Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
19.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Polacy Mistrzami - Barbecue European Championship 2002
Węgry, Balatonvilagos, 21-23 czerwca 2002 r.


Z przyjemnością informujemy, że 22 czerwca br. reprezentacja Polski zdobyła I m-ce i tytuł Mistrzów Europy w Grillowaniu podczas siódmych Mistrzostw Europy w Grillowaniu rozgrywanych nad węgierskim Balatonem. Polska ekipa wygrała we wszystkich kategoriach dań: żeberka, karkówka, wołowina i deser (ryba była potrawą dodatkową). Drugie i trzecie miejsce wywalczyły reprezentacje Węgier.



Oto relacja Grzegorza Kazubskiego specjalnie dla czytelników portalu Gastrona.pl .


Grillowanie na stałe weszło już w nasz harmonogram spotkań i wydarzeń kulinarno –gastronomicznych, zarówno w kraju jak i poza jego granicami. Jako zdobywcy srebra i brązu na VI Mistrzostwach Europy w Barbecue postanowiliśmy sprostać oczekiwaniom naszych sympatyków i sponsorów i w tegorocznych zmaganiach wypaść przynajmniej równie dobrze.

Zgodnie z moimi deklaracjami (jako kapitana reprezentacji)do udziału w VII Mistrzostwach Europy zaprosiłem zwycięskie ekipy Grill Party Festiwal z 2001 r. W skład drużyny weszli:
- Kurt Scheller – jako trener
- Zwycięzcy ze Szklarskiej Poręby - Błażej Jasiński i Roman Ratajczak (Restauracja „Pod Koziołkami” Poznań), Włodzimierz Klekowski i Andrzej Szuszkiewicz (Hotel Orbis Mercure Patria Częstochowa) oraz Katarzyna Kuryłek, Jacek Kempa, Dariusz Suchenek i Mirosław Reszczyk.

Polish BBQ Kings 2002

Bogatsi w ubiegłoroczne doświadczenia, świadomi własnej wartości jak i siły konkurencyjnych zespołów postanowiliśmy uczynić wszystko, by nie wypaść gorzej niż przed rokiem. Już w kwietniu przystąpiliśmy do intensywnych treningów – na własnym piecu „lokomotywie” autorstwa jednego z koszalińskich rzemieślników.
Z uwagi na fakt znajomości produktów wchodzących w skład obowiązkowego menu, zespół podzielił się na grupy, które opracowywały receptury i sposób przygotowania konkursowych dań. Na pierwszych treningach dopracowywaliśmy koncepcję, każdy następny był już tylko szkoleniem techniki i czasu.

Po ostatnim treningu 17 czerwca wiedzieliśmy, że nasze:
  • żeberka w boczku z sosem pomidorowo –paprykowym i ziemniakami z bryndzą,
  • sandacz z gołąbkiem z kaszą gryczaną i grzybami podany na filetach z pomidorów z estragonem (jako danie poza konkursowe),
  • rolada z karkówki faszerowana wiśniami, podana z chutneyem wiśniowym i plackami z kapusty kwaszonej,
  • polędwica wołowa faszerowana strusim mięsem podana na kurkach z grillowanym czosnkiem i warzywami oraz ziemniakami w boczku
  • krem brulle w koszyczku kokosowym z sosem truskawkowo–malinowym
miały szanse na medalowa pozycje.
Nikt jednak nie przypuszczał, że wywalczymy aż tyle.
 
 [1]  2  3 następnanastępna strona (2 z 3)


 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robot - Coupe Rational Robvita LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000