Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
25.04.2025
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
II Mistrzostwa Cukierników w Kategorii Desery



15 września 2008 roku w Poznaniu odbyły się II Mistrzostwa Polski Cukierników w Kategorii Desery. Impreza zorganizowana została przez Międzynarodowe Targi Poznańskie oraz firmę Unifine F&BI Polska. Tegoroczny temat konkursu to: Pożegnanie z Afryką.

Zwyciężyli: Paweł Małecki, Mariusz Buritta - Cukiernia Sowa – Bydgoszcz. Podniebienia Jury podbili niezwykle efektownymi deserami: Pożądanie Roberta Redforda, Wspomnienie Meryl Strep oraz tortem Skarb Afryki.

null

Przygotowania do mistrzostw trwały dość długo. Pierwsze pomysły powstały na dwa miesiące przed startemmówi Mariusz Buritta.

Jeździmy po świecie, bywamy na najważniejszych imprezach branżowych, obserwujemy cukiernictwo na najwyższym poziomie. Deser musi dobrze wyglądać. Najważniejszy jest jednak jego smak – dodaje Paweł Małecki.

Drugie miejsce zajęli: Maciej Pięta i Ryszard Wawrzyniak z Cukierni Kachliccy - Grodzisk Wielkopolski. Ekipa przygotowała torcik deserowy Jichi La Chita (Oko Geparda), deser lodowy Bilauri Ya Baratu oraz deser na talerzu: Kna Heri Afica (Pożegnanie z Afryką). 

Laureatami trzeciego miejsca zostali: Sebastian Winkel, Marcin Surdyk - Cukiernia Kandulski – Poznań. Laureaci zaprezentowali desery: Afrykański Diament, Kość Słoniowa oraz tort: Kwiat Sahary.

Pracę ekip oceniało profesjonalne jury w składzie:

  • Bożena Sikoń – przewodnicząca jury - Hotel Jan III Sobieski****
  • Mieczysław Chojnowski – Akademia Mistrza
  • Dariusz Struciński – Szef Kuchni Hotel Anders****
  • Leszek Truskolawski – Cukiernia U Lecha
  • Jan Willem Jansen – Członek Reprezentacji Holandii w Cukiernictwie

Naszą ambicją jest organizowanie Mistrzostw co rok – mówi Filip Kwiatkowski - Dyrektor Sprzedaży i Marketingu Unifine Food & Bake Ingredients Polska. W zmaganiach biorą udział najlepsze polskie cukiernie i reprezentacje najlepszych hoteli. Cieszymy się, że poziom Mistrzostw bardzo wzrósł w porównaniu z poprzednią edycją – dodaje.

W konkursie wzięli również udział:

  • Szymon Bujalski, Tomasz Kowalczyk - Cukiernia Dybalski, Łódź
  • Paweł Bińkowski, Piotr Pawłowski - Stacja Nowa Gdynia***, Zgierz k/Łodzi
  • Radosław Danielak, Krzysztof Kierski - Hotel Gotyk***, Toruń
  • Michał Wiśniewski, Marcin Świerkosz - Hotel Haffner****, Sopot
  • Paweł Krzywoń, Wojciech Dębowski - Hotel Turówka****, Wieliczka
  • Mirosław Koś, Wojciech Martowicz - Hotel HP Park Plaza****, Wrocław

Impreza miała charakter otwarty. Liczną publiczność, która przybyła obejrzeć słodkie dzieła sztuki zabawiał prowadzący konkurs Karol Okrasa.

Patronat medialny internetowy portal gastronomiczny Gastrona.pl, Przegląd Gastronomiczny oraz Przegląd Piekarski i Cukierniczy.

Sponsor Główny: Zakłady Tłuszczowe Kruszwica SA – Akademia Mistrza, Johnson Diversey

Sposor Zwykły: Agart – Pro Sp. Z o.o., CDN, Primulator, Robot Coupe, BergHOFF Polska, Igloo, Kompleks Serwis, Green Hotel**** Komorniki, Dobla BV, Modecor Srl, Fanex.

Partnerzy: The Culinary Institute In Cracow, Fundacja Klubu Szefów Kuchni.

null

 


ul. Przepiórcza 6
62-081 Przeźmierowo
tel: (061) 814 22 63
fax: (061) 814 22 63
e-mail: Filip.Kwiatkowski@unifine.pl
www.unifine.com

 

 

null

 

Patronat nad konkursem objęła Gastrona.pl

 

 

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



"FAIR PLAY"
(27.09.2008 - 18:29)  (OBSERWATOR)
"brawo "
(27.09.2008 - 18:34)  (:)))
"Re: " FAIR PLAY ""
(29.09.2008 - 00:22)  (Tomi)
"BRAWO TAK DALEJ"
(01.10.2008 - 15:17)  (WIDZ)
"UCZCIWOŚĆ"
(01.10.2008 - 18:27)  (AMBITNY)
"DROGI AMBITNY MISTRZU CUKIERNICTWA"
(03.10.2008 - 11:43)  (TEŻ MISTRZ CUKIERNICTWA PAWEŁ ...)
"SZCZĘŚLIWY MISTRZU!!"
(05.10.2008 - 09:02)  (ANDRZEJ L.)
"moja opinia"
(03.10.2008 - 20:04)  (Bożena Sikoń)
"FAIR PLAY - kilka słów ze strony organizatorów "
(29.09.2008 - 11:54)  (Filip Kwiatkowski - Unifine F&...)
"fair play ciąg dalszy "
(01.10.2008 - 15:31)  (Małgorzata J.)
"Mistrzostwa - podsumowanie "
(05.10.2008 - 18:37)  (Filip Kwiatkowski )
"Mistrzostwa"
(06.10.2008 - 22:09)  (Ryszard Wawrzyniak i Maciej Pi...)
"WAZELINA"
(27.10.2008 - 15:23)  (:)))
 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000