10 czerwca 2006 roku najlepsi z najlepszych w przygotowywaniu deserów lodowych spotkali się na sopockim Monciaku, aby wystartować w Finałowym konkursie HIT SEZONU 2006.
Już drugi rok Miasto Sopot przyjmuje laureatów Hitu Sezonu podczas Święta Ulicy Monte Cassino, gdzie w tym roku zmierzyło się 10 zespołów. Łącznie zaserwowały one 100 deserów w dwóch grupach tematycznych: deser „familijny” przygotowywany przez wszystkie drużyny oraz deser „trendy” dla szkół i deser „dozwolone od lat 18-tu” dla profesjonalistów.
Sopot przywitał nas wspaniałą atmosferą, wakacyjną pogodą i tłumami turystów podziwiających prace najlepszych polskich specjalistów przygotowujących desery lodowe.
Ekipy i wyniki finałowe: I miejsce Profesjonaliści - Ryszard Warzyniak i Maciej Pięta - Cukiernia Kachlickich z Grodziska Wielkopolskiego
II miejsce Profesjonaliści - Aleksandra Klimczewska i Mariusz Kornata - Pijalnia Czekolady z Warszawy
III miejsce Profesjonaliści - Mirosław Pelczar i Daniel Staroń - Wytwórnia Ciast i Lodów "SANTOS" z Krościenka Wyżnego
Mirosław Koś i Wojciech Martowicz - Hotel Park Plaza z Wrocławia
Tomasz Deker i Marcin Świerkosz - Hotel Haffner
Krzysztof Trzópek i Łukasz Kowalewski - Hotel Dwór Oliwski
I miejsce Szkoły - Katarzyna Szulczewska i Dariusz Olszewski - Zespół Szkół Gastronomicznych z Warszawy
II miejsce Szkoły - Mateusz Niedziela i Dawid Kowalski - Zespół Szkół Gastronomicznych z Katowic
III miejsce Szkoły - Katarzyna Ławniczak i Robert Kacprzak - Wyższa Szkoła Humanistyczna z Gdańska
Jakub Łysk i Violeta Bork - Zespół Szkół Hotelarsko – Gastronomicznych z Gdyni
 |
Jury w sześcioosobowym składzie:Bożena Sikoń – przewodnicząca Kapituły Smaku - szefowa cukierni w Hotelu Jan III Sobieski
Janusz Profus – członek Kapituły – Mistrz Czekolady Cudbury-Wedel
Paweł Małecki – członek Kapituły – cukiernik z Cukiernia Adama Sowy z Bydgoszczy
Krzysztof Szulborski – członek Kapituły – prezes Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników Regionu Pomorskiego
Andrzej Pankowski – członek Kapituły – krajowy kierownik sprzedaży dla gastronomii
w przeciągu czterech godzin wybrało HIT SEZONU 2006, a zostały nimi w kategorii Profesjonalistów w grupie tematycznej „deser familijny”: W 30 minut dookoła świata oraz w grupie „deser z dodatkiem alkoholu”: Jamajka Macieja Pięty i Ryszarda Wawrzyniaka z Cukierni Kachlickich z Grodziska Wielkopolskiego.
Przypominamy, że Maciej i Rysiek z Cukierni Kachlickich po raz drugi zaczarowali Jury i zgarnęli pierwszą nagrodę i aby nie zniechęcać startującej i równie dobrej konkurencji, zapowiedzieli, że to ich ostatni start w konkursie na najlepszy deser lodowy HIT SEZONU. Będziemy tęsknić!!!
Zespoły otrzymały nagrody pieniężne oraz wartościowe nagrody rzeczowe jak: kamery, aparaty cyfrowe, kina domowe, DVD i inne. Sponsorem i animatorem konkursu jest NESTLÉ ICE CREAM z lodami PLATINIUM.
Imprezę prowadzili i komentowali piękna Grażyna Wolszczak z zabójczo przystojnym Damianem Urbańczykiem, a na scenie grały, śpiewały i tańczyły regionalne zespoły.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione. |