Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
26.04.2025
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Cukiernia M&K
Debic
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Dania Bankietowo-Cateringowe z Oerlemans - Wrocław 2009



7 października 2009 roku, podczas targów Gastro-Hotel we Wrocławiu odbyła się kolejna edycja konkursu Dania Bankietowo-Cateringowe z Oerlemans - Kulinarna Uczta z Markiem Widomskim.

Zadaniem uczestników było przygotowanie 4 dań bankietowych (po 3 porcje): mięsnego, rybnego lub z owoców morza, wegetariańskiego oraz deseru w czasie nieprzekraczającym 90 minut.

Z pośród dziewięciu konkursowych ekip jury pierwsze miejsce przyznało ekipie w składzie: Przemysław Wieloch – Restauracja Jan - Łódź i Dariusz Kuźniak – Restauracja Revelo, Łódź.

Przemysław Wieloch i Dariusz Kuźniak

Drużyna przygotowała dania: Comber Jagnięcy w otoczce pistacjowo-ziołowej podany na fioletowym puree z sosem smardzowym; Wędzona kostka z tuńczyka w duecie złotej przegrzebki ze smażonym fenkułem; Chłodnik paprykowy z pomidorem koktajlowym w sezamowym karmelu oraz Lychee w białej czekoladzie z malinami.

Srebro przypadło w udziale drużynie Art Hotelu z Wrocławia. Rafał Białek i Kamil Rękar przygotowali dania: Pancakes przekładany foie gras i sarna podany na sosie pieprzowym, Torcik z łososia i marynowanych krewetek, Cukinia przekładana szpinakiem i szparagami w temperze, Porzeczkowe risotto.

Rafał Białek i Kamil Rękar

Trzecie miejsce zajęli natomiast przedstawiciele Hotelu Europeum we Wrocławiu w składzie: Marek Wasylkiewicz i Grzegorz Boś.

W konkursie wzięli również udział:

  • Łukasz Kozdrowski i Marzena Wesołowska – Hotel Narcyz, Świeradów Zdrój
  • Mariusz Szymczak i Radosław Nenkow - Szybko Tanio Pysznie, Wrocław
  • Marek Adamski i Danuta Bieńkowska - Swojskie Smaki, Bielany
  • Łukasz Smela i Łukasz Kiper - U Greka, Zabrze
  • Jakub Czyż i Justyna Pląskowska - Hotel Vega, Wrocław
  • Sławomir Książek i Łukasz Majewski - Hotel Dębowy, Bielawa
Marek Wasylkiewicz i Grzegorz Boś

Konkursowe zmagania oceniało jury w składzie: Marek Widomski, Krzysztof Gawlik i Jerzy Pasikowski.


Sponsorami konkursu były firmy: Oerlemans, Plastmet i RM Gastro. Patronat kulinarny objął The Culinary Instytute In Cracow.

Produkty firmy Oerlemans – sponsora konkursu – objęte są programem lojalnościowym dla obiektów gastronomiczno-hotelarskich. Przyłącz się do programu i zdobywaj cenne nagrody! Szczegóły na www.horecaprofit.pl

 

nullOerlemas Foods Polska
 ul. Wyszyńskiego 52
88-320 Strzelno
tel: (052) 319 30 12
fax: (052) 318 94 49
ofp@oerlemans-foods.pl
www.oerlemans-foods.pl
 

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



"Gratulacje Przemku"
(16.10.2009 - 11:04)  (Roman Kosmalski)
"witam"
(13.10.2009 - 08:14)  (Przemysław Wieloch)
"GRATULACJE"
(13.10.2009 - 18:42)  (Adam i Tomek)
"Darek"
(23.10.2009 - 16:53)  (darek )
 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000