Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
29.05.2025
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Dania Bankietowo-Cateringowe z Oerlemans - Kołobrzeg 2009



28 stycznia 2009 roku w Kołobrzegu odbył się konkurs Kulinarna Uczta z Markiem Widomskim Dania Bankietowo - Cateringowe z Oerlemans.

W kulinarnych zmaganiach udział wzięło sześć dwuosobowych zespołów. Zadaniem uczestników było przygotowanie dań bankietowych z wykorzystaniem mięsa, ryb, warzyw oraz deseru.

Pierwsze miejsce zajęli: Hubert Wigdorczyk i Dawid Wysocki z Hotelu Villa Hoff w Trzęsaczu.

Ekipa przygotował na konkurs dania: Rolada z sandacza z włoską bresolą, podana w ziołowym musie; Orzechowy comber jagnięcy w towarzystwie sałatki warzywnej; Galaretka kokosowo-orzechowa z tatarem cynamonowo-jabłkowym; Ciasto francuskie ze smardzami i szparagami z delikatnym sosem muślinowym.

Drugie miejsce zdobyli: Przemysław Nowicki i Bogumił Bartecki z Restauracji Pergola w Kołobrzegu. Konkursowe potrawy, które przygotowali to: Comber sarni w płaszczu borowikowo-kasztanowym podwędzany dymem wiśniowym; Wariacja orientalna z małży św. Jakuba; Gorgonzola w ziarnach słonecznika z pianką z mleka koziego i szaszłykiem Oerlemans oraz Delikatny mus śmietankowo-waniliowy.

Trzecie miejsce jury przyznało ekipie z Restauracji Taaakaryba w Kołobrzegu. Marcin Groński i Wiktor Ignaczak zaprezentowali dania: Pierś gołębia „naturelle” na pokładzie młodej karotki i cukinii z sosem anyżowym;  Pieczony Red Snajper na risotto różanym z szafranem i molekularną kapsułką sosu ogórkowego; Rataouille z warzyw Oerlemans zamknięte w płaszczu niebieskich ziemniaków z żelem ziołowym i Sferyczny koktajl owocowo-ziołowy na kremie kawowym z ziarenkami wanilii.

Konkursowe dania oceniało jury w składzie: Marek Widomski, Rafał Targosz i Robert Kurek - instruktorzy The Culinary Institute in Cracow.

W zmaganiach udział wzięli również:
  • Michał Dąbrowski, Wojciech Lew – Ośrodek Konferencyjno-Wypoczynkowy Marina, Borne Sulinowo
  • Andrzej Dobosz, Tomasz Lepa – Restauracja Polferries, Kołobrzeg
  • Krzysztof Bielawski, Łukasz Halamus– Restauracja Impresja, Arka Medical Spa, Kołobrzeg

Sponsorami konkursu były firmy: Oerlemans, Plastmet i RM Gastro. Patronat kulinarny objął The Culinary Instytute In Cracow.

nullOerlemas Foods Polska
 ul. Wyszyńskiego 52
88-320 Strzelno
tel: (052) 319 30 12
fax: (052) 318 94 49
ofp@oerlemans-foods.pl
www.oerlemans-foods.pl
 

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



"GRATULACJE"
(07.02.2009 - 12:38)  (ANDRZEJ TRITT)
"dzięki"
(08.02.2009 - 09:34)  (Dawid Wysocki)
"POZDRO"
(15.02.2009 - 15:33)  (lucjan bohme)
"GRATULUJE JURY"
(17.02.2009 - 20:21)  (JOŻIN Z BAŻIN)
 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000