Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
20.05.2025
wtorek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Cukiernia M&K
Debic
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Gotowanie najlepszego bigosu w Krasiczynie


Rzęsisty deszcz, jaki padał od rana w Krasiczynie, nie odstraszył licznych gości, którzy zjawili się na kolejnej już Gali Myśliwskiej organizowanej wspólnie z Okręgowym Związkiem Łowieckim oraz Klubem Szefów Kuchni. Jak na życzenie wypogodziło się, kiedy na dziedziniec weszły poczty sztandarowe Kół Łowieckich. Imprezę rozpoczęto od wręczenia nagród w zawodach strzeleckich, które odbyły się 10.09.2005 r. w Podkarpackim Ośrodku Strzelectwa Myśliwskiego w Borze k/Rzeszowa. Królem Kurkowym został Dariusz Bielecki, a Puchar Zamku w Krasiczynie otrzymał Tomasz Zawirski. Przyjęte zostały również przyrzeczenia myśliwskie nowych członków braci myśliwskiej.


Gościem specjalnym w Krasiczynie był znany aktor Andrzej Grabowski, który swymi monologami zabawiał publiczność.

W trakcie imprezy można było podziwiać prezentowane podczas pokazu psy myśliwskie, poznać niespotykane rasy gołębi oraz ciekawe gatunki ptactwa, poczuć się jak na rykowisku i posłuchać sztuki wabienia jelenia oraz koncertów: sygnalistów myśliwskich i zespołu wokalnego z Ukrainy Horlice, wreszcie skosztować prawdziwych myśliwskich dań z dziczyzny oraz bigosu myśliwskiego.

Liczne stoiska firm z odzieżą i akcesoriami myśliwskimi gromadziły nie tylko miłośników myśliwskiego stylu życia.

Najważniejszą częścią imprezy był konkurs kulinarny, w którym kilka ekip walczyło o tytuł najlepszego bigosu myśliwskiego. O laur zwycięstwa rywalizowali ze sobą: Janusz Mizera i Mariusz Jamroszczyk, Ryszard Dudziak Hotel Gromada Warszawa, Tomasz Łabuz i Rafał Dorociuk, Maria Piekus i Józef Prymon oraz Dominik Sorota z Rzeszowa.

Przygotowane potrawy oceniało szanowne Jury w składzie: Waldemar Hołówka - przewodniczący komisji, Marek Widomski, Giancarlo Russo, Adam Janicki, Józef Rząsa.

Laureatami Konkursu zostali:


I miejsceDominik Sorota Rzeszów

II miejsceJanusz Mizera, Mariusz Jamroszczyk

III miejsceMaria Piekus, Józef Prymon

Nagrody ufundowali:

I Nagroda: Stalgast oraz Unimex Rzeszów
II Nagroda: Sklep Hubert z Przemyśla oraz Centrum Dystrybucji mięsa i wędlin Przemyśl - Szczepanik
III Nagroda: Centrum Win Piaseczno - Oddział w Lublinie oraz Centrum Dystrybucji mięsa i wędlin – Przemyśl Szczepanik

Degustację dla gości zaproszonych przygotowali: Restauracja Zamkowa Krasiczyn, Zakłady mięsne Sokołów z Jarosławia, Zajazd Anna z Mieleca.

Sponsorzy:Sokołów, Szarek z Jarosławia, Oerlemans, Drimpol, -Cola, Piekarnia Ochenduszko, Tropikana Hurtownia warzyw i owoców, Hurtownia Laps, Hurtownia Richpol.

 


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000