Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
25.04.2025
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
II Edycja konkursu szkół gastronomicznych w stylu Black Box - Tarnów


W dniu 26.03.2010 r. w Zespole Szkół Ekonomiczno–Gastronomicznych w Tarnowie odbyła się druga edycja konkursu szkół gastronomicznych w stylu Black Box.

Pomysłodawcą tego konkursu był P. Marcin Mróz szef restauracji Bohema w Nowym Sączu, a sponsorami surowców z których młodzież sporządzała dania konkursowe były firmy: Iglo, Bonduell, Farutex, Unilever, Wilbo.

Patronat honorowy nad konkursem objął: Prezydent m.Tarnowa, Starosta Powiatowy Tarnowa, Starosta Powiatowy Brzeska.Instytucje które objęły swym patronatem konkurs zasponsorowały również nagrody dla wszystkich uczestników konkursu.

W konkursie wzięło udział 18 uczniów z następujących szkół:

1.ZS Nr 3 Bochnia - Mirosław Statek
2.Zespół Szkół Agro-technicznych – Ropczyce - Aneta Kozak, Kamil Ostafin
3.ZSLiT Wojnicz - Paulina Augustynowicz, Piotr Gagatek
4.ZSZ Gorlice - Dorota Masłowska, Bartłomiej Szura
5.ZSO w Bobowej - Andrzej Kozioł
6.ZS w Dąbrowicy - Konrad Chyrc, Robert Kukla, Tomasz Kuska
7.Zespół Szkół w Czchowie - Karolina Pachut, Małgorzata Gos
8.ZSEG Tarnów - Daniel Kawa, Paweł Huslak, Jarosław Padoł, Kamil Kmiecik, Paweł Kras.

Komisją konkursową kierował P. Marcin Mróz - szef restauracji Bohema w Nowym Sączu.
Skład komisji konkursowej:
Marcin Polus - przewodniczący Małopolskiego Zrzeszenia Kucharzy i Cukierników
Mirosław Stach - szef kuchni Hotelu Tarnovia
Krzysztof Wróbel - szef kuchni restauracji Pasaż w Tarnowie
Bartłomiej Krawczyk - szef restauracji Soprano w Tarnowie
Wojciech Wołosowski - Dyr. Gastronomii Hotele Sezam - Machowa
Adam Gancarek - właściciel Bacówki Jamna
Krzysztof Marciniak - doradca d/s gastronomi firmy Farutex
Tomasz Fikas – szef kuchni Centrum Aktywnego wypoczynku – Borek
Janusz Wronowski - kuchnia Black and White

Z pośród nauczycieli na drodze losowania wyłoniono członków do komisji konkursowej.
Część praktyczna konkursu trwała 120 min. W końcowym efekcie sumując punkty z komisji degustacyjnej i technicznej wyłoniono zwycięzców. Dodatkowym zadaniem dla uczniów było nadanie nazwy potrawie którą sporządzili.

W końcowym efekcie sumując punkty z komisji degustacyjnej i technicznej wyłoniono zwycięzców:

I miejsce: Aneta Kozak - Zespół Szkół Agro-technicznych – Ropczyce
II miejsce: Paweł Kras – ZSEG Tarnów
III miejsce: Konrad Chyrc - ZS w Dąbrowicy

Przed ogłoszeniem wyników zabrała głos pani Zofia Buryło – Przewodnicząca Komisji Oświaty Rady Miejskiej w Tarnowie, z-ca przewodniczącego Rady Miejskiej w Tarnowie.

Przewodniczący Zrzeszenia pogratulował uczestnikom konkursu pomysłowości i kreatywności, zwrócił również uwagę na popełnione błędy, przecież taki konkurs to nie tylko zmagania, ale dobra zabawa i nauka.

Przedstawiciel Firmy sponsorującej konkurs ufundował szkolenie dla 6 najlepszych uczestników konkursu z zakresu sporządzania potraw z ryb i owoców morza.

Są to następujący uczestnicy konkursu: Anna Kozak, Konrad Chyrc, Jarosław Padoł, Paulina Augustynowicz, Robert Kukla, Paweł Kras.

Szkolenie zostanie przeprowadzone w ZSEG –Tarnów w uzgodnionym terminie.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robot - Coupe Rational Robvita LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000