Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
05.06.2025
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
TECNOINOX
Artykuły spożywcze
Pizzola
Cukiernia M&K
Debic
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Jakub Kasprzak zwyciężył Bocuse d'Or Poland 2021


Podczas targów HoReCa w Krakowie odbyła się krajowa selekcja Bocuse d'Or Poland 2021. W konkursie 4 listopada 2021 roku wzięło udział pięciu kandydatów: Łukasz Cichy, Jakub Kasprzak, Sebastian Klamka, Tomasz Łagowski i Kamil Tłuczek.
 


Bocuse d’Or Poland 2021 to prawdziwe święto polskiej gastronomii. Zawodnicy konkursu musieli przygotować dwa dania: mięsne i rybne, każde w 15 porcjach w ciągu 5 godzin 35 minut.Pierwsze danie serwowane wyłącznie na talerzu należało przygotować z bałtyckiego śledzia, polskiego jabłka oraz śmietany 18%. Drugie danie podane na platerze skomponowane z rostbefu wołowego, ogona wołowego, pomidora malinowego i dyni.
 
 
W jury konkursu zasiadły osobistości międzynarodowego formatu i polskiej sceny kulinarnej. Jednym z nich był świeżo upieczony zwycięzca z Lyonu – Davy Tissot, reprezentant Francji, który w pięknym stylu pokonał 21 kandydatów z całego świata i 27 września zdobył złotą statuetkę Bocuse d’Or!
 
 
Ponadto na fotelu jurorskim zobaczyliśmy Christophe’a Bacquie, posiadacza trzech gwiazdek Michelin, 5 czapek Gault & Millau Francja, wybitnego szefa kuchni z Francji. Należy dodać, że tak utytułowanego i tej rangi szefa, nie było jak dotąd w Polsce.
 


Kandydatów oceniało zacne jury degustacyjne w składzie:
  • Adam Chrząstowski,
  • Christophe Bacquie - Honorowy Przewodniczący Jury,
  • Sevetlana Riskova - Honorowa Przewodnicząca Jury,
  • Davy Tissot,
  • Michał Kuter,
  • Tamas Szell,
  • Orjan Johannessen,
  • Dominik Brodziak,
  • Krzysztof Szulborski,
  • Kurt Scheller,
  • Dariusz Barański,
  • Przemysław Klima.

Pod względem technicznym oceniali:
  • Jens Peter Kolbeck - Przewodniczący Jury Technicznego,
  • Marcin Filipkiewicz,
  • Ernest Jagodziński,
  • Tomasz Koprowski,
  • Mariusz Pieterwas,
  • Dariusz Ratuszniak.
 
Nasz kraj w półfinałowych zmaganiach podczas Europejskiej Selekcji Bocuse d'Or w Budapeszcie będzie reprezentować Jakub Kasprzak wraz z Dawidem Cieślińskim. Drugie miejsce w Krajowej Selekcji Bocuse d'Or Poland zajęli Kamil Tłuczek i Natalia Buk, a trzecie - Łukasz Cichy i Hubert Kwiatek.
 
 
Finał Bocuse d'Or Europe odbędzie się w dniach 23-24 marca 2022 roku w Budapeszcie.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000