Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
20.04.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Życie ze smakiem...! Fantazje z ciast wyrabianych na stolnicy
i w naczyniu



Uczniowie Zespołu Szkół Spożywczo-Gastronomicznych na Komorskiej w Warszawie umiejętności zawodowe zdobywają przede wszystkim na zajęciach w szkole oraz w restauracjach i hotelach, gdzie funkcjonują w realnych warunkach pracy.

Ale by być bardzo dobrym, a nawet najlepszym w zawodzie – trzeba ciągle śledzić co nowego w technikach kulinarnych, jakie panują nowoczesne trendy w gastronomii.

Dlatego też uczniowie licznie uczestniczą w różnych konkursach (wiele można się nauczyć) oraz w szkoleniach. Bardzo cenna jest współpraca z mistrzami kuchni. Wielu z nich znajduje czas dla młodzieży, która kształci się w zawodach gastronomicznych.

I tak 19 marca 2010 r. pan Andrzej Bryk i pan Mariusz Nowicki z Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni znów odwiedzili naszą szkołę. Zaproszeni przez dyrekcję, wraz z nauczycielkami: panią Jadwigą Kozerską i panią Barbarą Zielonką zasiedli w jury szkolnego konkursu „Życie ze smakiem...! Fantazje z ciast wyrabianych na stolnicy i w naczyniu”.

O stronę organizacyjną konkursu zadbali: pani Elżbieta Mroczek i pan Łukasz Kania. W konkursie wystartowało 6 ekip z różnych klas. Jury najwyżej oceniło potrawy: Katarzyny Kopeć Bartłomieja Czerniakowskiego.

Szefowie kuchni: pan Andrzej Bryk i pan Mariusz Nowicki szczegółowo omówili wykonane prace: podkreślili walory (wszyscy uczniowie postarali się i przygotowali bardzo dobrze doprawione do smaku potrawy), ale głównie skupili się na korygowaniu błędów, zwrócili uwagę na możliwość odejścia od "standardowego" ułożenia potraw na talerzu, wskazali drogę połączenia wysokokalorycznych potraw mącznych z warzywami w postaci: sosów, sals, jarzynek i surowych warzyw jako garnii itp.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000