Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
28.04.2025
poniedziałek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Cukiernia M&K
Debic
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Finał konkursu Hit Sezonu 2006

10 czerwca 2006 roku najlepsi z najlepszych w przygotowywaniu deserów lodowych spotkali się na sopockim Monciaku, aby wystartować w Finałowym konkursie HIT SEZONU 2006.

Już drugi rok Miasto Sopot przyjmuje laureatów Hitu Sezonu podczas Święta Ulicy Monte Cassino, gdzie w tym roku zmierzyło się 10 zespołów. Łącznie zaserwowały one 100 deserów w dwóch grupach tematycznych: deser „familijny” przygotowywany przez wszystkie drużyny oraz deser „trendy” dla szkół i deser „dozwolone od lat 18-tu” dla profesjonalistów.

Sopot przywitał nas wspaniałą atmosferą, wakacyjną pogodą i tłumami turystów podziwiających prace najlepszych polskich specjalistów przygotowujących desery lodowe.

Ekipy i wyniki finałowe:

  • I miejsce Profesjonaliści - Ryszard Warzyniak i Maciej Pięta - Cukiernia Kachlickich z Grodziska Wielkopolskiego

  • II miejsce Profesjonaliści - Aleksandra Klimczewska i Mariusz Kornata - Pijalnia Czekolady z Warszawy

  • III miejsce Profesjonaliści - Mirosław Pelczar i Daniel Staroń - Wytwórnia Ciast i Lodów "SANTOS" z Krościenka Wyżnego

  • Mirosław Koś i Wojciech Martowicz - Hotel Park Plaza z Wrocławia

  • Tomasz Deker i Marcin Świerkosz - Hotel Haffner

  • Krzysztof Trzópek i Łukasz Kowalewski - Hotel Dwór Oliwski

  • I miejsce Szkoły - Katarzyna Szulczewska i Dariusz Olszewski - Zespół Szkół Gastronomicznych z Warszawy

  • II miejsce Szkoły - Mateusz Niedziela i Dawid Kowalski - Zespół Szkół Gastronomicznych z Katowic

  • III miejsce Szkoły - Katarzyna Ławniczak i Robert Kacprzak - Wyższa Szkoła Humanistyczna z Gdańska

  • Jakub Łysk i Violeta Bork - Zespół Szkół Hotelarsko – Gastronomicznych z Gdyni

Jury w sześcioosobowym składzie:
  • Bożena Sikoń – przewodnicząca Kapituły Smaku - szefowa cukierni w Hotelu Jan III Sobieski

  • Janusz Profus – członek Kapituły – Mistrz Czekolady Cudbury-Wedel

  • Paweł Małecki – członek Kapituły – cukiernik z Cukiernia Adama Sowy z Bydgoszczy

  • Krzysztof Szulborski – członek Kapituły – prezes Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników Regionu Pomorskiego

  • Andrzej Pankowski – członek Kapituły – krajowy kierownik sprzedaży dla gastronomii


w przeciągu czterech godzin wybrało HIT SEZONU 2006, a zostały nimi w kategorii Profesjonalistów w grupie tematycznej „deser familijny”: W 30 minut dookoła świata oraz w grupie „deser z dodatkiem alkoholu”: Jamajka Macieja Pięty i Ryszarda Wawrzyniaka z Cukierni Kachlickich z Grodziska Wielkopolskiego.

Przypominamy, że Maciej i Rysiek z Cukierni Kachlickich po raz drugi zaczarowali Jury i zgarnęli pierwszą nagrodę i aby nie zniechęcać startującej i równie dobrej konkurencji, zapowiedzieli, że to ich ostatni start w konkursie na najlepszy deser lodowy HIT SEZONU. Będziemy tęsknić!!!

Zespoły otrzymały nagrody pieniężne oraz wartościowe nagrody rzeczowe jak: kamery, aparaty cyfrowe, kina domowe, DVD i inne. Sponsorem i animatorem konkursu jest NESTLÉ ICE CREAM z lodami PLATINIUM.

Imprezę prowadzili i komentowali piękna Grażyna Wolszczak z zabójczo przystojnym Damianem Urbańczykiem, a na scenie grały, śpiewały i tańczyły regionalne zespoły.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000