W dniach 28 – 30 czerwca 2007 roku na gdańskim Targu Węglowym miała miejsce ósma edycja Festiwalu Dobrego Humoru. Przez trzy dni w Namiocie Biesiadnym odbywały się liczne atrakcje kulinarne i humorystyczne.
Festiwal Dobrego Humoru już na dobre wpisał się w program imprez kulturalnych Gdańska. Jak co roku impreza zgromadziła pokaźne grono mistrzów kulinarnych, którzy prezentowali swoje umiejętności. W trakcie trwania imprezy przyrządzili pyszne dania z ryb i grilla. Bez wątpienia była to wspaniała uczta dla ciała i ducha.
Błękitny Melonik - atrybut znanego aktora Charliego Chaplina towarzyszył nie tylko kabareciarzom, ale również kucharzom, którzy licznie przybyli na Festiwal Dobrego Humoru.
Pierwszego dnia kucharze Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników Region Pomorski przygotowywali dania z ryb. Ten morski przysmak przyrządzany był na wiele sposobów. Uczestnicy Festiwalu mogli bez końca smakować rybnych potraw.
W piątek zebrana publiczność miała wspaniałą okazję obserwować pokaz carvingu - rzeźby w owocach i warzywach zaprezentowali: Krzysztof Wierzba, Jacek Świerk, Mirosław Bobrowski, Alan Seenyen, oraz Tomasz Szpalek.Już po raz drugi carving okazał się popularną atrakcją Festiwalu Dobrego Humoru.
Ostatniego dnia imprezy odbył się niezwykle smaczny i aromatyczny konkurs sztuki grillowania w wykonaniu mistrzów kulinarnych. Zwycięzcą okazała się ekipa Hotelu Królewski w składzie: Wojciech Harapkiewicz i Daniel Chrzanowski.
Gastrona.pl objęła patronat nad tegoroczną edycją Festiwalu Dobrego Humoru 2007. Organizatorami Festiwalu byli: Urząd Miasta Gdańska, Urząd Marszałkowski Województwa Pomorskiego, Video Studio Gdańsk, M.T. Art., Kapituła Dobrego Smaku.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl Zapoznaj się z regulaminem.