Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
21.05.2025
środa
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
I Konkurs Układania Pater Mięsnych

20 września podczas poznańskich targów Polaga – Food 2005 w ramach XI Forum Rzeźnictwa, Wędliniarstwa i Kuchmistrzostwa odbył się Konkurs Układania Pater Mięsnych Menu Smakosza. Zawody poprowadził znany mistrz kucharski i ekspert kulinarny Leszek Gryka. W zmaganiach wzięło udział sześć poznańskich i wielkopolskich restauracji w następującym składzie:

  • Anna Nowicka, Michał Staśkiewicz – Avanti Catering
  • Tomasz Szrama, Maciej Król – Brovaria
  • Paweł Malicki, Dawid Kotlarski – Green Hotel
  • Teresa Zawada, Ewa Jankowska – Hotel Novotel Centrum Poznań
  • Magdalena Kubacka, Maciej Kowalak – Hotel Szablewski Środa Wielkopolska
  • Damian Polaszyk – Villa Natura

Profesjonalnie przygotowane patery mięsne oceniało jury w składzie:
  • prof. dr hab. Włodzimierz Dolata – przewodniczący jury
  • Jacek Marcinkowski – wiceprezes Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej

  • Aleksander Tecław – Wielkopolski Cech Rzeźników i Wędliniarzy
  • Leszek Gryka – ekspert kulinarny jury konkursu, Studio Kulinarne Gales
  • Wojciech Kandulski – Wielkopolski Cech Cukierników i Piekarzy
  • Stanisław Butka – Wielkopolski Cech Cukierników i Piekarzy
  • Aurelia Pawlak – redakcia Głosu Wielkopolskiego
  • Jan Pawlak – wiceprezes Wielkopolskiej Izby Rzemieślniczej
  • Jerzy Bartnik – Prezes Związku Rzemiosła Polskiego
  • Danuta Pawlicka – redakcja Gazety Poznańskiej
  • Marcin Szymczak – redakcja Menu Smakosza

Laureatami Konkursu zostali:

I miejsce

Teresa Zawada, Ewa Jankowska – Hotel Novotel Centrum Poznań - 272 pkt.


II miejsce

Paweł Malicki, Dawid Kotlarski – Green Hotel - 271 pkt.


III miejsce

Anna Nowicka, Michał Staśkiewicz – Avanti Catering - 246 pkt.



Na wszystkich uczestników czekały miłe niespodzianki w postaci okazjonalnych dyplomów, zestawów przypraw i alkoholi. W przyszłości planowana jest kontynuacja tego konkursu.

 


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000