Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
25.04.2025
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Dania Cateringowo-Bankietowe w Krakowie


Kraków i targi Horeca stały się miejscem kolejnego konkursu Dania Cateringowo-Bankietowe organizowanego przez firmę Oerlemans. 19 listopada 2008 roku siedem ekip profesjonalnych walczyło o miano najlepszej.
 
Pierwsze miejsce, puchar, nagrodę w wysokości 2000 zł oraz upominki od sponsorów otrzymali przedstawiciele krakowskiej Restauracji Magillo: Mirosław Król i Tomasz Golik.
 
Podczas konkursu przygotowali następujące potrawy:
Danie mięsne: Sarna po szlachecku
Danie wegetariańskie: Terina fasolowo-szparagowa
Danie rybne: Królewska krewetka
Deser: Wiśniowe marzenie.
Laureaci konkursu prezentują swój zestaw bankietowo-cateringowy
Drugie miejsce zajęli Rafał Górecki i Patryk Zygmunt – Park Hotel Diament Katowice
Danie mięsne: Polędwiczka z królika w cieście kruchym
Danie wegetariańskie: Sakiewka z liści winogron
Danie rybne: Girlondol
Deser: Parafit.
 
W nagrodę otrzymali 1500 zł, upominki oraz puchar.
 
Na trzecim miejscu znaleźli się: Jarosław Stępski – Restauracja La Strada oraz Łukasz Szymański – Restauracja Lemonday, Kraków otrzymując 1000 zł, puchar i upominki.
 
Menu przygotowywane przez ten zespół to:
Danie mięsne: Perliczka nadziewana smardzami i suszonymi pomidorami w otoczce specku, podana z winnym sosem z cebulek silver i duszona kasza gryczana w pomidorach concase
Danie wegetariańskie: Spring rolls z słodko-kwaśna dynią, tofu aromatyzowanym w imbirze i chilli, serwowane na orientalnej sałatce z sosem sojowo-sezamowym
Danie rybne: Halibut całun z pikantna pistacjowa skorupką, flambirowanym mango, podany na krewetkowym rosti z kolendrą i oliwą chorizo
Deser: Mus miętowo-waniliowy z salsą z owoców leśnych podany w cieście fillo na sosie coulis z wiśni.
Ekipa Park Hotel Diament z Katowic przy pracy
W konkursie wzięli również udział:
  • Marek Koziara, Mariusz Szeliga - Hotel Turówka, Wieliczka
  • Tomasz Polak, Maciej Antolec – Restauracja Villa Toscana, Nowy Targ
  • Agnieszka Szewczyk, Damian Chrzanowski - Hotel Świeradów, Świeradów Zdrój
  • Piotr Krawczyk
 
Głównym zadaniem kucharzy uczestniczących w konkursie było przygotowanie zestawu potraw bankietowych. W jego skład musiały wejść potrawy: mięsna, wegetariańska, rybna oraz deser.
Konkurs cieszył się dużym zainteresowaniem publiczności
Przygotowywane w Krakowie dania cateringowo-bankietowe oceniało profesjonalne jury w składzie: Mirek Drewniak, Rafał Kosiński, Zbigniew Kurleto, Tomasz Leśniak, Jerzy Pasikowski, Marek Widomski.
 
Szkoda, że nie wszyscy uczestnicy wczytali się w regulamin konkursu. Dwie pierwsze ekipy zapraszam do finału Kulinarnej Gali – powiedział Marek Widomski – przedstawiciel firmy Oerlemans oraz główny organizator konkursu Dania Cateringowo-Bankietowe.

Patronat nad konkursem objęła null

JZ - Gastrona.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



"Gratulacje"
(25.11.2008 - 21:08)  (33)
"Gratulacje!!!!"
(25.11.2008 - 22:52)  (szefcio)
"tak miało być"
(27.11.2008 - 17:59)  (rozczarowany)
"Dalej biorą kasę "
(27.11.2008 - 20:27)  (33)
"serdeczne gratulacje!!!"
(27.11.2008 - 22:02)  (66)
 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000