szura

ZSG nr1 Kraków     Robert Kopacz

                              Michał Lemer

                              Konrad Kura

ZSEG Tarnów         Paweł Kras

                              Marcin Kawalec

                              Damian Wajda

W skład komisji konkursowej weszli: Marcin Parda – właściciel Firmy Gastroparda, Bartłomiej Król – kucharz restauracji Bohema Nowy Sącz, Mirosław Stach - szef kuchni Hotelu Tarnowia, Andrzej Kudłacz- szef kuchni Passe, Michał Henzel – właściciel Firmy GastroPack, Tomasz Czyżyki – szef kuchni Telefonika, Grzegorz Graboś szef kuchni il Calzone, Krzysztof Wróbel- szef kuchni restauracji Pasaż w Tarnowie, Dawid Patulski menager Willa Krzyska. Jurorom przewodniczył Marcin Mróz – szef kuchni restauracji Bohema.

W jury zasiedli również nauczyciele. W pracach komisji technicznej brały udział: Celina Pacyna – ZSLiT Wonicz oraz Ewa Góra - ZS nr 3 Bochnia; degustacyjnej: Elżbieta Stachura - ZSEG Tarnów,

Alicja Wcisło - ZSG nr 1 w Krakowie; skrutacyjnej: Monika Szyca - ZSZ Gorlice, Bogusława Zaborowska - ZSEG Tarnów.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000