W dniu 13 kwietnia 2011 r., w Zespole Szkół Ekonomiczno – Gastronomicznych w Tarnowie odbyła się III edycja konkursu szkół gastronomicznych w formule Black Box.
Pomysłodawcą tej formy konkursu był pan Marcin Mróz menager firmy Planeta. Przy trzeciej edycji konkursu duży wkład pracy wnieśli pan Wojciech Wołosowski i Krzysztof Wróbel. Patronat honorowy nad konkursem objął Prezydent miasta Tarnowa oraz Stowarzyszenie Małopolskich Kucharzy i Cukierników, które ufundowało puchary.
W konkursie wzięło udział 22 uczniów. Komisją konkursową kierował pan Wojciech Wołosowski - Dyrektor Gastronomii firmy Hotele i restauracje Sezam.
Część praktyczna konkursu trwała 120 min. W końcowym efekcie sumując punkty z komisji degustacyjnej i technicznej wyłoniono zwycięzców:
- I miejsce: Damian Pałka - Zespół Szkół Gastronomicznych nr 2 Kraków
- II miejsce: Jan Miotła - ZSEG Tarnów
- III miejsce: Ewelina Buczek - Zespół Szkół Zawodowych Gorlice
Jury przyznało również wyróżnienia:
- Karol Wszołek - Zespół Szkół Agrotechnicznych Ropczyce
- Michał Rajczak - Zespół Szkół Gastronomicznych nr 2 Kraków
Prezes Stowarzyszenia małopolskich Kucharzy i Cukierników pan Marcin Polus pogratulował uczestnikom konkursu pomysłowości i kreatywności, zwrócił również uwagę na popełnione błędy, przecież taki konkurs to nie tylko zmagania, ale dobra zabawa i nauka.
Sponsorami nagród oraz produktów z których młodzież sporządzała dania konkursowe były firmy:
Les -Drób, Imex, Specjał - Rzeszów, Maspex-Wadowice, Unilever, Trafunek, Restauracja Pasaż, Aviko, Commercio Polska, Hotele i Restauracje Sezam.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.