Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
08.06.2025
niedziela
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
TECNOINOX
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
III edycja Konkursu Szkół Gastronomicznych w formule Black Box


W dniu 13 kwietnia 2011 r., w Zespole Szkół Ekonomiczno – Gastronomicznych w Tarnowie odbyła się III edycja konkursu szkół gastronomicznych w formule Black Box.

Pomysłodawcą tej formy  konkursu był pan Marcin Mróz menager firmy Planeta. Przy trzeciej edycji konkursu duży wkład pracy wnieśli pan Wojciech Wołosowski i Krzysztof Wróbel. Patronat honorowy nad konkursem objął Prezydent miasta Tarnowa oraz Stowarzyszenie Małopolskich Kucharzy  i Cukierników, które ufundowało puchary.

W konkursie wzięło udział 22 uczniów. Komisją konkursową kierował pan Wojciech Wołosowski - Dyrektor Gastronomii firmy Hotele i restauracje Sezam.

W skład jury oceniające potrawy weszli członkowie Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników:

  • Marcin Polus - Prezes Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i  Cukierników
  • Krzysztof Wróbel
  • Monika Golonka
  • Mariusz Kumięga
  • Piotr Rydz
  • Marcin Parda
  • Marek Stańczyk
  • Tomasz Betlejewski
  • Bartosz Kwiatkowski
  • Mateusz Doniec
  • Karol Dworzański
  • Dariusz Burda
  • Tomasz Jeziorek
  • Mohamed  Nasef
  • Andrzej Gocek
  • Alan Samek

Część praktyczna konkursu trwała 120 min. W  końcowym efekcie sumując punkty  z  komisji degustacyjnej i technicznej wyłoniono zwycięzców:

  • I miejsce: Damian Pałka - Zespół Szkół Gastronomicznych nr 2 Kraków
  • II miejsce: Jan Miotła - ZSEG Tarnów
  • III miejsce:  Ewelina Buczek - Zespół Szkół Zawodowych Gorlice

Jury przyznało również wyróżnienia:

  • Karol Wszołek - Zespół Szkół Agrotechnicznych Ropczyce
  • Michał Rajczak - Zespół Szkół Gastronomicznych nr 2 Kraków

Prezes Stowarzyszenia małopolskich Kucharzy i Cukierników pan Marcin Polus pogratulował uczestnikom konkursu pomysłowości i kreatywności, zwrócił również uwagę na popełnione błędy, przecież taki konkurs to nie tylko zmagania, ale dobra zabawa i nauka.

Sponsorami nagród oraz produktów z których młodzież sporządzała dania konkursowe były firmy:
Les -Drób, Imex, Specjał - Rzeszów, Maspex-Wadowice, Unilever, Trafunek, Restauracja Pasaż, Aviko, Commercio Polska, Hotele i Restauracje Sezam.

Materiały:
Marcin Polus - Prezes Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



"Podziękowania"
(05.05.2011 - 14:55)  (Wojciech Wołosowski)
 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000