Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
05.05.2025
poniedziałek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Hit Sezonu - eliminacje we Wrocławiu

14 stycznia 2007 roku w stylowym Art Hotelu we Wrocławiu zainaugurowaliśmy III edycję ogólnopolskiego konkursu na deser lodowy HIT SEZONU 2007. W Sali „Pasażu Słońca” spotkało się 11 zespołów w tym 3 ekipy szkolne oraz 8 ekip profesjonalnych.

Regulamin bieżącej edycji konkursu został nieco zmieniony, gdyż zespołom narzucono tematykę deserów lodowych, co znacznie zawęziło możliwości, ale zmobilizowało do większej kreatywności i dyscypliny twórczej.


Leszek Kołodziej i Andrzej Pankowski - jurorzy

Zespoły szkolne z Jeleniej Góry

Jury w składzie:

  • Bożena Sikoń – przewodnicząca Jury – Szefowa Cukierni Hotelu Jan III Sobieski
  • Andrzej Pankowski – szef sprzedaży NESTLE ICE CREAM
  • Leszek Kołodziej – członek Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników
  • Janusz Profus – Maestro Czekolady Cudbury Wedel
  • Krzysztof Wojtal - Szef Kuchni Restauracji FOKSAL 19 w Warszawie

zgodnie twierdziło, że poziom uczestniczących w konkursie ekip jest wysoki, a desery konkursowe są z każdym rokiem bardziej zaskakujące i dopracowane.


Zwycięski deser - Regaty Egzotyki

Deser Hotelu Orbis Mercure Jelenia Góra - III miejsce

W kategorii Szkoły najlepsi okazali się:

Zespół Szkół Gastronomicznych z Wrocławia
Piotr Warchoł i Krzysztof Lasak
I miejsce
Zespół Szkół Ekonomiczno - Turystycznych z Jeleniej Góry
Sandra Uchala i Malwina Gąsior
II miejsce
Zespół Szkół Ekonomiczno - Turystycznych z Jeleniej Góry
Kacper Janas i Daniel Pietroń
III miejsce

Zwycięzcy w tej kategorii przygotowali: Tęczowy tort Królowej Śniegu i Różany wulkan życzeń w różanym ogrodzie.


Zdobywcy I i III miejsca obok siebie przy pracy

HP Park Plaza jedną nogą w Paryżu - I miejsce

Wśród Profesjonalistów zwyciężyli:

Hotel HP Park Plaza z Wrocławia
Mirosław Koś i Wojciech Martowicz
I miejsce
Wytwórnia Ciast i Deserów SANTOS, Krościenko Wyżne
Daniel Staroń i Mirosław Pelczar
II miejsce
Hotel Orbis Mercure Jelenia Góra
Dariusz Wyborski i Elżbieta Dziedzic
III miejsce

Drużyna, która zajęła pierwsze miejsce przygotowała dwa desery - Pierrot i Regaty egzotyki.

W konkursie w kategorii profesjonalistów udział wzięli także przedstawiciele następujących obiektów:
Restauracja Lokomotywa z Wrocławia - Jarosław Bulzacki i Kamil Rękar
Art Hotel z Wrocławia - Krzysztof Parys i Robert Podsiadły
Interferie Szklarska Poręba - Katarzyna Kułaga i Łukasz Janicki
Hotel Orbis Mercure Jelenia Góra - Mariusz Jordan i Izabela Jacek
Hotel Hermes ze Szklarskiej Poręby - Elżbieta Janik i Piotr Lipski


Zespół Interferie ze Szklarskiej Poręby

Drużyna Restauracji Lokomotywa

Wszyscy laureaci pierwszych trzech miejsc dostali wartościowe nagrody rzeczowe, a dodatkowo za pierwsze miejsce zespół Hotelu Park Plaza i Szkoła Gastronomiczna z Wrocławia otrzymali bilety do Francji wraz ze szkoleniem lodowym w najsłynniejszej w Europie szkole lodziarstwa LENOTRE.

Do zobaczenia na następnej edycji już 4 lutego w Krakowie. Czekamy na zgłoszenia.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000