Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
26.04.2025
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Hit Sezonu - małopolskie eliminacje

Dnia 4 lutego w nowoczesnej scenerii Hotelu Qubus w Krakowie odbyła się kolejna edycja konkursu na deser lodowy Hit Sezonu 2007.

W edycji wystartowało 10 zespołów z czego 3 zespoły to zespoły szkolne. W związku z olbrzymią ilością zgłoszeń ze szkół do edycji krakowskiej, Jury zmuszone było przeprowadzić weryfikacje nadesłanych zgłoszeń. Do końcowego etapu dopuszczono ekipy, które w sposób najciekawszy opisały propozycje wykonywanych deserów.


Zwycięska ekipa szkolna - Agnieszka Niedźwiedzka i Barbara Wolańska

I miejsce ekip zawodowych – Restauracja Brovaria z Poznania

Wśród zakwalifikowanych znaleźli się:

  • I miejsce Zespół Szkół Gastronomicznych - Katowice - Agnieszka Niedźwiedzka i Barbara Wolańska
  • II miejsce Świętokrzyskie Stowarzyszenie na Rzecz Aktywizacji Zawodowej i Pomocy Młodzieży - Kielce - Filip Świercz i Artur Bielawski
  • III miejsce Zespół Szkół Gastronomicznych - Katowice - Damian Śmietana i Dawid Kałdun


Przewodnicząca Jury tuż przed werdyktem

II miejsce ekip zawodowych – Hotel Qubus z Krakowa

Szczególne gratulacje należą się dziewczynom ze Szkoły Gastronomicznej z Katowic oraz ich opiekunom. Utrzymały one tytuł najlepszych, który w poprzednim roku wywalczyli ich szkolni koledzy - Mateusz Niedziela i Dawid Kowalski.

Zwyciężczynie pierwszego miejsca Agnieszka Niedźwiedzka i Barbara Wolańska przygotowały dwa desery: Bezowa Tajemnica i Karaibski Żar.


Restauracja Wierzynek z Krakowa – zdobywca III miejsca

Hotel Chopin z Krakowa po ogłoszeniu wyników konkursu

Grupa profesjonalna była reprezentowana głównie przez krakowskie obiekty gastronomiczne, ale nie wyłącznie. Zdobywcą I miejsca została Restauracja Brovaria z Poznania reprezentowana przez: Macieja Króla i Marka Buziuka. Zachwycili Jury deserami Gorące Lody w Chrupiącej Panierce oraz Lodowa Fantazja w Czekoladowej Otulinie.

Pozostałe ekipy i ich klasyfikacja:

  • II miejsce Hotel Qubus z Krakowa - Adam Bieńko i Mirosław Jabłoński
  • III miejsce Restauracja Wierzynek z Krakowa - Łukasz Cichy i Krystian Sroka
  • Restauracja Awiw - Kraków - Piotr Krawczyk i Tadeusz Wesołowski
  • Cukiernia Samanta – Zakopane - Wojciech Szeliga i Agnieszka Czernik
  • Hotel Chopin - Kraków - Dariusz Malczyk i Andrzej Musiał
  • Restauracja Ester i Mauretania – Kraków - Michał Henzel i Marcin Parda


Zwycięski deser Restauracji Brovaria

Restauracja Ester i Mauretania

Tradycyjnie Jury przewodniczyła Bożena Sikoń – Szefowa Cukierni Hotelu Jan III Sobieski. Pozostali członkowie grupy jurorskiej:

  • Zbigniew Kurleto - Prezes Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników Region Małopolski
  • Krzysztof Wojtal - Szef Kuchni Restauracji FOKSAL 19 w Warszawie
  • Karol Korczak - przedstawiciel marketingu Nestle Ice Cream
  • Janusz Profos - Maestro Czekolady Cudbury – Wedel

Krakowscy Szefowie kuchni licznie odwiedzili imprezę i kibicowali swoim kolegom. Smakoszom, których też nie zabrakło Sponsor zagwarantował morze lodowych przyjemności.


Podziękowania Karola Korczaka z Firmy Nestle Ice Cream dla uczestników konkursu

Restauracja Awiw z Krakowa podczas udzielania wywiadu

Szczególne podziękowania i wyrazy uznania za pomoc w organizacji oraz perfekcyjne przygotowanie edycji krakowskiej składamy Panom Mirkowi Jabłońskiemu i Michałowi Ogórkowi z Hotelu Qubus.

Mamy nadzieję, że małopolska edycja Hit-u Sezonu zagości na stałe w Hotelu Qubus w Krakowie.

Do zobaczenia w Warszawie 22 marca 2007 roku na targach Eurogastro.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


"gratulacje"
(08.02.2007 - 11:28)  (MIREK DREWNIAK)
"Co za farsa"
(09.02.2007 - 19:23)  (Ktoś)
"to jest Polska"
(12.02.2007 - 14:31)  (lamia)
"hmmm..."
(21.02.2007 - 15:16)  (sis)
"Gratulace!!!!!!!"
(10.02.2007 - 16:45)  (Dariusz Szobcut.)
 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000