Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
03.05.2025
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Dania Bankietowo-Cateringowe z Oerlemans - Nowy Sącz 2009



Wyłoniono kolejnych laureatów konkursu „Kulinarna uczta z Markiem Widomskim – Dania bankietowo-cateringowe z Oerlemans”! Zmagania konkursowe odbyły się podczas trwających W Nowym Sączu w dniach 22-24 kwietnia 2009 roku targów Gastro-Hotel.

Pierwsze miejsce – równoznaczne z nominacją do wielkiego finału konkursu - zajęli: Piotr Glonek i Patryk Góra – Restauracja Galicyjska, Brzesko. Ekipa przygotowała dania: Torcik z grillowanych warzyw z oscypkiem i pesto bazylikowym, Krem bawarski trzy smaki, Polędwiczka z dzika w otoczce marynat na borowikach, Japońska sałatka ze zrolowaną solą i łososiem.

Piotr Glonek i Patryk Góra – Restauracja Galicyjska, Brzesko

Na drugim miejscu uplasowali się reprezentanci Zajazdu Rypsówka z Nowego Sącza: Dawid Nieć i Krzysztof Kaim. Podczas zmagań zaprezentowali dania: Polędwica wieprzowa nadziewana wątróbką, panierowana w sezamie, borówce z dodatkiem wędzonego łososia i szparag, owinięta w szynkę parmeńską i kapustę w sosie z groszku cukrowego, Zrazy z sandacza nadziewane boczniakami i cukinią, smażone w cieście ziołowym z sosem grzybowo-pikantnym.

A także: Pomidor nadziewany słodko-kwaśną mieszanką chińską z dodatkiem roladki z cukinii, bryndzy i szpinaku w sosie bazylikowo-pieprzowym, Koszyki z ciasta cygaretkowo-francuskiego z nadzieniem z frużeliny truskawkowej i smażonym rafaello lodowym.

Dawid Nieć i Krzysztof Kaim - Zajazdu Rypsówka, Nowy Sącz

Trzecie miejsce jury przyznało dwóm ekipom w składzie:

Michał Suchanowski, Łukasz Kiper - Hotel Diament, Zabrze. Dania: Filet z kurczaka faszerowany młodym imbirem i pistacjami w otoczce mini caprese, Mix serowy na brokułowej terinie i grillowanej cukinii w zatoce sosu malinowego, Karambola z advocatowym kus-kusem podana na musie jagodowym, Sałatka z krewetkami i serem pleśniowym podana z aceto balsamino

oraz

Marcin Mróz, Bartłomiej Król - Restauracja Bohema, Nowy Sącz. Dania: Krem paprykowo-kalafiorowy z płatkami migdałów, Łosoś grillowany na spaghetti warzywnym, Polędwiczki wieprzowe z szynką parmeńską na kaszce kuskus z rydzami, Krem malinowy z białą czekoladą z lodami waniliowymi.

Michał Suchanowski, Łukasz Kiper - Hotel Diament, ZabrzeMarcin Mróz, Bartłomiej Król - Restauracja Bohema, Nowy Sącz

Konkursowe zmagania oceniało jury w składzie: Marek Widomski, Krzysztof Gawlik i Jerzy Pasikowski.

Firma Oerlemans Foods zaprasza na kolejne zmagania konkursowe "Kulinarna Uczta z Markiem Widomskim", które odbędą się w Toruniu w dniach 27-29 maja podczas kolejnych targów Gastro-Hotel


Sponsorami konkursu były firmy: Oerlemans, Plastmet i RM Gastro. Patronat kulinarny objął The Culinary Instytute In Cracow.

Produkty firmy Oerlemans – sponsora konkursu – objęte są programem lojalnościowym dla obiektów gastronomiczno-hotelarskich. Przyłącz się do programu i zdobywaj cenne nagrody! Szczegóły na www.horecaprofit.pl

 

nullOerlemas Foods Polska
 ul. Wyszyńskiego 52
88-320 Strzelno
tel: (052) 319 30 12
fax: (052) 318 94 49
ofp@oerlemans-foods.pl
www.oerlemans-foods.pl
 

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



"gratulacje!"
(25.04.2009 - 11:35)  (Dawid Wysocki)
 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000