Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
16.06.2025
poniedziałek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
TECNOINOX
Artykuły spożywcze
Pizzola
Cukiernia M&K
Debic
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
9. Wielka Kolekcja Kulinarna w Krakowie


Zobaczcie państwo:
Kolekcja Kulinarna 2005

Po raz kolejny Nowohuckie Centrum Kultury w Krakowie stało się miejscem finału Wielkiej Kolekcji Kulinarnej. 9. edycja odbyła się 27 października 2006 roku.

Wielka Kolekcja Kulinarna to między innymi konkurs poświęcony uroczystości 750-lecia lokalizacji Krakowa.

Odbywał się on w trzech kategoriach:

  • Zakąska Jubileuszowa
  • Deser Jubileuszowy
  • Napój Jubileuszowy

W skład jury, które oceniało konkursowe dania weszli: Kurt Scheller, Karol Okrasa, Zbigniew Kurleto, Theofilos Vafidis, Wiesław Zuzek.

Zwycięzców konkursu ogłoszono podczas gali finałowej, którą poprowadził Karol Okrasa.

W kategorii Zakąska Jubileuszowa laureatami zostali:

I miejsce

Kawiarnia Pod Białym Orłem Pasztecik wątrobiany

II miejsce

Zespół Szkół Gastronomicznych nr 2 w Krakowie - Rolada krakowska

III miejsce

Hotel AmadeusSardynka na bruku krakowskim


Zwycięzcy w kategorii Deser Jubileuszowy:

I miejsce

Restauracja CorleoneDelikatny deser z kolendry

II miejsce

Zespół Szkół Gastronomicznych nr 1 w KrakowieKupiecki przysmak

III miejsce

Hotel Amadeus Delikatny mus z sera pleśniowego z sosem waniliowo-kminkowym

Nagrody w kategorii Napój Jubileuszowy otrzymali:

I miejsce

Restauracja La Strada Smocza krew

II miejsce

Restauracja Floriańska Nalewka z kwiatów lipy po krakowsku

III miejsce

Zespół Szkół Gastronomicznych nr 1 Krakowianka

Nagrodzeni zostali także uczestnicy Wielkiej Kolekcji Kulinarnej. Restauracje: Amadeus, Bohema, Cechowa, CK Browar, Corleone, Floriańska, La Strada, Leonardo, Magma, Mieszczańska, Park Hotel, Pod Białym Orłem, Santorini, Willa Decjusza, oraz Cukiernia Wojciech Wilk. Wyróżnione zostały też szkoły: Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych im. W. Witosa w Giebułtowie, Modlnica; Zespół Szkół im. W. Witosa z Suchej Beskidzkiej; Zespół Szkół Gastronomicznych nr 1 w Krakowie; Zespół Szkół Gastronomicznych nr 2 w Krakowie.

Okolicznościowe medale zostały wręczone laureatom przez Wiesława Jopka, prezesa Krakowskiej Kongregacji Kupieckiej.

Ocenie podlegały także stoły prezentowane przez poszczególnych uczestników Wielkiej Kolekcji Kulinarnej oraz stoiska wystawców. Tu najlepszych wyłoniło jury w składzie: Marek Widomski - doradca kulinarny, Rafał Targosz - szef kuchni restauracji Culde Sak, Tomasz Leśniak - szef kuchni hotelu Sheraton, Tomasz Łabuz - szef kuchni restauracji Pióro, Marcin Polus - szef kuchni restauracji Paesse, Michał Henzel - mistrz kucharski Zamek w Niepołomicach.

Nagroda za najlepiej prezentujący się stół przypadła w udziale Szkole Gastronomicznej w Suchej Beskidzkiej, odebrał ją opiekun uczniów Józef Bąbol. Przyznano też trzy nagrody dla wystawców: Stampol Toruń, Kotani i Hortex.

Pamiątkowe statuetki otrzymali podczas gali także laureaci Akcji Rekomendacji Krakowskich Restauracji. Zorganizowano ją już po raz drugi w celu promocji krakowskich restauracji. Obwarzanki krakowskie z rąk Jacka Majchrowskiego, Prezydenta Miasta Krakowa otrzymali przedstawiciele 98 lokali gastronomicznych:

Zajazd Srebrna Góra, Bar orientalny Phuong Dong, Kawaleria Szarża Smaku, Kawiarnie: Caffe Avanti, Friends Coffee, Pod Basztą, Oranżeria Avanti, Piwnice Pałacu Pokutyńskich, Pizzerie: Banolli os. Centrum, Banolli ul. Karmelicka, Banolli pl. Wolnica, Banolli ul. Halszki, Cyklop, Da Gregorio, Da Grasso ul. Fieldorfa Nila, Da Grasso os. Dywizjonu 303, Dominium, Fabryka Pizzy ul. Lubomirskiego, Fabryka Pizzy ul. Józefa, Mama Mia, Maszyneria, Trzy Papryczki;

Restauracje: Amadeus, Any Time, Avanti, Bohema, Bom Fogo, Cechowa, Cherubino, Chimera, CK Browar, CK Dezerter, Carleone, Czarci Grill, Da Pietro, Del Papa, Dworek Białoprądnicki, El Passo, Elektor, Ester, Europejska, Farina, Farinella, Floriańska, Hawełka, Horai, Hotel Galicja, Hotel Grand, Hotel Logos, Hotel Orient, Ipanema, Jarema, Karczma Pod Blachą, Karczma Rzym, Kuchnia i Wino, La Strada, Le Bar, Lemonday, Leonardo, Loża, Magillo, Magma, Margit, Maska, Mieszczańska, Mijako Sushi, Miód Malina, Moliere, Moment Cafe, Morgan, Na Wawelu, Nostalgia, Orbit, Pepe Rosso, Piccolo Modo, Pod Aniołami, Pod Baranem, Pod Gruszką, Pod Słońcem, Pod Strzelnicą, Portofilo, Redolfi, Sioux, Słodki Wentzl, Stodoła 47, Studnia Życzeń, Szabla i Szklanka, Szara, Szara Kazimierz, Taco Mexicano, Taco Mexicano Casa Suzana, Tetmajerowska, The Garden Brasserie, U Szkota, Wentzl, Willa Decjusza, Vienna Cafe Hotel Grand, Zbrojownia.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000