Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
28.05.2025
środa
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
IV Ogólnopolski Konkurs Kulinarny - "Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś"


Konkurs  wytypowany  do  nominacji  Kulinarnego  Pucharu  Polski  2012

Organizatorem Konkursu jest Stefan Birek Szef Kuchni Hotelu Lord.
Współorganizatorem Konkursu jest Hotel - Zamek w Pułtusku
Stowarzyszenie "Wspólnota Polska" Dom Polonii,
przy wsparciu i pomocy merytorycznej Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni
oraz Quality Culinary Club.
Konkurs odbędzie się przy wsparciu medialnym TVP-1 program „Kawa czy Herbata”.
Patronat honorowy nad Konkursem objął Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Sponsorem  Głównym  Konkursu  jest  Firma Polmlek

ZAPROSZENIE   DO   KONKURSU

Konkurs  odbędzie  się 19 maja 2012 roku  na  podzamczu  Hotelu ***  Zamek  w  Pułtusku-Dom  Polonii  w  kategoriach :
KUCHARZE  PROFESJONALNI
UCZNIOWIE  SZKÓŁ  GASTRONOMICZNYCH
Przedmiotem Konkursu jest :

PRZEKĄSKA   ZIMNA DANIE   GŁÓWNE
Pstrąg wędzony cały Udko kaczki
ser Capresi Firmy „Warmia” GRUPA POLMLEK soczewica
dowolny produkt wiosenny (nowalijka) młoda kapusta czerwona

Wszystkie ekipy kucharskie, które zakwalifikowały się do IV edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś” do dnia 06 maja 2012 roku powinny dokonać potwierdzenia uczestnictwa w Konkursie. Potwierdzenie należy przesłać drogą elektroniczną na adres : szczygielski.piotr@interia.pl

Nienadesłanie potwierdzenia w wyznaczonym terminie spowoduje wykluczenie ekipy z Konkursu i zastąpienie jej ekipom rezerwową.

Organizatorzy przypominają jednocześnie, że z dniem 06 maja 2012 roku upływa termin nadsyłania listy zapotrzebowania obowiązkowych produktów Konkursowych.

LISTA UCZESTNIKÓW KONKURSU

Spośród nadesłanych zgłoszeń Kapituła IV edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego
 „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś” do udziału zakwalifikowała następujące ekipy kucharskie :

KATEGORIA UCZNIOWIE SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH

  • Bartosz Murawski i Mateusz Litwińczuk - Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich ul. Majdańska - WARSZAWA 
  • Piotr Zasada i Marcin Walczyk - Zespół Szkół Gospodarczych ul. Królewiecka 128 - ELBLĄG
  • Bartłomiej Pawlikowski i Adam Kaleja - Zespół Szkół Gastronomicznych ul. Okólna 35 - GORZÓW WIELKOPOLSKI 
  • Paweł Wilamowski i Dawid Walas - Zespół Szkół Gastronomicznych ul. Henryka Sienkiewicza 88 -  ŁÓDŹ
  • Tomasz Honisz i Robert Dyczek - Zespół Szkół Zawodowych Nr 4  ul.Hallera 4 - OPOLE 
  • Wojciech Gołąb i Łukasz Jesiotr - Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych ul. Konopnickiej 3 - OTWOCK
  • Daniel Podlasin i Tomasz Golianek - Zespół Szkół im. B.Prusa ul. Marii Konopnickiej 9 - PUŁTUSK
  • Kamil Kuszyński i Aleksandra Kędzierska - Zespół Szkół Nr 6 im. M. Reja ul. Gen. Sowińskiego 3 - SZCZECIN 
  • Jarosław Kowalewski i Łukasz Ładno - Zespół Szkół Gastronomicznych im. prof. E. Pijanowskiego ul. Poznańska - WARSZAWA 
  • Paweł Supernak i Marcin Markiewicz - Technikum Spożywczo-Gastronomiczne ul. Komorska - WARSZAWA 

KATEGORIA UCZNIOWIE SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH - EKIPY REZERWOWE

  • Bartosz Siuciak i Joanna Tajak - Zespół Szkół Gospodarczych ul. Królewiecka 128 - ELBLĄG
  • Arkadiusz Foszcz i Angelika Biernat - Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich ul. Majdańska - WARSZAWA 
  • Dawid Lemańczyk i Mateusz Jankowski - Technikum Zawodowe nr 1 ul. Przemysłowa 100 - SŁUPSK

KATEGORIA PROFESJONALIŚCI

  • Krzysztof Paprocki i Przemysław Morgut - BYDGOSZCZ - Hotel Słoneczny Młyn
  • Daniel Twardo i Bartek Peter - JUGOWICE - Hotel Pałac
  • Kamil Tłuczek i Katarzyna Szczepaniak - ŁAŃCUT - Restauracja Kamienica
  • Dorota Pajęcka i Grzegorz Bąk - RZESZÓW - Hotel Ambasadorski
  • Przemysław Suska i Kamil Myka - WARSZAWA - Amber Room  
  • Piotr Górecki i Robert Ostrowski - WARSZAWA - Catering Wiśniewscy Team
  • Dariusz Borysiak i Piotr Potrzebowski - MICHAŁOWICE - Hotel Venecia Palace
  • Adrian Urbański i Norbert Sokołowski - WARSZAWA - Restauracja Moonsfera   
  • Michał Muśnicki i Marek Kropelnicki - WARSZAWA - Restauracja Na Zielnej
  • Damian Jeleń i Grzegorz Chmolowski - WROCŁAW - Kuchnia Marche

KATEGORIA PROFESJONALIŚCI - EKIPY REZERWOWE

  • Krystian Skwierz i Katarzyna Daniłowicz - WROCŁAW - Restauracja Steinhaus   
  • Michał Łojek i Adam Zajkowski - WARSZAWA - Restauracja Vilanova   
  • Mateusz Balcerek i Paweł Schulz - BYDGOSZCZ - Hotel Bohema- Restaura Weranda

Wszystkim ekipom kucharskim, które nie zakwalifikowały się do
IV edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”
serdecznie dziękujemy za zaangażowanie i wkład pracy w przygotowanie dań Konkursowych,
jednocześnie zapraszamy do uczestnictwa w przyszłorocznej - jubileuszowej
V edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”

HARMONOGRAM KONKURSU

 

Rezerwacja noclegu w Hotelu Dom Polonii w Pułtusku w dn. 18-20 maja 2012 roku po preferencyjnych cenach 120 zł doba od osoby ze śniadaniem na HASŁO KUCHNIA POLSKA
tel. 602 11 47 26
stefan.birek@wp.pl


Kapituła
Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego
Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś

 

 

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 [1]  2 następnanastępna strona (2 z 2)


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000