Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
14.05.2025
środa
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Bocuse d'Or Europe - eliminacje


Podczas Bocuse d'Or Europe w Norwegii, Polskę reprezentować będzie Dominik Brodziak (szef kuchni Hotelu Park w Poznaniu) oraz jego pomocnik Bartosz Budzyński.

Eliminacje tego prestiżowego konkursu gastronomicznego odbyły się w gościnnych progach firmy Stalgast w Warszawie. Do konkursu ostatecznie zakwalifikowano 4 zespoły 2-osobowe, które miały w ciągu 5 godzin przygotować zakąskę i danie główne w 6 porcjach. Obowiązkowymi produktami był łosoś i jagnięcina.

Pracę kucharzy na stanowiskach oceniało międzynarodowe jury w składzie:

  • Jacquier Williams MOF - Instytut Paul Bocuse – Przewodniczący Jury   
  • C-Michel Labarre - Ambasador Instytut Paul Bocuse w Polsce
  • Waldemar Hołówka - Rivendell Hotele & Rekreacja
  • Kurt Scheller - Akademia Kurta Schellera
  • Theofilos Vafidis – Ekspert i Doradca Kulinarny
  • Tomasz Deker – T. Deker Patissier&Chocolatier
  • Robert Sowa - Hotel Jan III Sobieski Warszawa

Ogólna klasyfikacja eliminacji Bocuse O'dor Europe:
1. Dominik Brodziak, Bartosz  Budzyński – Hotel Park Poznań –  2783 pkt.
2. Piotr Lisiewski, Bartosz Gnych  - Radisson SAS Wrocław –  2182 pkt. 
3. Janusz Pyra, Piotr Pastuła   - Grand Hotel Rzeszów – 2151 pkt.
4. Andrzej Zielaskiewicz, Dariusz Leszczewski - Karczma Jana Olsztyn – 2147 pkt.

Mistrzowska drużyna ma zapewniony udział w Mistrzostwach Europy Bocuse d'Or w Norwegii, a pierwsze 12 zespołów zakwalifikuje się na Mistrzostwa Świata Sztuki Kulinarnej, które odbędą się w styczniu 2009 roku we Francji.

Specjalnym gościem, a zarazem Przewodniczącym Jury był Jacquier Williams MOF - Instytut Paul Bocuse w Lyon, który bardzo wysoko ocenił poziom prezentowanych dań, zaznaczył jednak, iż Mistrzostwa Europy to niezwykle wysoki poziom i bardzo wyrównana stawka. Polskę ekipę czeka wytężony okres przygotowań pod okiem trenerów m.in. C-Michel Labarre, Kurt Scheller, aż do momentu wyjazdu na finałowy turniej mistrzowski, który odbędzie się 1-2 lipca 2008 roku w Stavanger (Norwegia).

Organizatorem preselekcji była Akademia Bocuse d'Or Europe - Poland.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



"Ranga konkursu - czapki kucharskie"
(18.03.2008 - 12:40)  (Krystian)
"Sprostowanie"
(18.03.2008 - 22:58)  (Tomasz Deker)
"Podziękowanie"
(19.03.2008 - 11:28)  (Krystian)
"Dla Krystiana"
(19.03.2008 - 14:14)  (TOMASZ W.)
"Pewnie chodzi ci o pana z KSK"
(19.03.2008 - 19:12)  (Jozin z bazin)
 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000