
Konkurs wytypowany do nominacji Kulinarnego Pucharu Polski 2012
Organizatorem Konkursu jest Stefan Birek Szef Kuchni Hotelu Lord.
Współorganizatorem Konkursu jest Hotel - Zamek w Pułtusku
Stowarzyszenie "Wspólnota Polska" Dom Polonii,
przy wsparciu i pomocy merytorycznej Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni
oraz Quality Culinary Club.
Konkurs odbędzie się przy wsparciu medialnym TVP-1 program „Kawa czy Herbata”.
Patronat honorowy nad Konkursem objął Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Sponsorem Głównym Konkursu jest Firma Polmlek
ZAPROSZENIE DO KONKURSU
Konkurs odbędzie się 19 maja 2012 roku na podzamczu Hotelu *** Zamek w Pułtusku-Dom Polonii w kategoriach :
KUCHARZE PROFESJONALNI
UCZNIOWIE SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH
Przedmiotem Konkursu jest :
PRZEKĄSKA ZIMNA |
DANIE GŁÓWNE |
Pstrąg wędzony cały |
Udko kaczki |
ser Capresi Firmy „Warmia” GRUPA POLMLEK |
soczewica |
dowolny produkt wiosenny (nowalijka) |
młoda kapusta czerwona |
Wszystkie ekipy kucharskie, które zakwalifikowały się do IV edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś” do dnia 06 maja 2012 roku powinny dokonać potwierdzenia uczestnictwa w Konkursie. Potwierdzenie należy przesłać drogą elektroniczną na adres : szczygielski.piotr@interia.pl
Nienadesłanie potwierdzenia w wyznaczonym terminie spowoduje wykluczenie ekipy z Konkursu i zastąpienie jej ekipom rezerwową.
Organizatorzy przypominają jednocześnie, że z dniem 06 maja 2012 roku upływa termin nadsyłania listy zapotrzebowania obowiązkowych produktów Konkursowych.
LISTA UCZESTNIKÓW KONKURSU
Spośród nadesłanych zgłoszeń Kapituła IV edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego
„Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś” do udziału zakwalifikowała następujące ekipy kucharskie :
KATEGORIA UCZNIOWIE SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH
- Bartosz Murawski i Mateusz Litwińczuk - Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich ul. Majdańska - WARSZAWA
- Piotr Zasada i Marcin Walczyk - Zespół Szkół Gospodarczych ul. Królewiecka 128 - ELBLĄG
- Bartłomiej Pawlikowski i Adam Kaleja - Zespół Szkół Gastronomicznych ul. Okólna 35 - GORZÓW WIELKOPOLSKI
- Paweł Wilamowski i Dawid Walas - Zespół Szkół Gastronomicznych ul. Henryka Sienkiewicza 88 - ŁÓDŹ
- Tomasz Honisz i Robert Dyczek - Zespół Szkół Zawodowych Nr 4 ul.Hallera 4 - OPOLE
- Wojciech Gołąb i Łukasz Jesiotr - Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych ul. Konopnickiej 3 - OTWOCK
- Daniel Podlasin i Tomasz Golianek - Zespół Szkół im. B.Prusa ul. Marii Konopnickiej 9 - PUŁTUSK
- Kamil Kuszyński i Aleksandra Kędzierska - Zespół Szkół Nr 6 im. M. Reja ul. Gen. Sowińskiego 3 - SZCZECIN
- Jarosław Kowalewski i Łukasz Ładno - Zespół Szkół Gastronomicznych im. prof. E. Pijanowskiego ul. Poznańska - WARSZAWA
- Paweł Supernak i Marcin Markiewicz - Technikum Spożywczo-Gastronomiczne ul. Komorska - WARSZAWA
KATEGORIA UCZNIOWIE SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH - EKIPY REZERWOWE
- Bartosz Siuciak i Joanna Tajak - Zespół Szkół Gospodarczych ul. Królewiecka 128 - ELBLĄG
- Arkadiusz Foszcz i Angelika Biernat - Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich ul. Majdańska - WARSZAWA
- Dawid Lemańczyk i Mateusz Jankowski - Technikum Zawodowe nr 1 ul. Przemysłowa 100 - SŁUPSK
KATEGORIA PROFESJONALIŚCI
- Krzysztof Paprocki i Przemysław Morgut - BYDGOSZCZ - Hotel Słoneczny Młyn
- Daniel Twardo i Bartek Peter - JUGOWICE - Hotel Pałac
- Kamil Tłuczek i Katarzyna Szczepaniak - ŁAŃCUT - Restauracja Kamienica
- Dorota Pajęcka i Grzegorz Bąk - RZESZÓW - Hotel Ambasadorski
- Przemysław Suska i Kamil Myka - WARSZAWA - Amber Room
- Piotr Górecki i Robert Ostrowski - WARSZAWA - Catering Wiśniewscy Team
- Dariusz Borysiak i Piotr Potrzebowski - MICHAŁOWICE - Hotel Venecia Palace
- Adrian Urbański i Norbert Sokołowski - WARSZAWA - Restauracja Moonsfera
- Michał Muśnicki i Marek Kropelnicki - WARSZAWA - Restauracja Na Zielnej
- Damian Jeleń i Grzegorz Chmolowski - WROCŁAW - Kuchnia Marche
KATEGORIA PROFESJONALIŚCI - EKIPY REZERWOWE
- Krystian Skwierz i Katarzyna Daniłowicz - WROCŁAW - Restauracja Steinhaus
- Michał Łojek i Adam Zajkowski - WARSZAWA - Restauracja Vilanova
- Mateusz Balcerek i Paweł Schulz - BYDGOSZCZ - Hotel Bohema- Restaura Weranda
Wszystkim ekipom kucharskim, które nie zakwalifikowały się do
IV edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”
serdecznie dziękujemy za zaangażowanie i wkład pracy w przygotowanie dań Konkursowych,
jednocześnie zapraszamy do uczestnictwa w przyszłorocznej - jubileuszowej
V edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”
HARMONOGRAM KONKURSU
Rezerwacja noclegu w Hotelu Dom Polonii w Pułtusku w dn. 18-20 maja 2012 roku po preferencyjnych cenach 120 zł doba od osoby ze śniadaniem na HASŁO KUCHNIA POLSKA
tel. 602 11 47 26
stefan.birek@wp.pl
Kapituła
Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego
Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.