Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
24.04.2025
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Cukiernia M&K
Debic
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Gotowanie Zupy Chlebowej na Monciaku

W pierwszy dzień jesieni - 23. września 2006 roku przy prawdziwie letniej pogodzie Piekarnia Szwajcarska Inter Europol częstowała mieszczan i turystów Sopotu wyśmienitą Zupą Chlebową.

W przygotowaniu 5.000 litrów zupy pomagali pracownikom firmy zaprzyjaźnieni kucharze w składzie:

  • Adam Chrząstowski - Hotel Rialto,
  • Dariusz Struciński - Hotel Anders,
  • Grzegorz Labuda - Hotel Nadmorski,
  • Carlos Gonzalez Tejera - Stalgast,
  • Krzysztof Szulborski - Hotel Hevelius,
  • Zdzisław Sawicki - Rational Polska,
  • Łukasz Sawicki - Rational Polska,
  • Jacek Lech - Hotel Villa Sedan,
  • Tomasz Deker - Hotel Haffner,
  • Łukasz Szczepaniak - Hotel Haffner,
  • Zbigniew Słomczyński - Wel-Lux,
  • Paweł Twejnarowicz - Hotel Dom Zdrojowy,
  • Michał Maj - Pałac w Sulejówku,
  • Dominik Kacperski - Inter Europol Piekarnia Szwajcarska S.A.,
  • Tadeusz Dobrowolski - Wilbo,
  • Marcin Komsta - Wilbo.

Na czele tej imponującej grupy stanął ambasador Piekarni Szwajcarskiej sam Kurt Scheller.

Dzielna ekipa do wielkiego garnka dokonała wsadu około 1 tony produktów. Bazą zupy było 600 bochenków chleba razowego wiejskiego, jak również pomidory, cebula, marchew, ziemniaki, nać pietruszki, kiełbasa i wędzonka.

Patronat nad imprezą objął Prezydent miasta Sopotu - Jacek Karnowski, który odziany w zapaskę Inter Europolu dzielnie rozdawał zupę mieszkańcom miasta.

W momencie rozpoczęcia wydawania zupy ogłoszony został konkurs dla członków gotującej ekipy, który z nich rozda największą ilość garnków zupy. Konkurs wygrała pracownica Piekarni Inter Europol Joanna Ochniak, której wieczorem na bankiecie wręczono nagrodę w postaci pięknego ananasowego drinka.

Firma Inter Europol serdecznie dziękuje za pomoc w gotowaniu zupy wszystkim przybyłym kucharzom, jak również za wsparcie firmom sponsorskim: Syrena Royal Gdynia, Hotel Dom Zdrojowy Jastarnia, Hotel Villa Sedan Sopot, Bruno Tassi Północ, Alkar Restauracja Plażowa- Dariusz Kardasza, Bart- Bałtycka Agencja Artystyczna, Drukarnia Misiuro, Akademia Kurta Schellera, Wel-Lux- Jerzy Wellman, Hotel Maryla Sopot, Oerlemans, Winiary , dzięki którym impreza mogła się odbyć.

Materiały - Inter Europol, zdjęcia Artur Nowak

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robot - Coupe Rational Robvita LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000